Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

Spieropbouwend dieet | 254 g eiwit op één dag

Spieropbouwend dieet | 254 g eiwit op één dag
Emily Wilcock
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Emily Wilcock

Joe Fazer realiseerde zich al vroeg in zijn carrière dat naar de sportschool gaan niet genoeg was om zijn gewenste lichaamsbouw te bereiken. Om echte vooruitgang te zien, moest hij zijn eetgewoonten serieus veranderen.

Om te zeggen dat Joe sindsdien behoorlijk wat diëten heeft geprobeerd, zou een understatement zijn. Hij heeft veel verschillende benaderingen gevolgd, sommige leidden tot het verkrijgen van lichaamsvet in plaats van spiermassa, en sommige hielpen hem helemaal niet om spiermassa op te bouwen.

Maar na veel experimenteren heeft Joe eindelijk een dieet gevonden dat voor hem werkt. Het helpt hem spiermassa op te bouwen terwijl hij relatief droog blijft. Het beste van alles is dat hij geniet van het voedsel dat hij eet en uitkijkt naar al zijn maaltijden.

https://youtu.be/jxYsobC-44E

 

Terwijl de meeste mensen naar hun telefoon grijpen zodra hun wekker afgaat, reikt Joe naar een enorme kan water. Voordat hij zelfs maar uit bed komt, heeft hij zijn lichaam al gehydrateerd.

Maaltijd 1

Voor Joe's eerste maaltijd van de dag gaat hij groots. Als je een hoog dagelijks eiwitdoel hebt, is het belangrijk dat je een eiwitrijk ontbijt neemt, en Joe doet precies dat.

 • 6 plakjes buikspek
 • 4 grote eieren (roerei)
 • Groot glas sinaasappelsap

Calorieën: 782 kcal

Eiwit: 40g

Maaltijd 2

De bodybuilding-klassieker - kip, groenten en rijst. Als het niet kapot is, repareer het dan niet.

 • 5 gekruide kipfilets (Joe bewaart het grootste deel van de kip voor later)
 • Rijst
 • Broccoli

Calorieën: 735 kcal

Eiwit: 45g

Maaltijd 3

Het is ongeveer halverwege zijn dag en Joe eet al wat sommige mensen als hun laatste maaltijd beschouwen. Maar Joe is net begonnen.

 • Voorgekookte kip (van eerder)
 • Paar eetlepels salsa
 • 2 tortillawraps
 • Kaas

Calorieën: 730 kcal

Eiwit: 47g

Tussendoortje 1

Je moet ruimte laten voor de kleine lekkernijen. Voordat hij naar de sportschool gaat, gaat Joe naar de winkel op de hoek om te zien welke chocoladereep hem aanspreekt. Bij deze gelegenheid gaat hij klassiek met een Twix.

Maaltijd 4

Na de sportschool gaat Joe zitten om te eten wat waarschijnlijk de snelste en gemakkelijkste dingen zijn om in zijn lichaam te komen: ontbijtgranen en een eiwitshake. We zijn gewoon blij dat hij zijn Clear Whey en ontbijtgranen gescheiden houdt. Hoe graag we Clear Whey ook houden, ik weet niet zeker of het kan worden gebruikt als melkvervanger in ontbijtgranen.

Calorieën: 577 kcal

Eiwit: 43g

Maaltijd 5

Misschien wel de vreemdste maaltijd van de dag: biefstuk en pasta. We hebben het niet geprobeerd, dus we kunnen er niet over oordelen. We zullen Joe's woord erover moeten geloven.

 • Entrecote
 • Witte deegwaren
 • Kaas

Calorieën: 956 kcal

Eiwit: 63g

Tussendoortje 2

Een dag vol eten zou niet compleet zijn zonder een eiwitrijke middernachtsnack.

 • Warme chocolademelk
 • Proteïnereep
 • Green smoothie (om het gebrek aan groenten te compenseren)

Totaal aantal calorieën: 4.416

Totaal eiwit: 254g

Supplementen

Geen enkele sportschoolbezoeker zou compleet zijn zonder een stapeltje supplementen. Joe houdt het simpel en haalt het meeste van de goedheid die hij nodig heeft uit het voedsel dat hij eet, maar er zijn een paar supplementen waar hij op vertrouwt.

Bericht om mee naar huis te nemen

Het heeft even geduurd, maar Joe heeft eindelijk door hoe hij het voedsel moet eten dat hij lekker vindt, hoe hij zijn macrodoelen kan halen en hoe hij zijn maaltijden kan afstemmen op wanneer hij brandstof nodig heeft. Het ziet er allemaal best goed uit, zo vinden wij. Behalve dat pastagerecht met biefstuk. Daarover twijfelen we nog steeds.

Emily Wilcock
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein