Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

Een spannende nieuwe manier om geld op te halen | Waarom je een Battle Cancer Event zou moeten proberen

Een spannende nieuwe manier om geld op te halen | Waarom je een Battle Cancer Event zou moeten proberen
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Als je erover nadenkt geld in te zamelen voor een goed doel, dan staat een hardloopwedstrijd vaak bovenaan. Welnu, er is nu een geheel nieuwe en spannende manier om geld op te halen - deelnemen aan een Battle Cancer-evenement.

Battle Cancer vloeide voort uit een reeks kleine fondsenwervende evenementen die werden geleid door oprichter Scott Britton.  Powerlifter, Scott, begon met doen van diverse uitdagingen om geld in te zamelen voor goede doelen - onder andere het deadliften van het gewicht van de Titanic die meer dan 52.000 ton weegt!

Dit liefdadigheidsevenement combineert functional fitness met community, allemaal met als doel geld in te zamelen voor meer onderzoek naar kanker.

 

Hoe werkt het?

De helden van Battle Cancer organiseren evenementen over de hele wereld. Ze zeggen: "Het zijn Battle Cancer-teams die het verschil maken - we geven ze alleen maar de boost en ondersteuning om ongelofelijke geldbedragen op te halen.''

“Van gesponsorde trainingen en sportevenementen tot fondsenwervende veilingen, quizavonden, haarscheerbeurten en meer, Battle Cancer-teams vinden voortdurend meer manieren om geld in te zamelen voor liefdadigheidsinstellingen. Samen bereiken ze een eindbedrag. ”

Je kunt geld inzamelen voor elk goed doel en iedereen kan ook meedoen - je hoeft geen professional te zijn om deel te nemen. Je resultaten kunnen zelfs worden beïnvloed door hoeveel je ophaalt.''

“In tegenstelling tot andere fitnesswedstrijden, kan fondsenwerving teams een voorsprong geven op de competitie door bij te dragen aan de algemene score. Voordat het evenement  begint, stellen we het speelveld gelijk zodat super-fondsenwervers naast de super fitte atleten kunnen schitteren. ”

Wat kun je verwachten tijdens een evenement?

Maak je eerst klaar voor de ondersteunende community-sfeer die Battle Cancer heeft.

“We lachen, we huilen, we zweten. We smeden hechtere teams en maken nieuwe vrienden. Deel ervaringen, draag een schouder en rek mentale en fysieke capaciteiten uit. Er gebeurt zoveel tijdens Battle Cancer-evenementen, maar het belangrijkste ingrediënt zijn onze unieke teamfitness-uitdagingen. ”

  • Vier teamworkouts
  • 9 minuten per training
  • Eén doel voor fondsenwerving

“Omdat zoveel liefdadigheidsevenementen gericht waren op hardlopen, wisten we dat er duizenden mensen waren die elke week gymlessen volgen, duizenden die thuis trainen en duizenden die het verschil wilden maken voor mensen die getroffen zijn door kanker. "

“Bij Battle Cancer hebben we één niveau van functional fitness gecreëerd dat mensen van alle leeftijden, vaardigheden en fitnessachtergronden met al hun inspanningen en energie kunnen ondernemen en aan kunnen nemen. Het gemeenschapsaspect van functional fitness en het samenbrengen van mensen met een uitdaging in één team heeft ongelooflijk gewerkt en heeft zoveel meer opgeleverd dan alleen maar fondsenwerving, waardoor Battle Cancer een wereldwijde beweging is geworden. ”

Bekijk het Manchester-evenement van vorig jaar:

https://youtu.be/kclDuffDbOc

Wat vinden anderen van het evenement?

Luke, atleet

“Tijdens het evenement fysiek en mentaal worden uitgedaagd, maar het kunnen delen met de mensen om je heen. We laten degenen die lijden zien dat ze niet alleen zijn en bouwen oude en nieuwe vriendschappen op. '

Amy, vrijwilliger

“Mijn favoriete onderdeel van Battle Cancer-evenementen is het ontmoeten van een hele reeks mensen uit verschillende landen, achtergronden en fitnessvaardigheden. Het feit dat we in staat zijn om een ​​leuke omgeving voor hen te creëren om hard aan hun trainingen te werken en fondsen te werven voor zo'n goed doel dicht bij hun hart, is geweldig mooi. ”

Matt, coach en Battle Cancer Programmer

“In Manchester op ons evenement in 2018 vroegen we iedereen die persoonlijk door kanker was getroffen hun hand op te steken ... twee seconden later was er niet één persoon die zijn hand niet in de lucht had. De kamer was stil en ik had kippenvel over mijn hele lichaam. Er is geen woord om dat gevoel te beschrijven dat we toen allemaal hadden, op dat moment wist iedereen precies waarom ze daar waren. ”

Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein