Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Fajita Cake

Fajita Cake
Lauren Dawes
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

We dachten niet dat fajita's konden worden verbeterd totdat we deze ultieme layer cake hadden gemaakt.

Vergeet het vullen en inpakken van elke fajita - dat is zo 2020. Nu draait het allemaal om het maken van lagen en lagen malse kip, zinderende paprika's en druipende kaas - die je vervolgens in een royale wig kunt snijden en serveren met een klodder zure room en salsa.

Als dat nog niet je volledige aandacht heeft, weten we niet wat dat wel zal doen.

Serveert 5

https://youtu.be/NH9SVbyOW6A

Ingrediënten

 • 1 eetl. olijfolie
 • 2 kipfilets (in plakjes)
 • 2 paprika's (in plakjes)
 • 1 ui (in plakjes)
 • 2 eetlepels. fajita kruiden
 • 4 tortilla wraps
 • 150 g magere mozzarella (geraspt)
Serveer met:
 • Salsa
 • Zure room
 • Koriander

Methode

 1. Verwarm de oven voor op 180 ° C en maak een grote ronde bakvorm met bakpapier.
 2. Verhit eerst de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de kippenreepjes toe en kook tot ze helemaal van roze in wit zijn veranderd.
 3. Voeg de ui en paprikareepjes toe en kook nog 2-3 minuten om ze zacht te maken. Voeg vervolgens de fajita-kruiden toe en roer erdoor om ervoor te zorgen dat alles gelijkmatig bedekt is. Kook nog 2-3 minuten.
 4. Maak vervolgens je bakvorm klaar om de lagen te bouwen door de eerste tortillafolie aan de onderkant toe te voegen. Voeg een derde van het kippenmengsel toe aan de wrap, zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is, besprenkel met een derde van de geraspte mozzarella en bedek met een tweede tortilla wrap.
 5. Herhaal het proces nog twee keer totdat alle kip en kaas op is en plaats dan een laatste wrap bovenop de stapel. Gebruik je handen om de fajita-lagen stevig naar beneden te drukken en bedek het bakblik vervolgens met aluminiumfolie. Zet in de oven om 15-20 minuten te koken.
 6. Na het koken voorzichtig uit de bakvorm halen. Een goede manier om dit te doen is door een bord op de vorm te plaatsen en het voorzichtig ondersteboven te draaien - gebruik hiervoor echter wel ovenwanten!
 7. Snijd voor het serveren in partjes en zorg voor voldoende salsa en zure room. Maak je dan klaar om deze hemelse maaltijd te ervaren.
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein