Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

Verhoog je hartslag met deze 20 minuten durende full-body weerstandsbandtraining

Verhoog je hartslag met deze 20 minuten durende full-body weerstandsbandtraining
Chris Appleton
Auteur & Redacteur3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Chris Appleton

Met het vooruitzicht dat we onze sportscholen weer kunnen betreden, kun je je thuistrainingen absoluut nog niet opgeven. En je wilt ook zeker geen complete schok voor het lichaam tijdens je eerste sessie in de gym. Het is dan ook belangrijk om de komende weken door te zetten en je thuistraining-momentum vast te houden.

En weerstandsbanden, we weten zeker dat velen van jullie er inmiddels bekend mee zijn, zijn een geweldige trainingspartner als het je aan apparatuur ontbreekt.

Om je dat laatste duwtje te geven om je thuistrainingen vol te houden, dachten we dat we je zouden helpen uitzoeken welke weerstandsband het beste voor jou is, en je een volledige lichaamstraining van 20 minuten zouden geven om die banden goed te gebruiken. Laten we beginnen.

Welke weerstandsband is het beste voor mij?

Of je nu je squats wilt verbeteren of de moeilijkheidsgraad van je thuistraining wilt vergroten, onze weerstandsbanden zijn de perfecte trainingspartner. Deze banden zorgen voor een uitdagende training, zonder alle apparatuur, waardoor het supergemakkelijk is om bijvoorbeeld een intensieve leg day te doen, waar je ook bent.

Ben je klaar om de intensiteit van je training te verhogen? Met ons assortiment aan banden, waaronder een lagere, gemiddelde en hogere weerstand, kun je je training overal en altijd verbeteren.

Lichtgrijze weerstandsbanden (weerstand van 2-16 kg)

Deze banden zijn perfect voor beginners of die kleinere bewegingen. Als je net begint, raden we deze aan. Ze zijn geweldig voor biceps-curls, triceps-extensions, of kunnen worden verdubbeld op die glute-bridges - ze zullen je helpen de burn te voelen.

Blauwe weerstandsbanden (weerstand van 11-36 kg)

Als je op zoek bent naar meer uitdaging in je oefeningen, dan zijn deze bands iets voor jou. Dit biedt de perfecte opstap van onze lichtgrijze banden en voegt die extra weerstand toe die je nodig hebt om resultaten te zien.

Donkergrijze weerstandsbanden (weerstand van 23-54 kg)

Deze band is perfect voor het doen van die grotere oefeningen thuis. Het biedt de grootste weerstand die perfect is voor die grotere compound bewegingen zoals squats en deadlifts.

Weerstandsbandtraining

PT en online coach Simone Farrington gaat je laten zien hoe intens een training met weerstandsbanden kan zijn met deze full body sessie van 20 minuten. Simone combineert de kracht van onze full lenght weerstandsbanden en de zware booty band en het gaat écht pittig worden. Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven, probeer het zelf uit.

https://youtu.be/pojdfSG9atk

Bericht om mee naar huis te nemen

Dus, met hopelijk nog maar een paar weken te gaan voordat je het squatrek weer kunt gebruiken, zal het doen van deze training je helpen om de laatste weken door te komen en je hyped te krijgen voor de sportschool.

Gebruikmakend van verschillende compound oefeningen, kun je die weerstandsbanden aan het werk zetten met minimale benodigde apparatuur en ruimte.

Wat het obstakel ook is dat je in de weg staat, laat het je niet beletten je doelen te bereiken en de ultieme thuistraining met weerstandsbanden te doen.

Chris Appleton
Auteur & Redacteur
Bekijk het profiel van Chris Appleton
Chris is een redacteur en een gekwalificeerde Personal Trainer, met een bachelor diploma in sportcoaching en -ontwikkeling en een niveau 3-kwalificatie in sportvoeding. Hij heeft ervaring met het geven van fitnesslessen en -programma's voor beginners en gevorderden. Chris is ook een gekwalificeerde voetbalcoach die op semi-professioneel niveau keeperstraining en fitnesstraining geeft, metd daarbij voedingsadvies om optimale prestaties te bereiken. Hij heeft 15 jaar aan ervaring in de sport- en fitnessbranche en is nog altijd voortdurend op zoek naar verbetering. In zijn vrije tijd spendeert Chris graag tijd aan zijn familie terwijl hij ook nog traint in de sportschool.
myprotein