Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

Wat heeft de pandemie met onze training gedaan? | De topstudies van deze week

Wat heeft de pandemie met onze training gedaan? | De topstudies van deze week
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Als je net als wij graag op de hoogte blijft van de nieuwste fitnesstrends en - belangrijker nog - de wetenschap, dan is onze wekelijkse studie-update een must read. Van manieren om het meeste uit je training te halen, of bizarre voedingswetenschap, er valt zoveel te genieten en leren van studies die over de hele wereld zijn gedaan.

Deze week kijken we of algen vis op onze borden kunnen vervangen en hoe onze training is veranderd dankzij COVID-19. Laten het snel doornemen.

Het duurzame alternatief voor vis

Als je iets weet over voeding, dan weet je dat veel vissoorten zowel een goede bron van eiwitten als omega-3 zijn, een vetzuur dat wordt gebruikt in allerlei processen in het lichaam. Als je ook op de hoogte bent van het milieu, weet je misschien ook dat overbevissing een groot probleem is in onze oceanen.

Welnu, deze volgende studie beweert een manier te hebben gevonden om aan die uiterst belangrijke voedingsstof te komen zonder een enkele vis te vangen, terwijl we de planeet redden.(1) Volgens onderzoekers wordt microalgen jarenlang bestudeerd - en zelfs geconsumeerd - door zijn vele voedingsvoordelen.

Deze nieuwe studie is echter van mening dat het een goede optie zou kunnen zijn om een ​​deel van de vis die we eten te verwijderen. Dit komt omdat het veel minder ruimte inneemt dan het vangen vis, het zelfs in onvruchtbare gronden kan worden gekweekt en doordat de milieueffecten in verhouding tot de hoeveelheid omega-3 die beschikbaar werd gesteld veel minder negatief waren bij microalgen dan bij vissen.

Dus, ga je zalm inruilen voor algen? Hoewel we het niet snel zullen zien in de supermarkten, is het toevoegen van microalgen zoals chlorella of spirulina aan je eiwitshake een geweldige manier om je omega-3-inname flink te stimuleren.

Wat is de impact van COVID-19 op onze training?

fasted cardio
Met de heropening van sportscholen lijkt het leven weer een beetje normaal te worden.

Het is echter een feit dat sommigen van ons zich wat minder voorbereid en gemotiveerd voelen om weer hard te gaan in de gym.

En volgens een aantal nieuwe onderzoeken zijn we niet de enige.

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat uit een onderzoek naar de activiteitsniveaus tijdens de pandemie is gebleken dat velen van ons de laatste tijd veel minder lichamelijk actief zijn geweest.(2) Met name mannen en jongere volwassenen lijken de sterkste daling van de activiteitsniveaus te hebben gezien volgens deze studie.

Het goede nieuws is echter dat 75% van de volwassenen nog voldoet aan de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie voor activiteitenminuten per week. Het vreemde is dat, hoewel mannen en jongeren vóór de pandemie het meest actief waren, dit is veranderd, vrouwen en oudere volwassenen zijn namelijk actiever zijn geweest dan hun tegenhangers tijdens de lockdown.

Deze omschakeling lijkt vreemd, maar kan te wijten zijn aan het feit dat sommigen van ons meer tijd hebben gehad om te trainen, terwijl het voor anderen niet zo'n prioriteit was.

Bericht om mee naar huis te nemen

Het lijdt geen twijfel dat je trainingsroutine de afgelopen maanden is veranderd, maar je zult waarschijnlijk snel weer op het goede spoor zitten. Het zal interessant zijn om te zien of de vrouwen, of juist mannen nu weer meer gaan bewegen. Ook zijn we zeker verheugd om je vooruitgang te zien nu de sportscholen weer open zijn.

Wat betreft het eten van algen, de voordelen daarvan lijken talrijk, zowel voor ons als voor het milieu.. De kans is dan ook groot dat wij het van tijd tot tijd in onze shake of over door onze havermout gooien ...

Genoten van deze studies?

LEES DEZE OOK:

1. Schade, S., Stangl, G.I. & Meier, T. Distinct microalgae species for food—part 2: comparative life cycle assessment of microalgae and fish for eicosapentaenoic acid (EPA), docosahexaenoic acid (DHA), and protein. J Appl Phycol (2020).

2. Smith, L., Jacob, L., Butler, L., Schuch, F., Barnett, Y., Grabovac, I., … & Abufaraj, M. (2020). Prevalence and correlates of physical activity in a sample of UK adults observing social distancing during the COVID-19 pandemic. BMJ Open Sport & Exercise Medicine, 6(1), e000850.

Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein