Ga door naar belangrijkste inhoud
Motivatie

5 stappen om een lockdown routine op te bouwen

5 stappen om een lockdown routine op te bouwen
Monica Green
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Monica Green

We zijn hier misschien al een keer eerder geweest, maar dat maakt de lockdown er niet eenvoudiger op. In feite vinden veel mensen lockdown deel 2 nog uitdagender, en dat is volkomen begrijpelijk. Maar er zijn manieren waarop je er het beste van kunt maken, je productiviteit kunt verhogen, en hopelijk met een beetje normaliteit kan je geluk ook een boost krijgen. Een van de belangrijkste dingen om te overwegen is routine.

Lockdown heeft opnieuw elke structuur die we hadden, weer uit het raam gegooid. Onze geest en ons lichaam houden van routine, en daarom is het belangrijk om te proberen een nieuwe routine vast te houden in deze lockdown. We hebben een paar tips om door te nemen, dus als je hulp nodig hebt bij het vormen van een routine, lees dan snel verder.

1. Sta elke dag op dezelfde tijd op en ga naar bed

Of het nu 6 uur 's ochtends of 9 uur' s ochtends is, als je elke dag op dezelfde tijd opstaat, blijft je lichaamsklok op schema. Hoe consistenter je bent met opstaan ​​en ook naar bed gaan, hoe gemakkelijker het wordt om wakker te worden, soms zonder alarm als je echt consequent bent, en 's nachts weer wegdrijft.

Probeer jezelf minimaal een uur te gunnen vanaf het wakker worden, tot wanneer je aan het werk moet in plaats van uit bed te rollen en je laptop meteen open te klappen. En probeer op dezelfde manier elke dag voor het slapengaan op hetzelfde tijdstip 30 minuten lang tot rust te komen. Hierdoor kunnen je lichaam en geest zich aanpassen aan het patroon en beseffen wanneer het tijd is om te slapen.

Hulp nodig bij het tellen van schapen? Lees dit artikel hierna.

2. Stel je trainingsdagen in en houd je eraan

Zonder dat er sportscholen open zijn, worstelen velen van ons om onze motivatie te vinden om weer te trainen. En dit is begrijpelijk. Sportscholen bieden een geheel nieuwe omgeving om je trainingen te doen, en met alle apparatuur die je nodig hebt.

Kies een aantal vaste trainingsdagen en noteer wat je elke dag gaat doen. Als je deze dagen plant, is de kans groter dat je een gewoonte ontwikkelt die blijft hangen.

Het toevoegen van deze regelmatige, gestructureerde workouts aan je lockdown-routine is essentieel om je dat extra beetje normaliteit te geven, evenals een regelmatige boost van endorfine.

https://youtu.be/L-b45afAZws

3. Kleed je aan

Tja ... dit klinkt misschien supereenvoudig voor sommige mensen, maar ik weet zeker dat velen van ons zich tijdens deze lockdown hebben gerealiseerd dat het maar al te gemakkelijk is om in je pyjama te blijven als je nergens heen kunt.

Maar als je een duurzame, gezonde routine opbouwt, kan het levensveranderend zijn om ervoor te zorgen dat je echte kleding aantrekt. Je zult je minder suf voelen, energieker voelen en je zult eerder geneigd zijn om je vast te houden aan de rest van je lockdown-routine.

En natuurlijk, het aantrekken van echte kleding, ook al is dat maar een paar joggers en een hoodie, injecteert wat broodnodige normaliteit in het lockdown leven.

4. Maak er een gewoonte van om to-do-lijstjes te maken

Een goede to-do-lijst is essentieel als je een routine aan het opbouwen bent.

Door elke dag to-do-lijsten te maken, kun je je dagen praktisch structureren en kun je je routine op papier zien, wat je zeker zal helpen eraan vast te houden. Je zult ook een waanzinnig gevoel van voldoening voelen naarmate je er elke dag in slaagt om alles af te vinken.

Verdeel je tijd over taken, pauzes, trainingen en leuke dingen die je hebt gepland (zelfs als het gewoon naar de supermarkt gaan is ...). Elke dag je routine visualiseren, zal je zeker helpen om gezonde gewoonten te ontwikkelen die je tijdens lockdown kunt behouden.

5. Houd weekenden, weekenden

Met iedereen die binnen blijft, zijn er geen bars, restaurants, sportscholen of nachtclubs open… (weet je nog van hun bestaan?) Onze weekenden kunnen dan vrij gemakkelijk in onze weekdagen overgaan. Vooral als je op dit moment geen typische 9-5-baan hebt. Dus ervoor zorgen dat je weekenden hun eigen bepalende factor hebben, is erg belangrijk voor een goede routine.

Haal elke vrijdag je favoriete afhaalmaaltijd. Of maak van zaterdag een filmavond. Wat het ook is, zorg ervoor dat je in het weekend iets leuks doet waarbij zaterdag anders is dan dinsdag.

Bericht om mee naar huis te nemen

De lockdown is moeilijk voor iedereen, maar een manier om het gemakkelijker te maken, is door een goede routine te creëren. Concentreer je op volledig dagelijkse taken, hoe alledaags ook, word elke dag op dezelfde tijd wakker en ga op dezelfde tijd naar bed, en maak je weekenden, daadwerkelijk weekenden.

Al deze kleine dingen zullen dat beetje normaliteit terug in je leven injecteren en je helpen productief te blijven, zelfs in deze rare tijden.

Vond je dit artikel nuttig?

LEES DIT OOK:

Monica Green
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Monica Green
Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.
myprotein