Deze heerlijke donuts van @healthy_floflo worden misschien wel je nieuwe favoriete traktatie.
Het maakt niet uit hoe laat het is, er is altijd een plek voor donuts, toch? En als je deze serieus speciale donuts op een bord serveert, ben je ieders favoriete gastheer … hoewel we het je niet kwalijk zouden nemen als je ze allemaal voor jezelf zou willen hebben.
Dit eenvoudige recept duurt slechts een paar minuten om te bereiden en in slechts 15 minuten bakken. Frituren is ook niet nodig, want deze lichte donuts zijn gemaakt met havermeel en kokosolie. Elk bevat bijna 9 gram eiwit, een leuke kleine boost voor je dagelijkse macrodoelen.
Gemaakt met Impact Whey-eiwit in de iconische Jelly Belly Toasted Marshmallow-smaak, zijn deze donzige donuts onweerstaanbaar zoet zonder toegevoegde suikers. Je kunt ze naturel laten of je eigen toppings toevoegen, zoals gesmolten pure chocolade en Protein Popcorn. Wat een overwinning!
- Porties
- 8 kleine donuts
Ingrediënten
- 75 g havermeel (dit maak je door havermout fijn te malen in een keukenmachine)
- 3 eieren
- 3 scoops Jelly Belly Impact Whey Protein (Toasted Marshmallow)
- 50 g kokosolie
- 2 tl bakpoeder
- 135 ml kokosmelk
Method
Verwarm je oven voor op 170C.
Doe voor het beslag eerst de droge ingrediënten in een kom of grote kan en meng.
Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en gebruik een staafmixer om alles tot een gladde massa te pureren.
Giet nu het beslag in een donutvorm, plaats in de oven en bak gedurende 15 minuten.
Laat de donuts na het bakken afkoelen op een rooster.
Tijd om te toppen! Flo is gegaan voor de winnende combinatie van gesmolten pure chocolade en zoete Protein Popcorn.
Geniet direct of bewaar in een luchtdichte verpakking tot 2-3 dagen.