Ga door naar belangrijkste inhoud
Motivatie

5 redenen voor een Dry January

5 redenen voor een Dry January
Monica Green
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Monica Green

Het is weer die tijd van het jaar. Je hebt je lichaamsgewicht opgegeten in pasteitjes en kalkoen, alle kerstalcohol die je hebt gekocht, is gedronken en iedereen begint over goede voornemens te praten.

Een van de meest voorkomende resoluties om het jaar mee te beginnen is Dry January. Dat betekent de hele maand geen alcohol. Dit kan voor velen van ons een uitdaging zijn, maar het kan ook ongelooflijk goed voor je zijn, en het zal je jaar een briljante start geven als het je lukt.

Hier zijn onze 5 redenen om dry january te proberen.

1. Je slaapt beter

Alcohol kan je slaap beïnvloeden, waardoor je niet in een diepe slaap valt en je de hele nacht en vaak vroeg in de ochtend wakker wordt. Dus, als je een dry january begint, verwacht dan veel minder schapen te tellen en veel meer kwaliteitsslaap te pakken.

2. Je hebt meer energie

Als je meer slaapt, heb je natuurlijk meer energie. Dat trage gevoel dat je 's ochtends hebt na een avondje wijn, bier en wat dan ook, kan belangrijke dagelijkse taken, zoals naar de sportschool gaan, ernstig in de weg staan. En met zo velen van ons die als onderdeel van het nieuwe jaar in een goede routine willen komen, hebben we alle energie nodig die we kunnen krijgen.

3. Je bespaart geld

Je weet waarschijnlijk al hoe duur alcohol is. Als je een grote drinker bent, kun je een enorme hoeveelheid geld besparen door een maand nuchter te blijven. Denk aan alle dingen waar je dat extra geld aan zou kunnen uitgeven ... of misschien kun je het gewoon goedmaken als je je prestatie viert op 1 februari!

4. Je zou kunnen afvallen

Alcohol bevat vaak veel calorieën. En elke week een zware nacht drinken kan je behoorlijk terugbrengen op je fitness journey.

En we hoeven je hier waarschijnlijk niet aan te herinneren, maar als je er eenmaal een paar hebt gehad, heb je de neiging behoorlijk honger te krijgen en veel meer te eten dan je normaal zou doen. We zijn allemaal op zoek naar een goede pizza zo nu en dan, maar als je wilt afvallen, kan het stoppen met alcohol en die pizza overslaan een goede plek zijn om te beginnen.

5. Het zal je doelen voor het nieuwe jaar goed beginnen.

Begin het nieuwe jaar goed met een geweldige prestatie zoals dry january. Als je aan het begin van het jaar een doel als dit bereikt, kun je het momentum krijgen om door te gaan met je andere voornemens.

Als je eenmaal het succes van dry january te pakken hebt, kun je zonder problemen nog een paar goede voornemens voor het nieuwe jaar aanvinken.

Bericht om mee naar huis te nemen

Als je dit nieuwe jaar nog geen resolutie hebt gevonden, probeer dan dry january. Het helpt je om aan de slag te gaan met je fitnessdoelen, bespaart je wat extra geld en stimuleert je om de goede voornemens van het nieuwe jaar te blijven nastreven.

Je kunt ook de rest van het jaar opscheppen over je enorme prestatie...

Genoten van dit artikel?

LEES DIT OOK:

Monica Green
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Monica Green
Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.
myprotein