Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

Laat de lockdown voor je werken | Hoe deze heldin haar doelen nog steeds verplettert

Laat de lockdown voor je werken | Hoe deze heldin haar doelen nog steeds verplettert
Jamie Wright
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jamie Wright

We doen allemaal ons best om deze periode door te komen - en sommigen van ons vinden het moeilijker dan anderen. Als je je een beetje verloren voelt met je trainingen, of gewoon het dagelijkse leven, dan ben je hier aan het juiste adres.

Veel van onze Myprotein-ambassadeurs hebben hun routine en aanpak aangepast aan de nieuwe situatie. En we kunnen er zeker veel van leren.

Hier is @abcdefghijkleila_ - Leila staat in de frontlinie van de gezondheidszorg en vecht tegen het Coronavirus.

Leila, een fulltime radiograaf en vegan food liefhebber, is een geweldig voorbeeld van hoe belangrijk tijdbeheer is bij het werken aan je eigen persoonlijke gezondheid. Wij konden niet trotser zijn op dit meisje en haar geweldige work ethic!

Ze inspireert ons thuis, in de keuken en op het werk, wat valt er nog meer te bedenken om deze topper nu te volgen? Bekijk haar adviezen voor de veranderingen die ze heeft aangebracht om ervoor te zorgen dat ze het meeste uit deze periode haalt ...

 

Flexibel zijn

https://www.instagram.com/p/B_75iCZlYyA/?utm_source=ig_embed

 

Een van de pijlers van het succes van Leila is haar vermogen om zich aan te passen aan wat haar lichaam haar vertelt. Een extreem stressvolle en vermoeiende levensstijl leiden (zoals veel mensen in de zorg op dit moment) kan het herstel, de prestaties en zelfs de motivatie om te trainen beïnvloeden.

Leila heeft zichzelf toegestaan ​​flexibeler te zijn met de hoeveelheid lichaamsbeweging die ze doet, door deze aan te passen aan haar werkschema.

Haar lichaam vertelt haar dat ze op dit moment wat meer rust kan gebruiken, dus ook de sessies zelf zijn aangepast, met meer aandacht voor kortere trainingen en meer lage intensiteit steady-state (LISS) cardio, waardoor ze tijd heeft om te herstellen.

Een ander positief aspect van de toename van LISS is dat ze hierdoor meer naar buiten kan. Onderzoek toont aan dat naar buiten gaan een geweldig hulpmiddel kan zijn om je mentale gezondheid te beschermen (en tegelijkertijd je fysieke gezondheid te bevorderen).(1)

 

Vooruit plannen

https://www.instagram.com/p/B-tctTNFJoL/?utm_source=ig_embed

 

 

Leila raadt ook aan om een ​​solide plan te hebben om je vooruitgang te handhaven en voort te zetten. Ze stelt een globaal maaltijdplan voor haar week op (identificeert wat ze elke dag zou willen eten) en bouwt daar omheen.

Om daar verder op in te gaan, zal ze de avond ervoor haar eten invoeren. Leila gebruikt deze aanpak zodat ze niet toestaat dat ze afwijkt van haar voedingsdoelstellingen en niet wordt betrapt bij het eten uit verveling of door stress.

Ze maakt heerlijke gerechten, maar die zullen haar ook helpen haar voedingsdoelen te bereiken, haar trek te minimaliseren en haar resultaten te optimaliseren.

 

Accountability en structuur

https://www.instagram.com/p/B_kwNsaF5oE/?utm_source=ig_embed

Leila's benadering van accountability en structuur helpt haar ook om door te gaan, zelfs in deze uiterst uitdagende tijden in haar leven. Ze doet dit zowel passief als direct.

Een voorbeeld van haar benadering van accountability en structuur is simpelweg de dag ervoor haar trainingskleding klaarzetten.

Het is een heel eenvoudige manier om zichzelf accountable te houden voor het trainen op een geplande trainingsdag, in plaats van de hele dag in haar pyjama te blijven.

We weten allemaal dat de motivatie langzaam kan afnemen naarmate de dag vordert en de pyjama's steeds comfortabeler worden.

Een van onze favoriete benaderingen die ze kiest, is een zeer eenvoudige dagelijkse takenlijst. Ze stelt zichzelf elke dag een aantal taken op en streeft ernaar om er ten minste drie te voltooien, waardoor ze meer speelruimte krijgt op die dagen dat ze moe is.

Ze heeft in deze periode te maken met enorm zware werkomstandigheden, maar ze laat zichzelf meer doen op de dagen dat ze uitgerust en zeer gemotiveerd is.

Het is een eenvoudige manier om jezelf te verzekeren dat je elke dag progressie maakt.

Constante progressie en voortbouwend op succes elke dag zal je in staat stellen om uit de lockdown een veel betere versie van jezelf te worden (zo niet fysiek dan mentaal zeker).

 

Bericht om mee naar huis te nemen

Leila leert dynamisch en toch georganiseerd te zijn tijdens lockdown. Haar carrière in de gezondheidszorg kost veel van haar tijd en energie, maar ze vindt nog steeds tijd om aan haar persoonlijke doelen te werken.

Ze baant zich een weg hier doorheen dankzij haar flexibele aanpak, empathisch voor zichzelf als ze moe is en toch een constant zicht op progressie, zelfs als het maar een paar dagen babystapjes zijn.

Leila leert ons dat we met planning, flexibiliteit en organisatie elke dag vooruitgang kunnen boeken.

Al die kleine stapjes vooruitgang tellen op en als we langzaam weer naar buiten en dingen kunnen doen, komen we misschien in een fase waarin het grote veranderingen in ons leven aanbrengt.

Wil je zien hoe de andere ambassadeuren het doen?

1. Barton, J., & Pretty, J. (2010). What is the best dose of nature and green exercise for improving mental health? A multi-study analysisEnvironmental science & technology44(10), 3947-3955.

Jamie Wright
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jamie Wright
Jamie Wright heeft een MSc Degree in Human Nutrition en een BSc (Hons) in Sports and Exercise Science, en werkt nu samen met meerdere organisaties en runt zijn eigen privépraktijk om mensen te helpen met hun voedingsdoelen. Hij is geaccrediteerd bij de Vereniging voor Voeding en heeft honderden klanten, van thuisblijvende moeders tot internationale klanten, geholpen bij het werken met evidence-based, holistische voedingsprogramma's om hun gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken. Naast het runnen van zijn praktijk, draagt ​​Jamie regelmatig bij met het presenteren en schrijven over voeding. Hij heeft zijn onderzoek gepresenteerd op het Britse Obesity Congress en op buitenlandse conferenties en heeft verschillende e-books geschreven terwijl hij geeft aan anderen(waaronder goede doelen). Zijn onderzoek richtte zich op gewichtsbeheersing, sport- / bewegingsprestaties en suppletie. Als een enorme sportfanaat, een fervente sportschoolganger en liefhebber van alles wat met honden te maken heeft, wil Jamie de ervaring en kennis die hij academisch en professioneel heeft opgedaan, delen door een bron van duidelijkheid te zijn in de enorme hoeveelheid ""belangrijke informatie en lawaai ""die er bestaat de gezondheids- en fitnessindustrie.
myprotein