Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

Hoe deze bodybuilder droog blijft tijdens het reizen

Hoe deze bodybuilder droog blijft tijdens het reizen
Emily Wilcock
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Emily Wilcock

Net als een vogel volgt Mike Thurston het weer. Hij overwintert in Dubai en migreert in de zomer als het te warm wordt. Hij bracht de afgelopen maanden door in Europese glamourplekken, van Ibiza tot Mallorca, van Capri tot Londen.

Maar zijn tijd doorbrengen met constant reizen betekent niet dat hij zijn sportschoolroutine verslapt. Alles behalve. Maar hoe doet hij het? Welnu, nu hij terug is van zijn zomerverblijf, heeft hij onthuld hoe hij droog blijft en spieren behoudt tijdens het reizen.

https://youtu.be/lnIr28oF-M8

Nu zegt niemand dat je je tijdens je vakantie aan je caloriedoelen moet houden. Het is een tijd om te ontspannen en tot rust te komen. Als dit betekent dat je niet naar de sportschool hoeft, voel je er dan niet slecht over. Maar een professional als Mike moet een gestructureerde routine aanhouden, vooral als hij zo lang weg is.

Training

Het eerste waar velen van jullie aan denken als ze op reis gaan, is de sportschool. Heeft het hotel een fitnessruimte? Is er een sportschool in de buurt? Locatie en nabijheid van de sportschool zijn de eerste dingen waar Mike naar op zoek is bij het boeken van een hotel. En Google Maps is zijn beste vriend. Hij vindt sportscholen in het gebied dat hij bezoekt, bekijkt de faciliteiten en beoordelingen en boekt accommodatie in de buurt.

Vooral dit laatste punt is belangrijk. Soms, als je 's ochtends geen motivatie hebt, kan een ongemakkelijke reis naar een sportschool de beslissende factor zijn om te besluiten om het af te zeggen en in plaats daarvan de ochtend bij het zwembad door te brengen.

Mike krijgt zijn gymsessie 's ochtends ook altijd als eerste in. Haal het uit de weg terwijl je genoeg energie hebt, waardoor het gedaan is en kunt de rest van de dag kunt genieten van ontspanning.

Maar laten we even zeggen dat je met je gezin op vakantie gaat, je moeder heeft het hotel geboekt. Er is geen sportschool. Er is geen sportschool in de buurt. Laat dat je niet tegenhouden. Pak je weerstandsbanden en wees creatief met je hotelkamermeubilair - je kunt nog steeds een geweldige training onder je riem krijgen zonder apparatuur.

Hier is er zelfs een die je kunt proberen:

En tot slot probeert Mike zo actief mogelijk te blijven terwijl hij tijd doorbrengt op de hotspots van Europa. Meestal gaat het om stappen. Hij haalt niet altijd de volle 10.000, maar wandelen is een geweldige manier om actief te blijven terwijl je de omgeving ziet. Win, win.

Voeding

Er zijn enkele gevallen waarin je vertrouwde macro-tracking-app je in de steek laat. Op vakantie zijn is vaak zo'n gelegenheid. Als je uit eten gaat, is het bijna onmogelijk om je voedsel nauwkeurig te volgen - je hebt geen idee of er een vetarme vervanger is gebruikt, welke kruiden en specerijen zijn gebruikt, of wat er in die saus zit om het zo verdomd goed te laten smaken. Maar als je je tijdens de maaltijden aan enkele basisregels houdt, kun je een globaal inzicht krijgen in je calorieverbruik.

Mike probeert vier maaltijden per dag te eten, met ongeveer 210 g totaal eiwit per dag om spiermassa te behouden en op te bouwen. Als hij op reis is, heeft hij meestal een grote ontbijtomelet om zijn ochtendtraining van brandstof te voorzien. Na de sportschool neemt hij een shake. Hij heeft altijd zijn Myprotein-supplementen bij de hand om zijn eiwitboost te krijgen.

De meeste middagen zijn voorzien van een lichte lunch. Meestal bestaat dit uit eiwitten en wat groenten. Dit laat voldoende ruimte over voor een groot avonddiner, dat vrij gemakkelijk de 1.000 calorieën kan overtreffen als je een paar gangen hebt. Maar als je met vrienden op vakantie bent, moet je ook genieten.

Mike gaat wel eens over zijn caloriedoel heen. Het gebeurt. Wanneer hij na een grotere avondmaaltijd een calorieoverschot heeft, slaat hij vaak het ontbijt de volgende dag over, maar heeft hij nog steeds voldoende energie - meestal door het eten van veel koolhydraten - om een ​​goede pomp te bereiken.

Een andere hindernis die vaak voorkomt, is een gebrek aan caloriearme opties wanneer je naar een restaurant gaat voor het avondeten. Dit was vooral een probleem in Italië, de hoofdstad van koolhydraten. In dit soort situaties bewaart Mike zijn calorieën voor de avond. Zo kan hij wachten tot het avondeten en gewoon genieten van een hele zeebaars voor zichzelf.

Alcohol

En op naar het bijzonder lastige deel. Alcohol zit vol met wat Mike 'lege calorieën' noemt. Hoewel alcohol technisch gezien een macronutriënt is, biedt het in principe geen gezondheidsvoordelen.

Als het je doel is om, net als Mike, droog te blijven en tegelijkertijd plezier te hebben, kies dan waar mogelijk voor alcoholische dranken met minder calorieën. Soms moet je een paar offers brengen als je droog wilt blijven.

Bericht om mee naar huis te nemen

In Mike's eigen woorden komt het allemaal neer op het handhaven van discipline. Hij begrijpt de noodzaak van vrije tijd en ziet waarom het nuttig kan zijn, vooral in termen van een deloadweek. Hij houdt zich echter aan een strikte routine, zodat het gemakkelijker is om daarna terug te keren naar zijn echte leven. Omdat hij nooit een gezonde routine doorbreekt, verliest hij nooit de motivatie om naar de sportschool te gaan.

Maar iedereen is anders. Als je ervoor kiest om tijdens je vakantie vast te houden aan je routine, is dat goed. En als je ervoor kiest om jezelf te trakteren en je routine een beetje te laten gaan terwijl je weg bent, is dat natuurlijk ook goed.

Meer weten over Mike?

LEES DIT OOK:

Emily Wilcock
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein