Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

Wat je moet eten om je HIIT-sessies van brandstof te voorzien

Wat je moet eten om je HIIT-sessies van brandstof te voorzien
Shannah Hatch
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Shannah Hatch

Doe een uur voor je HIIT-sessie wat koolhydraten op een bord en je bent klaar om te gaan ... toch? Mis.

Voor het optimaal voeden van je HIIT-sessies is meer nodig dan alleen wat koolhydraten. Hoewel koolhydraten vaak het grootste deel van onze voeding uitmaken, omdat ze ons de broodnodige energie geven, moeten we buiten de koolhydraat-'box 'kijken en nadenken over andere energiebronnen als we ons zo efficiënt mogelijk willen voeden voor onze HIIT-trainingen.

Dit is waar je aan moet denken als het gaat om voeding voor je HIIT sessie.

Koolhydraten

Als je merkt dat koolhydraten goed werken om je HIIT-workouts een boost van energie te geven, dan is er goed nieuws voor jou! Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron van ons lichaam. Maar heb je nagedacht over het type koolhydraat dat je in je lichaam stopt, of dat je op de been houdt nadat je al even bezig bent?

Koolhydraten worden gecategoriseerd als eenvoudig of complex; de eerste zijn geraffineerde suikers zoals je tafelsuiker en honing, en de laatste met koolhydraten die langzamer worden verteerd, zoals een banaan of volkoren rijst.

Het lichaam breekt koolhydraten af ​​tot eenvoudige suikers, wat laat zien waarom complexe koolhydraten gedurende een langere periode energie vrijgeven dan eenvoudige koolhydraten.

Je profiteert het meest tijdens je HIIT-sessie als je ten minste 2 uur van tevoren een voeding eet dat rijk is aan complexe koolhydraten, zodat je voedsel kan verteren terwijl het energie geeft voor, tijdens en na je training.

Als je net voor je sessie een snelle snack nodig hebt, kies dan iets kleins en lichts dat is opgebouwd rond eenvoudige koolhydraten voor een snelle boost van energie.

Eiwit

Eiwit staat bekend als de spieropbouwende macronutriënt, dus het is dan ook geen verrassing dat het op de lijst staat.

Hoewel HIIT-trainingen de hartslag verhogen en in korte tijd energie verbranden, gebruik je je spieren nog steeds in een grote mate. Denk maar aan die explosieve burpees of boxjumps, je spieren moeten net zo goed herstellen als je cardio-fitnessniveaus.

Vetten

Deze macronutriënt heeft een lange weg afgelegd en we zijn blij dat het niet langer de donkere wolk is die boven de voedingswereld zweeft.

Vet is een essentiële macronutriënt die ons voorziet van essentiële energie die je door je HIIT-training zal leiden wanneer je op koolhydraten gebaseerde energievoorraden beginnen op te raken.

Het eten van voedsel dat van nature vet bevat, is een goede manier om gezonde vetten in je dieet te krijgen, zoals noten en zaden, avocado's, vette vis en eieren.

Vocht

We weten dat dit technisch gezien niet iets is dat we eten, maar dit betekent niet dat we onze vochtinname en hydratatieniveaus kunnen vergeten. Of je nu doorweekt bent na een sessie of nauwelijks zweet, hydratatie is ook een belangrijk punt om je lichaam van brandstof te voorzien voor je HIIT-sessie.

Water met een smaakje en melk tellen naast gewoon water ook mee voor je vochtinname. Onze clear vegan protein is een geweldig alternatief voor als je op zoek bent naar een macro-vriendelijke drank die je lichaam hydrateert en voedingswaarde biedt.

Dus wat moet ik eten?

Nu terzake.

Hier zijn enkele ideeën om samen te stellen voor je volgende HIIT-sessie. Laat het ons weten als je ze probeert!

Idee # 1

Volkoren toast met notenboter naar keuze met gesneden aardbeien of blauwe bessen. Voel je vrij om wat honing of onze suikervrije butterscotch-saus te gebruiken voor extra smaak.

Idee # 2

Maak wat crackers met plakjes vlees of kaas ... of waarom zou je je toppings niet met half en half variëren? Dat is het beste van twee werelden. Als je het vlees en de kaas wilt overslaan, gebruik dan bijvoorbeeld avocado.

Idee # 3

Eiwitrepen zijn niet alleen bedoeld voor mensen die gewichten heffen, ze zijn ook een geweldige manier om extra eiwitten aan je dieet toe te voegen terwijl je een balans van alle drie de macronutriënten aanhoudt. Het is een vrij handige snack als je ook onderweg snel iets wilt eten.

Idee # 4

Meng wat natuurlijke noten en gedroogd fruit in een kom voor een snelle trailmix. Voeg wat popcorn toe als je iets extra zoets wilt en de kom zo een beetje groter maakt.

Bericht om mee naar huis te nemen

Dus daar heb je het. We hebben je uitgelegd waarom je een uitgebalanceerd dieet moet volgen voor je HIIT-sessie en niet alleen een sneetje volkorenbrood.

De tijd dat je je pre-HIIT-snack eet, hangt af van jou en je voorkeur, maar het voedsel dat je nodig hebt om je lichaam van brandstof te voorzien, verandert daarmee niet.

Blijf bij een combinatie van alle drie de macronutriënten met zo min mogelijk eenvoudige suiker en je voelt je energiek en klaar om je HIIT-training aan te gaan.

Shannah Hatch
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Shannah Hatch
Shannah Hatch begon haar carrière op het gebied van voeding na het bijwonen van een Farm to Fork workshop. Ze werkt momenteel als Dietetic Support Worker en geeft voedingsadvies en ondersteuning binnen de gezondheidszorg in Engeland. Shannah heeft eerder gewerkt aan het creëren van nieuwe supplementen om te lanceren en nam haar ideeën daadwerkelijk mee naar de fabriek. Haar leukste leerervaringen zijn onder meer het volgen van andere gezondheidswerkers en het bijwonen van lezingen over een grote hoeveelheid aan onderwerpen, zoals de link tussen onze voeding, vrouwelijke hormonen en sport. Shannah doet veel vrijwilligerswerk, waaronder het werken met voedselbanken, het leiden van sportvoedingsworkshops en het deelnemen aan proefstudies. Ze hoopt door te gaan met het maken van een verschil in de branche, door op te leiden en samen te werken met anderen om zo goede voeding aan te moedigen. In haar vrije tijd geniet Shannah van rotsklimmen, rennen en wat op de piano spelen.
myprotein