Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

Trainingsadvies, het oplossen onderrug pijn en de wetenschap achter hamsteren | De topstudies van deze week

Trainingsadvies, het oplossen onderrug pijn en de wetenschap achter hamsteren | De topstudies van deze week
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Op de hoogte blijven van de laatste gezondheids- en fitness studies? Dan ben je aan het juiste adres met dit artikel. Elke week bekijken we de nieuwste onderzoeken die relevant kunnen zijn voor je dagelijkse routine en bespreken we of het de moeite waard is om in je eigen leven te implementeren.

Deze week bekijken we advies over het al dan niet trainen tijdens de huidige crisis, het oplossen van die rugpijn terwijl je thuis werkt, en of onze relatie met iemand ons meer kans geeft om voedsel te hamsteren of juist te delen.

Onderzoekers geven advies over trainen in deze periode

Je maakt je misschien zorgen dat als je op dit moment traint, je meer risico loopt ziek te worden. Welnu, onderzoekers van Bath University staan ​​klaar om die bezorgdheid weg te nemen met de nieuwste adviezen - en het komt redelijk overeen met wat je misschien al denkt.

We hebben onlangs een overzicht van onderzoeken besproken waarin werd geconcludeerd dat er geen bewijs was dat intensieve training een negatieve invloed had op de immuungezondheid. Onderzoekers zeggen dat je in de eerste plaats je risico op ziekte kunt verminderen door je blootstelling aan andere mensen die mogelijk ziek zijn (d.w.z. sociale afstand) te beperken.

Ze willen daarbij dat we onthouden hoe belangrijk het is om fit, actief en gezond te blijven in deze tijd, nu het goed is voor onze algemene gezondheid en ons welzijn. Ze benadrukken ook het belang van voldoende slaap en goed eten. Klinkt logisch toch?

 

Werken vanuit huis waardoor je lage rugpijn krijgt?

Van alle dingen waarvan je dacht dat je ze zou missen op kantoor, wed ik dat je nooit had gedacht dat het je bureaustoel zou zijn. Na twee weken lang op laptops te hebben gekeken terwijl je op de bank of een keukenstoel zat, voelen sommigen van jullie zich waarschijnlijk een beetje stijf. Welnu, dit volgende stukje wetenschap gaat je redden.

Onderzoekers hebben een trainingsprogramma voor stabilisatie van de wervelkolom ontwikkeld, speciaal voor mensen met een bureaubaan. Ze kunnen zo hun lage rugpijn beheersen.(2) Met 70 betrokken vrijwilligers ontdekten de onderzoekers dat de oefeningen geweldig waren om lage rugpijn kwijt te raken.

Het programma voor een pijnvrije rug bestaat uit zowel statische als dynamische oefeningen gericht op het versterken van de diepe spieren die het lumbale gebied van de wervelkolom stabiliseren. Ze deden de oefening 45 minuten, tweemaal per week gedurende 20 weken met veel positieve resultaten.

 

De wetenschap achter het delen van voedsel in deze crisis

Zou je je laatste eiwitshake willen delen? Het lijkt erop dat velen van ons dat niet zouden doen, zeker nu. Eén groep onderzoekers hebben de neiging tot het delen van voedsel onderzocht om ons te helpen precies te begrijpen hoe het zit.(3)

In de studie werd onderzocht of sommige mensen meer of minder waarschijnlijk voedsel zullen delen op basis van hun gehechtheid aan anderen. De onderzoekers voerden drie experimenten uit: één waarbij de deelnemers een vragenlijst invulden en de andere twee waarbij hen werd gevraagd voedsel met een vreemde te delen of voedsel van een vreemde te accepteren, waarbij de helft vooraf aan een veilige relatie moest denken. Uit de vragenlijst bleek dat mensen die zich minder gehecht voelden aan anderen, minder geneigd waren om voedsel te delen. In de andere twee experimenten hadden degenen die eerder aan een veilige relatie moesten denken, na afloop vaker voedsel met een vreemde gedeeld.

De onderzoekers zeggen dat dit het recente hamsteren verklaart. Door het gebrek aan vertrouwen en geborgenheid in de huidige situatie voelen mensen zich minder geneigd om te delen. Dus door onzekerheden (zoals bijvoorbeeld voedseltekort) te verminderen en te 'connecten' met anderen, zul je merken dat mensen eerder zullen delen. Dit is een geweldige theorie - laten we eens kijken of het de komende weken werkt.

Bericht om mee naar huis te nemen

Nu we allemaal de realiteit van zelfisolatie, thuistrainingen en hamsteren in de gaten hebben, is het leuk om te weten dat de wetenschap aan onze kant staat om ons te helpen de moeilijke tijden door te komen en elkaar een beetje beter te leren begrijpen.

Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein