Recepten

Christmas Pastry Snowflake

Voor dit heerlijke feestelijke recept heb je maar 3 ingrediënten nodig.

Deze pastry snowflake ziet er misschien indrukwekkend uit, maar je hoeft echt geen jaren ervaring in de keuken te hebben om het goed te doen, geloof ons. Het is een eenvoudig baksel dat alleen een slim beetje snijden en draaien vereist om het er goed uit te laten zien.

Het is gemaakt met een rijke melkchocolade Protein Spread-vulling, die is verrijkt met hoogwaardige wei-eiwitten en 87% minder suiker bevat dan alternatieven uit de supermarkt. Wat een overwinning.

Maak er een voor je vrienden en familie om van te genieten tijdens de kerstperiode en we garanderen dat je in ieders goede boeken zult staan.

Serveert 8

Ingrediënten


Methode

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Rol het bladerdeeg uit op een snijplank. Snijd de rechthoek doormidden zodat je twee vierkanten hebt en gebruik dan iets ronds (zoals een cakevorm) om rond te snijden zodat je 2 gelijke cirkels deeg uit die vierkanten krijgt.

3. Verdeel de melkchocolade Protein Spread over een van de deegcirkels, gebruik de achterkant van een lepel om het glad te strijken tot een gelijkmatige laag over het oppervlak. Leg vervolgens voorzichtig de andere deegcirkel op de chocopastalaag, zodat je een broodje bladerdeeg hebt.

4. Plaats een klein glas, pot of ander rond voorwerp in het midden van de bovenste deegcirkel en snij dan lijnen van hier tot aan de rand van het deeg. Streef naar 16 secties van gelijke grootte – het is gemakkelijker om de cirkel eerst in vieren te delen en vanaf daar meer lijnen toe te voegen.

5. Verwijder het glas uit het midden en til vervolgens elk deel voorzichtig op en draai de streng een paar keer. Knijp onderaan twee strengen samen, zodat ze een paar vormen. Herhaal totdat alle secties zijn voltooid.

6. Bestrijk de bladerdeegsneeuwvlok met eierwas en bak dan 20 minuten (of tot ze goudbruin zijn).

7. Laat een paar minuten afkoelen alvorens te bestrooien met poedersuiker en te serveren!

Probeer deze heerlijke kerstrecepten ook:

Fitwaffle’s Festive High-Protein Chocolate Bark

Recepten

Fitwaffle’s Festive High-Protein Chocolate Bark

2021-12-22 07:00:12van Lauren Dawes

Simpele Gingerbread Man-koekjes

Recepten

Simpele Gingerbread Man-koekjes

2021-12-14 07:00:47van Lauren Dawes

Fitwaffle’s Protein Hot Chocolate Bombs

Recepten

Fitwaffle’s Protein Hot Chocolate Bombs

2021-12-16 14:00:43van Lauren Dawes

Voedingswaarde facts

Hoeveelheid per portie

Calories 178
Total Fat 11g
Total Carbohydrates 16g
Protein 3.3g


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Schrijver en Expert

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.