Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

Laat de lockdown voor je werken – hoe onze atleten zich aanpassen | Emelye Dwyer

Laat de lockdown voor je werken – hoe onze atleten zich aanpassen | Emelye Dwyer
Jamie Wright
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jamie Wright

De nieuwe norm heeft velen van ons ertoe gedwongen onze routines te wijzigen. Alles is veranderd - van hoe we trainen, tot onze voedingsaanpak, slaapuren en ons stressmanagement.

De innovatie die uit onze beperktere levensstijl is voortgekomen, zal velen van jullie succes bezorgen lang nadat de sportscholen weer open zijn, nu velen van jullie de tijd hebben gehad om na te denken en nieuwe doelen te stellen.

Het klopt dat sommigen van jullie toegang hebben tot meer apparatuur dan anderen, wat zeker een verschil kan maken. Veel van onze Myprotein-ambassadeurs hebben hun routine en aanpak aangepast aan de nieuwe omstandigheden.

We zullen de komende weken enkele van onze favoriete ambassadeurs naar voren brengen en de veranderingen die ze hebben aangebracht en waarom ze die keuzes hebben gemaakt, met jullie delen.

De eerste van de reeks is @Emelyewoo - een functional fitness-koningin met eindeloze energie en enorme kracht. We houden van dit meisje. Als je haar alleen maar volgt om haar geweldige lockdown-gym te bewonderen, dan zouden we het je echt niet kwalijk nemen, maar deze goeroe heeft ook nog eens geweldig advies voor je ...

 

Concentreer je op de dingen waar je controle over hebt

https://www.instagram.com/p/B-IU8Heg639/

Emelye heeft een gevarieerde aanpak gevolgd om haar routine aan te passen, met een meer directe focus op het waarborgen van haar mentale gezondheid, terwijl ze zich daarbij concentreert op de aspecten van haar gezondheid en algehele levensstijl die ze kan beheersen.

Ze heeft die elementen in haar leven geïdentificeerd die wel en niet onder haar directe controle staan. Focussen op wat je kunt controleren, in plaats van op wat je niet kunt, wordt in verband gebracht met een betere gezondheid, relaties en aanpassing (in stressvolle tijden).(1)

Emelye heeft ook meer aandacht besteed aan haar social media gewoonten- waarbij ze beseft dat bepaalde aspecten van sociale media zowel schadelijk als nuttig kunnen zijn en dat de content die ze zelf biedt niet voor iedereen is en dat ze dat voor de volle honderd procent accepteert en begrijpt.

 

Food for thought

https://www.instagram.com/p/B_2X58eARqw/?utm_source=ig_embed

Voeding is ook een belangrijk aandachtspunt geworden in de nieuwe routine van Emelye - zoals ook voor velen van ons die onze spiergroei van vóór de lockdown willen behouden. Hoewel ze altijd veel aandacht had voor haar voeding, heeft deze situatie toch wat extra aandacht en focus nodig gehad.

Emelye heeft veel energie nodig voor haar veeleisende trainingen en om dit goed te doen kan soms de hulp van een expert nodig zijn.

Niet bang zijn om hulp te vragen wanneer ze dat nodig heeft, is absoluut een van de sterke punten van Emelye, of het nu gaat om haar training, voeding of haar mindset.

Emelye's transparantie in haar recente berichten terwijl ze haar journey door dit proces voortzet, is een inspiratiebron voor velen die mogelijk ook tegenslagen meemaken door alles wat recent is gebeurd.

 

Neem de tijd, wees aardig

https://www.instagram.com/p/B_ScSS3nW7Y/?utm_source=ig_embed

Een van de belangrijkste dingen die Emelye doet, is de tijd nemen om aardig voor zichzelf te zijn. Ze staat zichzelf toe om die gevoelens te voelen wanneer ze er maar zijn, maar is dapper genoeg om de steun te zoeken zodat ze door deze lastige tijden heen kan blijven groeien.

Je hoeft alleen maar een paar van haar laatste berichten te bekijken om te zien dat ze extra tijd besteedt aan het koken van haar waanzinnig lekker uitziende eiwitpannenkoekjes onder het genot van een kopje koffie, of chillen in die achtertuinspeeltuin waar we allemaal erg jaloers op zijn!

Bericht om mee naar huis te nemen

Emelye's benadering van de lockdown was gericht op controle en verbetering van een reeds groot aantal bestaande, op gezondheid gerichte gedragingen.

Ze kiest ervoor om haar energie te concentreren op wat ze kan controleren, terwijl ze zich meer bewust is van de dingen die haar het dierbaarst zijn en hoe geweldig die zijn. We kunnen allemaal een les of twee leren van Emelye's aanpak!

Genoten van dit artikel?

1. Wallston, K. A., Wallston, B. S., Smith, S., & Dobbins, C. J. (1987). Perceived control and healthCurrent Psychology6(1), 5-25.

Jamie Wright
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jamie Wright
Jamie Wright heeft een MSc Degree in Human Nutrition en een BSc (Hons) in Sports and Exercise Science, en werkt nu samen met meerdere organisaties en runt zijn eigen privépraktijk om mensen te helpen met hun voedingsdoelen. Hij is geaccrediteerd bij de Vereniging voor Voeding en heeft honderden klanten, van thuisblijvende moeders tot internationale klanten, geholpen bij het werken met evidence-based, holistische voedingsprogramma's om hun gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken. Naast het runnen van zijn praktijk, draagt ​​Jamie regelmatig bij met het presenteren en schrijven over voeding. Hij heeft zijn onderzoek gepresenteerd op het Britse Obesity Congress en op buitenlandse conferenties en heeft verschillende e-books geschreven terwijl hij geeft aan anderen(waaronder goede doelen). Zijn onderzoek richtte zich op gewichtsbeheersing, sport- / bewegingsprestaties en suppletie. Als een enorme sportfanaat, een fervente sportschoolganger en liefhebber van alles wat met honden te maken heeft, wil Jamie de ervaring en kennis die hij academisch en professioneel heeft opgedaan, delen door een bron van duidelijkheid te zijn in de enorme hoeveelheid ""belangrijke informatie en lawaai ""die er bestaat de gezondheids- en fitnessindustrie.
myprotein