Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

De fitste man van het VK: “We zitten in een Lockdown, maar mijn doelen zijn niet veranderd”

De fitste man van het VK: “We zitten in een Lockdown, maar mijn doelen zijn niet veranderd”
Jamie Wright
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jamie Wright

Het valt niet te ontkennen dat lockdown dit jaar een enorm effect heeft gehad op onze training. We worden dagelijks geïnspireerd door hoe jullie je allemaal hebben aangepast aan het nieuwe normaal - en door je creatieve manieren om te trainen.

Ondanks onze inspanningen weten we dat je op sommige dagen gewoon niet gemotiveerd bent om een ​​nieuwe manier te bedenken om je rug te trainen, of je mist gewoon dat buikspierkwartiertje in de sportschool.

Om je eraan te herinneren dat ujeniet de enige bent en om geweldige tips te krijgen, hebben we Myprotein-atleten gesproken over hoe zij hun routines aanpassen om toch hun doelen te bereiken.

De volgende atleet is de onlangs tot 'UK's Fittest Man' gekroonde, C-atleet Zack George.

Zack leidt momenteel de leiding voor het UK within functional fitness en werd dit jaar uitgenodigd om deel te nemen aan de games.

Met de onzekerheid hieromheen, heeft hij zijn focus een beetje verlegd, weg van het alleen maar pieken naar meer technische vaardigheid en beheersing van bepaalde moeilijke bewegingen, evenals het ontwikkelen van zijn "motor".

Hij heeft daarbij daily workouts gemaakt die veel mensen inspireren. Een gevoel voor humor behouden in deze hele situatie is daarbij een must.

We spraken met Zack en vroegen hem hoe hij zijn leven en training heeft aangepast aan deze nieuwe norm.

 

Structuur en routine behouden

https://www.instagram.com/p/CADRm9ugU1e/?utm_source=ig_embed

Een van de dingen die Zack het meest heeft geholpen om zijn huidige niveau van prestatie en lichaamsbouw te behouden, is routine.

Hij vertelde ons: "Het advies dat ik tijdens lockdown aan andere mensen zou geven, zou zijn om dezelfde, zo niet vergelijkbare, routine te handhaven als voor de lockdown."

"Pre-lockdown, zou ik meestal rond 10.30 uur trainen voor ongeveer 1.5 uur en dan weer om 17.00 uur voor ongeveer 2 uur, gevolgd door 30-40 minuten strekken."

"Dus tijdens de lockdown heb ik me aan die trainingstijden gehouden en ik heb ontdekt dat dat me echt heeft geholpen om over te stappen naar een meer consistent thuistrainingsregime."

"Diezelfde regels gelden ook voor voeding en slaap, het houden van dezelfde tijden, manier van eten en gebruikelijke slaapuren heeft het voor mij een vrij gemakkelijke overgang gemaakt."

Onderzoek toont aan dat het beschermen en handhaven van een routine kan bijdragen aan een algeheel verbeterd gevoel en fysieke staat van welzijn.

Hoewel de beschikbaarheid van apparatuur bij Zack misschien niet zo beperkt is als die van anderen (omdat hij de eigenaar is van BFG in Leicester, heeft hij een deel van de spullen thuis kunnen gebruiken), hebben de eisen van functional fitness, vooral op elite-niveau, hem gedwongen zich aan te passen .

Een van de groepen oefeningen die de elite van je meer gemiddelde functional fitnesser scheiden, zijn de gymnastische bewegingen.

Het is duidelijk dat er maar heel weinig huizen in Engeland zijn die een volledige gymnastiekinstallatie binnen of enige vorm van gymnastiekuitrusting aankunnen.

Toen we hem vroegen hoe hij deze hindernis overwon, zei Zack: "Om dit te omzeilen, heb ik geprobeerd gymnastiekbewegingen te repliceren met de apparatuur waarover ik beschik."

"Ik heb een paar ringen aan een boom bij mijn huis bevestigd, zodat ik mijn ringwerk kan blijven doen, en ik kan ook de trekbewegingen van de oefeningen die ik thuis niet kan doen, zoals dumbbell en barbell rows, nagebootst. "

Het laat maar zien, je hebt geen volledige sportschool nodig om het werk te doen, alleen wat verbeelding en creativiteit (en een hele sterke boom)!

Goal shifting

https://www.instagram.com/p/B_2H25HA3ae/?utm_source=ig_embed

We vroegen Zack hoe hij zichzelf gedurende deze tijd gemotiveerd kan houden. Functional fitness-trainingen zijn ongelooflijk intens en het is al moeilijk genoeg om jezelf voor zulke workouts te motiveren in een sportschoolomgeving vol energie en andere atleten.

Maar jezelf kunnen dwingen om thuis te trainen terwijl velen moeite hebben om uit hun pyjama te komen, is echt next level.

Zack vertelde ons: "Zoals de zaken er nu voorstaan, baal ik ervan niet mee te doen aan de games van 2020, maar het heeft het wel het vuur in mij aangewakkerd en mij meer dan ooit gemotiveerd om me volgend jaar opnieuw te kwalificeren, in een nog betere vorm, zodat ik op mijn best ben. ”

Zack zei ook: "Zodra we in lockdown gingen, bereidde ik me mentaal voor dat de Games 2020 niet door zouden gaan, waardoor ik mijn focus meteen op het seizoen 2021 verlegde."

"Ik moet me gewoon concentreren op de dingen waar ik controle op heb, zoals hoe voorbereid ik ben op het seizoen 2021."

Door zich van tevoren op deze uitkomst voor te bereiden, was hij al begonnen met het verschuiven van zijn doelen. Hij past zijn doelen aan aan zijn huidige omgeving in plaats van gefrustreerd te raken dat zijn huidige omgeving zijn directe doelen mogelijk niet ondersteunt.

Zack vertelde ons dat zijn "... huidige focus ligt op October for the Open. Ik streef ernaar dat mijn conditie voor dat evenement een hoogtepunt bereikt en voor het tweede opeenvolgende jaar de UK’s Fittest Man titel pak. "

“Deze onverwachte pauze geeft me ook een goed jaar om aan mijn zwakke punten voor de Games van 2021 te werken. Ik ben zeker enthousiast over deze uitdaging! "

Je zou de benadering van Zack kunnen gebruiken, niet alleen voor lichaamsbeweging, maar ook voor het leven, aangezien er veel dingen zijn waar we ons nu op zouden kunnen concentreren en die we misschien in ons normale drukke leven hebben laten glippen. Praat met familie en vrienden, werk aan een zijhobby, focus op zelfstudie etc.

Zack laat ons zien dat, alleen al omdat je doelen zijn uitgesteld, dit niet betekent dat je je focus niet kunt verleggen en aan anderen dingen kunt gaan werken die je lichaam, gezondheid, relaties, carrière of wat dan ook verbeteren.

 

Dankbaar zijn

https://www.instagram.com/p/CAAf3lEgt78/?utm_source=ig_embed

Wat Zack echt heeft geholpen deze focus op zijn nieuwe doelen te versterken, is het oefenen van dankbaarheid.

Zack reflecteert 'de pandemie van het coronavirus is zoveel groter dan alleen dat ik niet kan deelnemen aan de Games. Mensen verliezen hun leven, hun baan en worden gescheiden van hun families. Gelukkig ben ik gezond en veilig en als je dat vergelijkt met de situatie waarin sommige mensen verkeren, beschouw ik mezelf als heel gelukkig. "

Ook de steun die hij heeft gekregen heeft enorm geholpen. In zijn eigen woorden vertelde Zack ons ​​dat hij "overweldigd was door de hoeveelheid steun die ik heb gekregen van mensen hier in Engeland en over de hele wereld".

"Wetende dat er zoveel mensen zijn die mij steunen, ben ik klaar om het volgende seizoen aan te vallen en mijn beste prestaties te leveren!"

Van zijn Myprotein-familie en fanbase tot zijn functional fitness-fans, zijn eigen familie en vrienden en vele anderen in Engeland en de rest van de wereld, isolatie heeft Zack de kans gegeven om even de tijd te nemen en dit allemaal op te nemen.

Het hebben van een sterk ondersteunend netwerk kan een cruciale aanzet zijn tot succes bij elk doel en Zack vertelde ons dat hij niet kan wachten om terug te gaan en te presteren!

The Big Picture

https://www.instagram.com/p/B-uunz2BJbY/?utm_source=ig_embed

Een van de belangrijkste zaken die we beseften toen we met Zack spraken, was zijn vermogen om 'The Big Picture' te zien.

Begrijpen dat wat we nu doormaken niet eeuwig zal duren en er is een mogelijkheid om gedurende deze tijd vooruitgang te boeken in welk aspect van het leven dat ook is.

Als we overeenkomsten kunnen zien met wie we in de toekomst zullen zijn, zijn we eerder bereid om keuzes te maken die bijdragen aan een gezondere, meer succesvolle levensstijl.

Voordat hij bij functional fitness kwam, had Zack al een grote transformatie ondergaan, omdat hij al vroeg in zijn leven met gewichtsproblemen te maken had gehad. Op dat moment was hij in staat om het langetermijndoel te zien en zorgde hij voor een niveau van succes waarvan we twijfelen dat hij het zelf maar verwachtte.

Hij kijkt nu uit naar de Games van 2021, om zijn titel als UK’s Fittest Man terug te winnen en aan zijn zwakheden te werken om hem klaar te stomen voor een nog groter succes.

Hij is ook een mens (ja echt) en heeft dan ook gevoelens: "Ik kijk er vooral naar uit om met mijn vrienden te trainen en daarna samen uit eten te gaan."

"De sfeer van trainen met al je vrienden en dan gewoon chillen en een grote cheat-maaltijd eten na een goede training is onverslaanbaar!" Ik denk dat we allemaal een glas kunnen heffen op die Zack!

 

Bericht om mee naar huis te nemen

Zack heeft het kernaspect van functional fitness - aanpassingsvermogen - overgenomen en overgedragen aan zijn kijk op het leven. Hij is gefocust op de lange termijn en past zijn kortetermijndoelen aan de omgeving en de beperkingen ervan aan.

Hij omringt zichzelf met een ondersteunend netwerk om hem naar zijn doelen te pushen en doet zijn uiterste best om zijn bestaande routine te behouden.

We kunnen enkele van deze lessen van Zack gebruiken en deze toepassen op onze eigen levensstijl. Dankbaarheid oefenen en ons concentreren op het grote geheel kan in deze tijd voor velen van ons een groot voordeel zijn.

Het is belangrijk om te weten dat dit niet eeuwig zal duren, maar wat we in deze tijden doen, zal een grote impact hebben op ons leven in de toekomst.

Geïnspireerd door het verhaal van Zack?
Jamie Wright
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jamie Wright
Jamie Wright heeft een MSc Degree in Human Nutrition en een BSc (Hons) in Sports and Exercise Science, en werkt nu samen met meerdere organisaties en runt zijn eigen privépraktijk om mensen te helpen met hun voedingsdoelen. Hij is geaccrediteerd bij de Vereniging voor Voeding en heeft honderden klanten, van thuisblijvende moeders tot internationale klanten, geholpen bij het werken met evidence-based, holistische voedingsprogramma's om hun gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken. Naast het runnen van zijn praktijk, draagt ​​Jamie regelmatig bij met het presenteren en schrijven over voeding. Hij heeft zijn onderzoek gepresenteerd op het Britse Obesity Congress en op buitenlandse conferenties en heeft verschillende e-books geschreven terwijl hij geeft aan anderen(waaronder goede doelen). Zijn onderzoek richtte zich op gewichtsbeheersing, sport- / bewegingsprestaties en suppletie. Als een enorme sportfanaat, een fervente sportschoolganger en liefhebber van alles wat met honden te maken heeft, wil Jamie de ervaring en kennis die hij academisch en professioneel heeft opgedaan, delen door een bron van duidelijkheid te zijn in de enorme hoeveelheid ""belangrijke informatie en lawaai ""die er bestaat de gezondheids- en fitnessindustrie.
myprotein