Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

Hoe het is om te trainen met een professioneel rugbyteam

Hoe het is om te trainen met een professioneel rugbyteam
Monica Green
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Monica Green

Als de Six Nations in de UK hebt gezien, vraag je je misschien af ​​wat er nodig is om dat soort rugbyniveau te bereiken. We dachten daarom dat we inzicht zouden bieden in hoe de dagelijkse training eruit ziet in een professioneel rugbyteam.

De Sale Sharks zijn de belangrijkste professionele rugby union-ploeg van Greater Manchester en spelen in de Engelse elite professionele competitie, de Gallagher Premiership.

Ze zijn een team dat ons na aan het hart ligt - en dat bedoelen we letterlijk (omdat hun thuisbasis, het AJ Bell Stadium, slechts een paar minuten verderop van ons hoofdkantoor ligt), maar vooral vanwege het feit dat ze zo'n een felle ploeg succesvolle, toegewijde atleten… en dat is waar het allemaal om draait.

We spraken met hun Head of Sports Science en Senior Strength and Conditioning Coach om een ​​idee te krijgen van hoe professionele rugbytraining eruitziet.

Er is geen twijfel over mogelijk, het verzorgen van een team van rugbyspelers uit de Premier League is een fulltime baan die toewijding en focus vereist. De Sharks hebben een hooggekwalificeerd team om ervoor te zorgen dat elk onderdeel van de training, voeding, herstel en welzijn van een speler wordt verzorgd.

Rick Swaby is het hoofd van sportwetenschappen en senior kracht- en conditietrainer voor de Sharks. Hij is verantwoordelijk voor het helpen van de spelers om hun conditie te verbeteren (inclusief snelheid, kracht en power), en voor het ontwikkelen van trainingsprogramma's voor het team. Een ander belangrijk onderdeel van zijn rol is te proberen blessures te voorkomen en te verminderen.

Hoe ziet de pre-season training eruit?

Na een beetje een trainingstegenslag toen Covid vorig jaar toesloeg, is het professionele rugby weer op volle kracht, en dus moet de training dat ook zijn.

Pre-season training wordt niet lichtvaardig opgevat. Swaby vertelt ons dat het team tot drie keer per dag kan trainen - vijf dagen per week ... We worden moe als we er alleen maar aan denken..

De training omvat sessies in de sportschool, veldconditionering, snelheid en behendigheid, vaardigheden en trainen als rugbyteam.

Training buiten het veld is vaak sterk afhankelijk van de individuele speler en hun specifieke focus in de sportschool; de meerderheid heeft echter de neiging om tijdens pre-season te werken met een boven- en onderlichaam split- in plaats van zich te richten op een specifieke spiergroep.

Swaby legt uit: “Als we een onderontwikkelde speler hebben die spiermassa moet opbouwen, of een speler met een langdurige blessure, kunnen we ervoor kiezen om voor een bepaalde tijd voor een meer traditionele spiergroepbenadering te gaan. Er is echter veel meer dat kan worden gedaan in de sportschool vanuit het oogpunt van atletische ontwikkeling dan alleen het tillen van zware gewichten. "

De intensiteit van de training is iets minder tijdens het seizoen, en het team traint normaal gesproken twee keer per dag, drie keer per week, maar dit is allemaal afhankelijk van de doorlooptijden tussen de wedstrijden.

Hoe voorkom je blessures?

Na weken van zo'n veeleisend trainingsschema en het volgen van een zorgvuldig dieet, moet het de ergste nachtmerrie van een speler en coach zijn om te zien dat alles verloren gaat door een blessure waardoor ze niet meer kunnen spelen.

Swaby zegt: "Het hele programma is erop gericht spelers robuust te houden en een tolerantie op te bouwen om ze tijdens het seizoen blessurevrij te houden."

Hij legt uit dat de sessies op het veld tijdens het voorseizoen een rol spelen bij het opbouwen van aerobe conditie, en de reden waarom ze zoveel sessies hebben voordat het seizoen begint, is dat het de spelers voorbereidt op de combinatie van wedstrijden en training als het eenmaal begint.

Op de eerste dag van het voorseizoen worden alle spelers gescreend en vervolgens gebruiken Swaby en zijn collega's deze gegevens om hun positionele prestatiesessies te ontwerpen. De focus van deze sessies is gebouwd rond de scores van de screenings en de blessuregeschiedenis van de atleet - behoorlijk technisch, toch?

Hij zegt dat ze deze prestatiesessies twee keer per week voltooien, maar elementen ervan opnemen in de dagelijkse training - vooral voordat ze gewichten gebruiken.

Ze gebruiken ook sportwetenschappelijke systemen zoals gps-technologie en hydratatietesten om het dagelijkse programma van een speler te beheren en ervoor te zorgen dat wat ze doen, goed is voor die bepaalde dag. Swaby zegt dat dit alles helpt om "van hen een betere rugbyspeler te maken en fysiek beter voorbereid wanneer er selectie komt".

Na games hebben de spelers toegang tot warme en koude baden, supplementen met veel eiwitten en koolhydraten, en ze worden aangemoedigd om hun compressiekleding te gebruiken.

Het lijkt erop dat ze de basis zeker hebben gedekt.

Hoe belangrijk is het moreel van het team?

Het is duidelijk dat deze jongens hard werken om ervoor te zorgen dat er goed rekening wordt gehouden met de behoeften van elke individuele speler bij het ontwerpen van zowel hun trainings- als voedingsplannen. Maar bij rugby zijn het niet alleen de prestaties van individuen die resultaten opleveren - het is hoe het team samenwerkt.

Spelers worden dus niet alleen gekozen op basis van vaardigheid. Ze houden zorgvuldig rekening met de personages van de spelers, in het bijzonder hoe het vermogen en karakter van een speler het team op en buiten het veld zullen vormen.

Dit is belangrijk bij het opbouwen van teammoraal, aangezien de spelers elkaar moeten kunnen vertrouwen en het ethos van de club moeten delen om er een goede omgeving van te maken.

Swaby zegt: “In onze rollen staan ​​we altijd positief tegenover de spelers. We geloven in wat we doen en als high-performance afdeling is het belangrijk dat we de resultaten geen invloed laten hebben op onze dagelijkse taken door de spelers de beste ondersteuning te bieden.

We hebben een hechte groep op Sale en als het een weekend niet gelukt is op het veld, zullen de spelers hierover nadenken, rechtzetten wat er mis ging en zich concentreren op het winnen van de volgende wedstrijd. "

Krijgen ze ooit rust?

We kunnen niet de enigen zijn die denken dat dit allemaal erg druk klinkt - krijgen rugbyteams uit de Premier League "rustdagen" zoals iedereen?

Het antwoord is natuurlijk: ja. In feite is het van vitaal belang voor hun lichaam - en geest - om alles wat er in een wedstrijd is gebeurd te herstellen en te verwerken, zodat ze zich kunnen richten op wat ze in de volgende wedstrijd moeten doen.

"We hebben de neiging om spelers na de wedstrijd twee dagen vrij te geven als het schema dit toelaat", legt Swaby uit, "We hebben betere resultaten gezien in het welzijn van de spelers als ze twee dagen de tijd hebben gehad in vergelijking met één."

De spelers krijgen de tijd om na te denken over het spel en hun individuele clips te bekijken, zodat ze beter begrijpen hoe ze hebben bijgedragen.

Swaby concludeert: “Rugby is een fysieke sport met veel trauma door fysiek contact, dus het juiste type rustdagen is enorm belangrijk. Rust stelt de spelers in staat om, indien nodig, tussen de wedstrijden door zich klaar te maken voor intensieve trainingssessies. "

Genoten van dit artikel?

LEES DIT OOK:

Monica Green
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Monica Green
Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.
myprotein