Onze atleten

Strongmen bijna ziek van Intense Hot Wings Challenge

Eddie Hall, Tom Stoltman en Luke Stoltman lopen een restaurant binnen dat Man vs Food heet. Het is als het begin van een slechte grap. En ik weet zeker dat ze het ermee eens zouden zijn na het proberen van deze uitdaging.

Strongmen kunnen koelkasten dragen, auto’s optillen en vliegtuigen trekken, dus je zou denken dat een paar hot wings een wandeling in het park zou zijn. Maar het zou je verbazen.

Op aandringen van Eddie besloten de drie strongmen de uitdaging “Fire In The Hole” aan te gaan. Voordien stonden de Stoltmans bekend als de ‘pittige broers’. Zullen ze deze bijnaam kunnen behouden of zullen ze gedwongen worden om deze uit schaamte te laten gaan?

De regels

De regels zijn eenvoudig. Je krijgt een bord met vier kippenvleugels bedekt met naga ghost chilisaus. Er is geen tijdslimiet om de vleugels af te werken, maar je kunt niet stoppen tijdens de uitdaging. Je kunt je stoel niet verlaten, je mond afvegen of iets drinken, en er mag geen vlees op het bot blijven. Als je dit op de een of andere manier allemaal voor elkaar krijgt, moet je vier minuten wachten met alleen je pijn voor gezelschap.

Tom wist wat hem te wachten stond: “this is going to be hell, hell, hell.”

De uitdaging

De uitdaging begon met veel theater. Obers met gasmaskers en kogelvrije vesten bedienden de giftige vleugels onder het geluid van luchtalarmsirenes.

De deelnemers zouden ook handschoenen moeten dragen om de vleugels op te pakken, wat hun eerste teken had moeten zijn om de uitdaging te laten varen. Maar helaas, ze gingen door met hun dwaasheid. Een snuifje aan de vleugels zorgde ervoor dat Eddie moest hoesten, ondanks zijn bewering dat hij “coco pops pittiger dan dit” had gehad.

Voor Tom was het voorbij voordat het begon. Eén hap en hij was eruit. Niet ver daarachter zat Luke. Hij slaagde erin een halve vleugel te verslaan voordat hij de nederlaag toegaf. Maar tegen welke prijs? Zijn waardigheid druppelde weg als het speeksel langs zijn kin.

Toch ging Eddie door. Krankzinnig geworden in zijn vergeefse achtervolging, hapte hij vleugel na vleugel weg totdat hij zijn fout besefte. Tong gezwollen en mond in brand, ook hij werd geveld door de uitdaging.

De scènes aan tafel waren pure chaos. Tom had zijn hoofd begraven in een papieren zak, Luke had ijsblokjes in zijn mond en Eddie had zijn tong onder een kraan als een wanhopige hond.

De tafel stond vol bekers en melk en ijs. Maar niets kon de pijn verminderen. “Dit is de ergste dag van mijn leven”, mompelde Tom.

Bericht om mee naar huis te nemen

De mannen zijn misschien sterk, maar ze kunnen de hitte niet aan. Eddie was al snel zijn woorden aan het eten en de “pittige broers” hebben een rebranding nodig. Eddie denkt “the rice pudding brothers”. Maar ik denk dat zelfs dit te pittig voor ze zou zijn.

Meer zien van Eddie?

BEKIJK DIT OOK:

Eddie Hall legt uit hoe hij grote kuiten kweekt

Training

Eddie Hall legt uit hoe hij grote kuiten kweekt

2021-09-04 14:00:33van Emily Wilcock

Een kijkje in de Home Gym van Eddie Hall

Onze atleten

Een kijkje in de Home Gym van Eddie Hall

2021-10-03 07:00:23van Monica Green

Eddie Hall legt uit wat de beste tijd is om eiwitten te nemen

Onze atleten

Eddie Hall legt uit wat de beste tijd is om eiwitten te nemen

2021-09-26 14:00:59van Emily WilcockEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.