Onze atleten

Hybride atleet probeert ultieme fitnesstest

Laat me je voorstellen aan Lucy Davis. Lucy zwom vroeger voor Groot-Brittannië, is een ervaren powerlifter en liep onlangs haar eerste ultramarathon. Lucy houdt van een uitdaging, dus het is geen verrassing om te horen dat ze deel uitmaakte van de recente Myprotein-ambassadeursbijeenkomst die de ultieme workout bij Farm Fitness deed.

Wat is Farm Fitness?

Farm Fitness ligt diep op het idyllische platteland van Essex. Een wereld verwijderd van typische commerciële sportscholen, ligt hun focus op functionele fitness voor iedereen in een vriendelijke maar competitieve omgeving.

Dit laatste punt is belangrijk: Farm Fitness is geen wandeling in het park, en de hindernisbaan zal zelfs de meest ervaren mannen en vrouwen op de proef stellen. Om te slagen, moet je als een team werken.

De evenementen

Lucy was van nature een echte competitor en was vastbesloten om te winnen. En ze zat er meteen in. Voordat het evenement begon, probeerde ze de apenstangen uit, waar ze uiteindelijk spijt van kreeg, omdat ze de huid van haar handen scheurde.

Voor het evenement werd de groep opgesplitst in twee teams. Eerst voltooiden ze een warming-up om blessures te voorkomen, en kwamen er vervolgens in vast te zitten.

Sla nooit een warming-up over. Dit is waarom:

Sla je warming-up en cooling-down niet over, hier is waarom

Training

Sla je warming-up en cooling-down niet over, hier is waarom

2022-06-29 20:00:05van Emily Wilcock

Eerst was er de touwklim. Dit was absoluut slopend voor hun handen, en Lucy verloor zelfs een nagel. Dat werd al snel gevolgd door dozenrollen, en dat is precies hoe het klinkt: een doos over een veld rollen. Dan banden trekken, meer touw klimmen, meer banden trekken, banden gooien en burpees met een extra obstakel. Lucy was uitgeput. Aangezien ze een ultramarathonloper is, moet het een serieuze training zijn geweest.

Maar Lucy’s competitieve karakter zou haar nooit laten opgeven. Haar team moest gewoon winnen, dus ze moest zich er doorheen pushen.

Voor een van de evenementen moesten de vier leden van Lucy’s team één ronde over het veld een enorme band dragen. Ze konden het optillen zoals ze wilden, zolang ze maar één simpele regel volgden: het mocht de vloer niet raken.

Als een van de kleinere leden van het team was Lucy direct in het nadeel. Maar ze kwam er toch door. Om de evenementen van de dag af te sluiten, moesten ze tyre squats en tyre chest presses doen. Het was zwaar, maar ze zijn erin geslaagd.

Hoewel de obstakels allemaal moeilijk waren en Lucy met gescheurde handen en een ontbrekende nagel achterlieten, had ze nog steeds veel plezier, ook al wilde ze het niet snel allemaal opnieuw doen.

Lucy’s sterke punten zijn meestal meer solitaire oefeningen dan teamgebaseerde trainingen. Dit kan echter een eenzame aangelegenheid zijn, dus soms zijn groepsactiviteiten een welkome afwisseling.

De dag liep ten einde en het was tijd om uit te zoeken wie de winnaars waren. Lucy won “Fittest on the Farm” en een felicitatiedoos met donuts.

Bericht om mee naar huis te nemen

Had jij Lucy kunnen verslaan om de sterkste van de ‘boerderij’ te zijn? Of zou je eruit hebben getikt zodra het touw in brand was gestoken? Ik denk dat ik weet wat ik zou hebben gedaan. Ondanks de uitdaging van de dag hebben Lucy en het team genoten. En Lucy kan nu in ieder geval ‘Fittest on the Farm’ toevoegen aan haar indrukwekkende cv.

Vond je dit artikel interessant?

BEKIJK DIT OOK:

Hoe deze bodybuilder droog blijft tijdens het reizen

Onze atleten

Hoe deze bodybuilder droog blijft tijdens het reizen

2022-09-25 20:00:27van Emily Wilcock

Behoud spieren met 170 g eiwit | Ultramarathon prep

Onze atleten

Behoud spieren met 170 g eiwit | Ultramarathon prep

2022-03-18 20:00:57van Monica Green

Activeer je bilspieren voordat je gaat trainen | Myprotein Masterclass

Training

Activeer je bilspieren voordat je gaat trainen | Myprotein Masterclass

2021-07-14 07:00:51van Evangeline HowarthEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.