Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Eton Mess Protein Frozen Cheesecake | World’s Kitchen

Eton Mess Protein Frozen Cheesecake | World’s Kitchen
Lauren Dawes
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

We vieren onze favoriete smaken van over de hele wereld in ons World’s Kitchen-assortiment.

Je kunt op dit moment misschien niet zoveel reizen als je zou willen, maar we zijn er om ervoor te zorgen dat je nog steeds kunt genieten van de smaken waar je van houdt van over de hele wereld. Verbreed je horizon en stel nieuwe smaken op de proef met ons World’s Kitchen-assortiment - ideaal om je dagelijkse voeding op te schudden.

In dit heerlijke recept houden we het dicht bij huis met een van de meest beruchte desserts van het Verenigd Koninkrijk; Eton Mess. Alleen maken we het nog beter met een kruimelige koekjesbodem. Ja, we hebben ons best gedaan.

Deze eiwitrijke bevroren cheesecake is echt de perfecte traktatie en het is ook nog eens verrassend eenvoudig om te maken met maar 6 ingrediënten.

Hier is wat je moet doen.

Voor 6 personen

https://youtu.be/pqzL49AFXio

Ingrediënten

  • 10 spijsverteringskoekjes (digestive biscuits)
  • 1 eetl. 100% Coconut oil
  • 300 g vetvrije yoghurt
  • 1 scoop Impact Whey Protein (Eton Mess)
  • 150 g frambozen
  • 2 schuimgebakjes

Methode

  1. Voeg eerst de koekjes toe aan een keukenmachine en blitz tot je fijne kruimels hebt. Voeg al roerend voorzichtig de kokosolie toe.
  2. Giet de koekkruimels in een bakvorm en gebruik de achterkant van een lepel om ze glad te strijken tot een bodem. Zet opzij.
  3. Voeg in een grote kom de yoghurt, Impact Whey (Eton Mess) en 100 g frambozen toe (bewaar wat apart om de cheesecake later te bedekken). Gebruik een staafmixer om alles door elkaar te mengen tot een glad mengsel en giet dit dan over je koekjesbodem.
  4. Gebruik een spatel om de cheesecake-vulling gelijkmatig over de bodem te smeren en verkruimel een van de schuimgebakjes erover. Leg de overgebleven frambozen erop en vries dan minimaal 4 uur in (bij voorkeur een nacht).
  5. Als je het uit de vriezer haalt, laat het dan ongeveer 10 minuten ontdooien voordat je een plak probeert te snijden. Bestrooi met de tweede meringue om te serveren - en geniet!

Voedingswaarde informatie

Calorieën196
Totaal vet8g
Totaal koolhydraten23g
Eiwit7g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein