Ga door naar belangrijkste inhoud
Podcast

The Scoop Episode 4: Zou sport spannender zijn als doping werd gelegaliseerd?

The Scoop Episode 4: Zou sport spannender zijn als doping werd gelegaliseerd?
Monica Green
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Monica Green

Als je The Scoop nog niet kent, waar ben je dan in hemelsnaam gebleven? The Scoop geeft je informatie van mensen uit alle hoeken van de fitnessindustrie over de meest besproken onderwerpen van dit moment.

We praten met Olympische atleten, medische experts en je favoriete fitness influencers om antwoord te krijgen op je brandende vragen.

Luister terwijl onze gastheer David Alorka onze gasten op de proef stelt door een aantal behoorlijk lastige onderwerpen aan te kaarten. Je wilt het niet missen.

https://open.spotify.com/episode/3VxbX0I6aVZsxyAhXwQE5X?go=1&utm_source=embed_v3&si=WkdOh433RaWlWWZOSmKxmA&t=0&nd=1

https://youtu.be/Gji3IV1Q91M

Wat zit er in aflevering 4?

De aflevering van The Scoop van deze week gaat over misschien wel ons meest controversiële onderwerp tot nu toe: zou sport spannender zijn als doping werd gelegaliseerd?

We zullen het hebben over hoe wijdverbreid doping in de sport tegenwoordig is, hoe gevaarlijk het is en of het ooit zou kunnen of zou moeten worden gelegaliseerd.

Om ons te helpen dit onderwerp te ontwarren, hebben we professor in de biogeneeskunde Julian Savulescu, Sunday Times-journalist en auteur van de Lance Armstrong-dopingexpositie, David Walsh, en Nederlandse Olympische zwemster die onterecht werd beschuldigd van dopinggebruik in haar sport, Kira Toussaint.

We kunnen gerust zeggen dat de meningen van onze gasten over het onderwerp van deze week gevarieerd zijn; met David Walsh die er vast van overtuigd is dat doping de sport berooft van zijn integriteit en soms van zijn veiligheid, en Julian Savulescu ervan overtuigd is dat het legaliseren van doping veel van de problemen in de industrie kan oplossen. Terwijl Kira Toussaint ons haar rauwe mening kan geven nadat ze uit de eerste hand ervaring heeft gehad met een dopingbeschuldiging.

Met insider-verhalen en kennis van hoe doping wordt gereguleerd en wat de realiteit van doping in de sport vandaag is, ontleden onze drie gasten de ins en outs van de mogelijkheid van legaal dopinggebruik.

Deze kan ervoor zorgen dat je standpunten in overweging neemt waar je nog nooit eerder aan hebt gedacht, dus zet je schrap en luister.

Benieuwd naar de andere afleveringen van The Scoop?

Bekijk ze hier:

Monica Green
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Monica Green
Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.
myprotein