Onze atleten

Ontmoet Jason: Van skinny voetballer naar krachtig fitnessatleet

Voor onze United by Ambitions campagne duiken we in de verhalen van onze inspirerende atleten. Vandaag is het de beurt aan Jason. Waar hij vroeger een dunne, niet al te sterke voetballer was, heeft hij zijn fysiek in 7 jaar weten op te bouwen tot wat het nu is. Dat maakte hem niet alleen een sterkere voetballer, maar zorgde er ook voor dat hij nu met enorm veel zelfvertrouwen in het leven staan.

Ontdek het verhaal van Jason. We are all United by Ambition.

‘Je moet ergens beginnen’

‘Ik was 13 en voetbalde. Ik was altijd vrij dun en mager. Dit hielp natuurlijk niet op het voetbalveld. De meeste gasten waren gewoon breder, waardoor ik veel duels verloor. Dat was natuurlijk niet leuk. Na 2 jaar voetbal ontdekte ik fitness. Ik raakte verliefd op de sport. Ik was op een gegeven moment elke dag bezig met fitness. Was het niet in de gym, dan was het wel thuis.’

‘Ik begon natuurlijk met erg lage gewichten. Ik was erg dun, maar je moet toch ergens beginnen. Op een gegeven moment zag ik steeds meer progressie. Ik begon breder te worden. Dat was leuk om te zien. Ik merkte het ook op het voetbalveld met duels.”

‘Die mindset heeft altijd goed gezeten’

‘Ik was altijd enorm gedisciplineerd en gemotiveerd. Die mindset heeft dan ook altijd wel goed gezeten. Met de voetbaltrainingen bijvoorbeeld. Ik was nooit te laat, ik was er eigenlijk altijd te vroeg. Na de training ging ik thuis nog met de gewichten aan de slag, soms tot 1 of 2 uur in de nacht, altijd 110 % geven. De volgende dag moest ik weer vroeg naar school, maar dat hield me zeker niet tegen. Ik wou natuurlijk ergens naar toewerken.’

‘Je kunt niet 100% aan alles geven’

‘Op mijn 17e ben ik doorgegaan met studeren. Ik begon met de studie tandtechniek. Ik rolde daarbij langzaam in het eigen bedrijf van mijn vader. Ik werkte 4 dagen bij mijn vader, voetbalde én had fitness. Met die opleiding werd het wel erg druk. Je kunt dan niet 100% aan al die dingen geven. Dat moet je accepteren. Dat kon ik echter niet altijd. Ik wou overal vollebak voorgaan. Later realiseer je pas dat dat gewoon niet mogelijk is.’

Jason werd hierdoor gedwongen om een lastige keuze te maken.

‘Ik koos uiteindelijk voor fitness en mijn opleiding. Dat waren ook mijn grote passies. Bij de voetbal was ik bovendien heel vaak geblesseerd. Dat was niet fijn om mee te maken. Je zat vaker op de bank dan op het veld. Je gaat dan twijfelen aan jezelf.’

‘Ik voel me nu enorm krachtig’

‘Ik ben momenteel 7 jaar bezig met fitness. Ik ben enorm gegroeid in die periode. Dat geeft me veel zelfvertrouwen. Je staat sterker in je schoenen. Ik ben echt enorm vooruitgegaan. Dat geeft mij écht een goed gevoel. Ik zie de toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet. Ik geniet nu vooral van de dingen die ik doe. Ik heb nu namelijk de perfecte balans kunnen vinden tussen fitness, personal training en mijn werk in de tandtechniek. Mijn advies is dan ook: heb plezier in de dingen die je doet en dan kom je er wel.’

Geïnspireerd door het verhaal van Jason? Ontdek ook het verhaal van Anna:

Ontmoet Anna: IC verpleegkundige, moeder & sportvrouw

Onze atleten

Ontmoet Anna: IC verpleegkundige, moeder & sportvrouw

2021-07-07 14:12:55van Jennifer BlowMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert