Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

Jongen wint 50.000 abonnees door fitnessuitdaging te voltooien

Jongen wint 50.000 abonnees door fitnessuitdaging te voltooien
Emily Wilcock
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Emily Wilcock

Stan Browney begon zijn YouTube-kanaal in 2013. Sindsdien heeft hij honderden uitdagingen voltooid. Stel je een belachelijke fitnessuitdaging voor, en hij heeft het meer dan waarschijnlijk al gedaan. Ik bedoel, hij brak zelfs het wereldrecord voor de meeste pull-ups op een bewegende helikopter. Dit is geen grap...

Als je me niet gelooft, meer hierover hier:

Na twee miljoen abonnees te hebben bereikt, wilde Browney iets teruggeven aan één gelukkige volger in wat hij de Two Million Subscriber Challenge noemde. En die gelukkige winnaar - of pech, het is maar hoe je het bekijkt - was de 20-jarige Johannes.

Johannes heeft een YouTube-kanaal met ongeveer 300 abonnees. Hij wil zijn YouTube-kanaal verder laten groeien, maar zijn ouders willen in plaats daarvan dat hij naar de universiteit gaat. Browney hoorde zijn noodkreet en nodigde hem uit in zijn studio.

https://youtu.be/Zy4zOvZHTFU

Nietsvermoedend arriveerde Johannes bij Browney's studio met de gedachte dat ze een dag vol leuke uitdagingen tegemoet gingen. En dat was het ook, maar het was meer dan dat. Voor de Two Million Subscriber Challenge had Browney een aantal evenementen op een rij gezet - allemaal uitdagingen die Johannes moest voltooien. Maar er was een wending. Voor elke uitdaging die hij verloor, zou hij ook een leven verliezen. En voor elke uitdaging die hij won, zou hij een leven winnen. Deze levens zouden hem helpen in de laatste uitdaging, maar dit was een geheim.

Dead hang-uitdaging

Ten eerste, een klassieker voor de fitnessuitdaging. Je hebt deze uitdaging waarschijnlijk al vaak in de show gezien. Het is de dead hang-uitdaging. De regels: hang aan de bar voor de toegewezen hoeveelheid tijd. De prijs? $ 100.

Helaas, na het voltooien van meer dan de helft van de toegewezen 100 seconden, konden de handen van Johannes het niet langer aan. En hij verloor een leven.

Martial arts board breaking

Het volgende was het breken van de plank. Arjen liep voorop en leerde Johannes de juiste techniek. Hij liet het er veel te gemakkelijk uitzien. Johannes moest vier niveaus voltooien. De eerste twee waren makkelijk genoeg. Voor niveau drie had hij twee pogingen nodig, maar slaagde toch. En toen ging het bergafwaarts op niveau vier. Zijn knokkels waren knalrood, maar hij probeerde door te vechten. Helaas kon hij het laatste level niet voltooien en verloor hij nog een leven.

Vragenronde

Een simpele ronde met een simpel uitgangspunt. Browney stelde een vraag en Johannes antwoordde. Als hij het goed had, kreeg hij een leven. Van de drie vragen had hij één goed antwoord en won hij één leven.

Leuk weetje: een challenge van 90 dagen duurt namelijk 91 dagen. Ik zou daar ook op zijn uitgegleden.

Pak de lat

In de studio van Browney heeft hij een bar die zo hoog is als een officiële basketbalring. Het enige dat Johannes hoefde te doen, was het in 60 seconden pakken, wat hij deed met tijd over. Weer een leven op de bank.

Pak de lat – deel twee

Met Johannes die de bar grab-uitdaging zo gemakkelijk liet lijken, verhoogde Browney de inzet. Johannes had drie pogingen om de lat te grijpen, zonder aanloop. En als hij dit deed, zou hij $ 1.000 winnen. Laten we zeggen dat Johannes vertrok met een vollere portemonnee dan toen hij aankwam …

Biceps curls

Deze uitdaging had geen beloningen in termen van levens; het had iets veel beters. Geld.

Het enige dat Johannes hoefde te doen, was biceps curls met een dumbbell van 2 pond (wat zich vertaalt naar ongeveer 0,9 kg) voor zoveel mogelijk herhalingen. Een herhaling was een dollar. Hij kreeg geen levens, maar hij was $ 543 rijker.

Push-up uitdaging

Browney houdt van een push-up-uitdaging, en deze was bijzonder moeilijk. Johannes moest drie minuten en 30 seconden opdrukken in lijn met een lied. Helaas duurde hij slechts één minuut en 38 seconden en verloor hij nog een leven.

100m space hopper race

Deze uitdaging zag eruit alsof het wat verlichting zou kunnen bieden van de andere slopende uitdagingen van de dag. Mis. 100m is veel verder dan het lijkt, zeker op een spacehopper.

Met geen leven voor het grijpen, was de ronde eenvoudig. Versla Arjen. En dat deed hij. Vervolgens ontving hij iets dat later in de uitdaging van onschatbare waarde zou blijken. Als je populaire tv-quizzen hebt bekeken, ben je bekend met de levenslijn 'bel een vriend'. Als je het antwoord niet weet, vraag je je vriend om te helpen. En de prijs voor het verslaan van Arjen was vergelijkbaar. Hij ontving een “Arjen Joker-kaart”, die hij in de laatste uitdaging kon gebruiken.

Basketbal

Johannes is een basketballer, dus deze was makkelijk. Of in ieder geval was het voordat Browney de druk uitoefende. Het enige wat Johannes hoefde te doen, was scoren vanaf een afstand van 3 meter. Maar als hij faalde, zou hij de $ 1543 verliezen die hij tot nu toe had verdiend, evenals alle levens die hij had opgebouwd. Gelukkig maakte hij het schot en kreeg hij een leven in het proces.

De ultieme uitdaging

Met vier levens op zak werd Johannes weggevoerd voor de laatste uitdaging: een stormbaan. Er was maar één regel: hij mocht de vloer niet aanraken. Als hij dat deed, zou hij een leven verliezen.

Na de eerste twee ronden had Johannes’ zak met levens een grote klap gekregen. Nadat hij er nog een had verloren op een bepaalde uitdaging, haalde hij de grote kanonnen tevoorschijn: Arjen. Het was goed werk dat hij deed, aangezien Arjen de uitdaging voltooide, waardoor het er gemakkelijk uitzag.

Met nog maar één leven te gaan, stond de druk hoog. Maar hij liet het niet aan zijn hart komen. Hij ging van kracht naar kracht en voltooide rondes die zelfs Browney niet kon doen.

En voor hij het wist was het tijd voor de laatste hindernis. De verwrongen muur van de Ninja Warrior. Berucht om zijn moeilijkheid, was het geen verrassing dat Johannes overweldigd was - hoe kon hij dat niet zijn? Maar dat bleek niet nodig te zijn. Nadat hij de eerste twee muren probleemloos had voltooid, nam hij de derde en laatste muur over. Met drie pogingen achter de rug, keek hij naar het obstakel en rende ernaartoe. Het lukte hem niet bij de eerste poging, maar dat maakte hem alleen maar vastberadener. En dat was het dan: de overwinning.

Bericht om mee naar huis te nemen

Het zou geen Browney-uitdaging zijn zonder een ongelooflijke prijs, en hij stelde niet teleur. Johannes liep niet alleen weg met al het geld dat hij had gewonnen - een totaalbedrag van $ 1.543 - maar hij ging er ook vandoor met de belofte van 50.000 abonnees om zijn YouTube-kanaal van de grond te krijgen.

Meer zien van Stan?

BEKIJK DIT OOK:

Emily Wilcock
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein