Het enige probleem met cheesecakes is dat ze niet erg gezond zijn. Het valt namelijk niet te ontkennen dat ze een heerlijk toetje zijn… Maar er is een oplossing: lean cheesecakes! Met een lager calorie- en vetgehalte zijn ze een stuk beter voor ons. Hier is een gezond cheesecake-recept om te proberen, met toegevoegd collageen voor bijkomende (schoonheids)voordelen.
Een gezond cheesecake-recept
Dit recept voor gezonde cheesecake is snel en gemakkelijk. Het kan gekoeld worden bewaard to maximaal 3 dagen, maar het zal waarschijnlijk niet zo lang meegaan….
Ingrediënten
Voor de basis:
- 15 g kokosolie (of notenboter)
- 1 kopje amandelmeel (elk notenmeel kan worden gebruikt)
- 2 scoops Diet Vanille Eiwit
- 1 schep collageenpoeder
- 1 tl vanille-extract
- 2 eetlepels ahornsiroop
Voor de topping:
- 400 g magere roomkaas
- 2 eieren
- 2 tl vanille-extract
- 1 el ahornsiroop
- 2 eetlepels maizena
- 170g kop bevroren bosbessen
Methode
- Basis: Smelt de kokosolie/notenboter. Draai het vuur laag en meng het amandelmeel, 2 scheppen dieetvanille-eiwit, vanille-extract en ahornsiroop erdoor tot een bal deeg (als het te kruimelig is, voeg dan een beetje water toe tot je de juiste consistentie hebt).
- Doe een beetje kokosolie in een diepe vierkante bakplaat en druk het deeg plat zodat het de bodem van de bakplaat bedekt.
- Bak gedurende 10 min op 180 graden tot ze licht goudbruin zijn.
- Topping: Terwijl de basis aan het bakken is, pureer je alle ingrediënten behalve de bosbessen in een blender tot ze dik en glad zijn.
- Haal de bodem uit de oven en giet het roomkaasmengsel erover.
- Laat nu de bevroren erin en strooi ze rond – meng ze niet.
- Zet terug in de oven voor ongeveer 25 minuten (halverwege afdekken met aluminiumfolie), tot het stevig is.
- Laat de cheesecake minimaal 2 uur opstijven in de koelkast voordat je het serveert.