Onze atleten

Ontmoet Ida: Sportdoelen Stellen En Deadlines Halen Als Een Big Four Consultant

Voor veel mensen is het kantoorleven op zichzelf al zwaar genoeg. Laat staan wanneer je fulltime werkt bij een van de Big Four Accounting Firms. Ida van de Kamer weet haar baan bij Deloitte echter te combineren met fanatiek sporten en het onderhouden van haar instagram.

Ida heeft maar liefst 2 studies gedaan: rechten én bedrijfskunde. Tijdens deze twee studies wist ze gemiddeld maar liefst 5 keer per week te sporten. Ook begon ze op instagram een grote follow op te bouwen.

Hier is het verhaal van Ida. We are all United by Ambition.

‘Dat gaf me extra motivatie’

‘Ik begon met sporten naast mijn studies rechten en bedrijfskunde. Fitness was de beste optie, door de onregelmatige studietijden. Langzaam begon ik krachttraining steeds leuker te vinden. De balans vinden tussen fanatiek sporten en studie was echter af en toe erg lastig. Zeker tijdens tentamen weken. Ik vond de afwisseling tussen studie en sporten echter heel erg fijn. Vaak ging ik voor mijn colleges om 7 uur in de ochtend sporten. Zo kon ik mij dag goed beginnen.’

‘Op instagram deelde ik daarbij steeds vaker mijn sportsessies. Op een gegeven moment merkte ik dat heel veel mensen dat interessant vonden. Toen begon mijn instagram langzaam te groeien. Dat gaf me extra motivatie, waardoor ik weer meer ging posten.’

‘Het was soms erg lastig te combineren’

Sporten, een instagram onderhouden én twee studies. Voor Ida was het niet altijd even makkelijk om al die ballen in de lucht te houden.

‘Soms was het erg moeilijk om de juiste balans te vinden. Ik werkte ook nog daarnaast. Het was vaak in het weekend werken én studeren. Ik probeerde vaak ’s ochtends te sporten, want dat had ik mijn energie nog over. Het gebeurde weleens dat ik werd uitgenodigd voor event via instagram, maar dan de dag erna een tentamen had. Dat was af en toe wel erg lastig te combineren. Het kwam dan ook wel eens voor dat ik echt een nachtje moest doorhalen om mijn tentamen te halen.’

‘Doe wat je leuk vindt’

Na het afronden van haar studie is Ida begonnen met werken bij een van de Big Four Accounting Firms: Deloitte.

‘Toen ik begon met werken wist ik totaal niet wat ik moest verwachten. Ik ben in 2019 begonnen met fulltime werken. Ik dacht: ik ga gewoon kijken hoe het gaat in het begin, fitness en instagram op een lager pitje. Mijn werk zette ik echt op 1. Ik merkte al gauw dat ik het op werk zelf kon indelen. In het weekend probeerde ik mijn instagram weer te plannen. Als het écht heel druk is met werk wordt het sporten uiteraard minder. ‘

‘Bij Deloitte ben ik veel met regelgeving bezig. Ik help bedrijven met het implementeren of voldoen aan bepaalde regelgeving. Dat is soms best pittig. Je weet nooit waar je aan begint. Het is soms lastig schakelen. Je krijgt dan een nieuwe opdracht, er kan dan van alles gebeuren. Dat is zeker wennen af en toe. Gelukkig heb ik echter nog geen nachten hoeven door te halen, zoals bij mijn studie, haha.’

‘Het belangrijkste is uiteindelijk doen wat je leuk vindt en daar je energie in stoppen. Het sporten kan je bijvoorbeeld veel energie geven. Met die energie kun je achter de dingen aan gaan die voor jou belangrijk zijn.’

Geïnspireerd door het verhaal van Ida? 

Ontdek ook de verhalen van Anna & Jason:

Ontmoet Anna: IC verpleegkundige, moeder & sportvrouw

Onze atleten

Ontmoet Anna: IC verpleegkundige, moeder & sportvrouw

2021-07-07 14:12:55van Jennifer Blow

Ontmoet Jason: Van skinny voetballer naar krachtig fitnessatleet

Onze atleten

Ontmoet Jason: Van skinny voetballer naar krachtig fitnessatleet

2021-07-07 14:00:46van MyproteinMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert