Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

Buikspieren trainen met Jordan Morello | Vanuit je eigen huis

Buikspieren trainen met Jordan Morello | Vanuit je eigen huis
Jennifer Blow
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

We willen er allemaal goed uitzien, toch? Voor de meesten van ons staat een sixpack ​​hoog op de lijst. Vraag het maar aan Jordan Morello. Als personal trainer en online fitnesscoach, met meer dan 10 jaar ervaring, weet hij het als de beste.

Maar het geheim van die sixpack abs gaat veel verder dan elke dag eindeloze hoeveelheden sit-ups doen. En niet alleen maar trainen in de sportschool. Toch kan het antwoord dichter bij huis zijn dan je je realiseert ...

https://www.instagram.com/p/B4cm6eyJFef/?utm_source=ig_embed

 

Abs are made in the kitchen

We hebben allemaal het gezegde gehoord, maar wat betekent het eigenlijk? Nou, de waarheid is dat iedereen buikspieren heeft. Ja, iedereen. Maar zelfs als je sterke buikspieren hebt, houdt een laag lichaamsvet ze verborgen. Jordan is zich volledig bewust van het belang van voeding en kan niet genoeg benadrukken hoe vitaal eten is voor je gezondheid.

"Sommige mensen denken dat je een slecht dieet kunt doorstaan door goed te trainen, maar dat zal NOOIT gebeuren!"

Hij zegt zonder twijfel dat de belangrijkste fout die mensen maken het dieet is. Je kunt alles uitwerken wat je wilt, maar als je dieet niet goed is, zul je niet de resultaten zien die je wilt.

"Als je een sixpack, meer gedefinieerde buikspieren of alleen maar plattere buik wilt krijgen, moet je ervoor zorgen dat je eet met een gezond calorietekort!"

Hij zegt dat, of je nu wanhopig op zoek bent naar die sixpack of gewoon een meer gespannen buik wilt, de principes precies hetzelfde zijn. Je moet je dieet met dezelfde discipline benaderen als je trainingen. En als je een van de 237k volgers van Jordan bent op Instagram, weet je dat hij echt meent!

Home workouts

Scrollen door deze Instagram-feed van Jordan, een ding dat je daarbij zal opvallen, is dat hij geniet van zijn home workouts. We weten allemaal dat thuis sporten populair is geworden, met een nieuw tijdperk van digitale fitness in aantocht.

“Ik hou van home workouts omdat het een manier is om actief, fit en gezond te blijven zonder je huis te verlaten! Iedereen kan het!"

Nu zeggen we niet dat je je lidmaatschap van een sportschool moet opzeggen - verre van dat! Compound oefeningen zoals squats en deadlifts helpen je buikspieren zeker te versterken, net zoals de rest van je lichaam. Dat gezegd hebbende, er is ook ruimte voor meer geïsoleerde buikspier training, vooral als je ogen hebt op het bereiken van die goed ontwikkelde midsectie.

https://www.instagram.com/p/B2R3c2vAweU/?utm_source=ig_embed

Ik train buikspieren 1-2 keer per week

Je buikspieren zijn net als elke andere spier. Dus elke dag uren bezig zijn met ontelbare crunches is zinloos. Als dat bekend in de oren klinkt, is het tijd om de thuiscircuits van Jordan eens te proberen.

 

Jordan Morello's Quick & Light Ab Circuit

Dit snelle en effectieve circuit combineert oefeningen die je buikspieren echt zullen laten branden. Probeer vier sets met 20 herhalingen per zet. Succes!

https://www.instagram.com/p/B0vm3I7gXuU/?utm_source=ig_embed

 

De uitvoering

Modified V-sits

https://youtu.be/acNqTp-ZCRE

 1. Ga op de vloer liggen met je armen naast je lichaam, je benen recht en je voeten iets omhoog.
 2. Houd je rug recht, ga rechtop zitten en breng je onderrug van de mat en je knieën in je borst.

Sit-up Twist

https://youtu.be/J3bGNuJc65s

 1. Ga op je rug liggen met je knieën licht gebogen. Houd je voeten plat op de vloer en raak je slapen licht aan met je handen.
 2. Til je romp op en buig naar rechts totdat je linkerelleboog je rechterknie raakt.
 3. Keer terug naar je startpositie en herhaal aan de andere kant.

Toe Touch Crunch

https://youtu.be/m0As90iRdKU

 1. Ga op je rug liggen en reik uit met je armen boven je hoofd en richt je benen op het plafond.
 2. Zwaai je armen naar het plafond, til je hoofd en schouder van de grond en raak je tenen aan.
 3. Til je bekken iets van de grond, zodat je tenen naar je vingers bewegen.

Bicycle Crunch

https://youtu.be/mjujbdvm4Wg

 1. Begin door op de grond te liggen, met je onderrug tegen de vloer gedrukt en je hoofd en schouders iets erboven omhoog.
 2. Plaats je handen licht op de zijkanten van je hoofd, til een been net van de grond en strek het uit.
 3. Til het andere been op en buig je knie naar je borst. Terwijl je dat doet, draai je je buikspieren, zodat de tegenovergestelde arm naar de opgeheven knie komt.
 4. Laat tegelijkertijd je been en arm zakken terwijl je de tegenovergestelde twee ledematen naar boven brengt om de beweging te spiegelen.

Alternating Toe Touch

https://youtu.be/f3p9GL0G_Dk

 1. Ga op je rug liggen met je armen recht boven je hoofd.
 2. Til tegelijkertijd je linkerbeen en rechterarm op, reik over je lichaam en raak je tenen aan.
 3. Breng je rechterarm en linkerbeen weer naar beneden en herhaal met de tegenovergestelde kanten.

Bericht om mee naar huis te nemen

Het bouwen van een sterker midsectie hoeft geen uren in de sportschool door te kosten. Veel mensen zien de kracht van home workouts over het hoofd, nu veel oefeningen haast geen apparatuur vereisen.

Als je ultieme doel een sixpack is, dan heb je meer nodig dan alleen de juiste oefeningen. Vergeet niet dat je een slecht dieet niet kunt inhalen met training. Als je je buikspieren wilt zien, begin dan in de keuken. Door lichaamsvet te verminderen onthul je de onderliggende laag buikspieren en kun je je vervolgens concentreren op specifieke oefeningen om een goed gedefinieerde sixpack te vormen.

 

Jennifer Blow
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.

Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.

In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.

myprotein