Voor dit eenvoudige zomerrecept heb je maar 4 ingrediënten nodig.
Affogato is een traditioneel Italiaans dessert dat meestal bestaat uit vanille-gelato “drowned” met een shot hete espresso. Het resultaat is een heerlijk rijke en zoete lekkernij die je smaakpapillen echt wakker schudt, ideaal om een lekkere zomerse maaltijd mee af te ronden.
Onze eiwitrijke versie is een gezond alternatief voor ijs dat je in de winkel koopt, ideaal voor als je trek hebt, maar niet wilt verspillen aan al die toegevoegde suikers en hoge vetgehaltes. Maak gewoon een flinke partij ijs van deze cheat en je bent de hele zomer klaar om te gaan.
Maakt 2
Ingrediënten
- 250 ml melk
- 250 g Griekse yoghurt
- 1 schep Impact Whey Protein (Vanilla)
- 2 espresso shots (1 voor elke portie)
Methode
1) Voeg eerst de melk, yoghurt en eiwit toe aan een blender en mix tot een gladde massa. Giet in een bakvorm of vriezerbestendige bak en laat minimaal 4 uur invriezen.
2) Eenmaal bevroren, voeg een royale schep toe aan een kleine kom en giet er een verse espresso-shot over. Enjoy!