Ga door naar belangrijkste inhoud
Motivatie

Fitness Motivatie | 10 eenvoudige tips: van gemotiveerd naar toegewijd

Fitness Motivatie | 10 eenvoudige tips: van gemotiveerd naar toegewijd
Monica Green
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Monica Green

Dus je hebt de motivatieflow van januari te pakken. Je bent consistent geweest met je trainingen en je hebt sinds 31 december geen afhaalmaaltijd besteld. Heel goed! Maar we zijn hier eerder geweest. Een week, misschien twee weken van topprestaties voordat oude gewoontes beginnen binnen te sluipen. Dus wat kun je deze keer doen om ervoor te zorgen dat je gemotiveerd en toegewijd blijft?

Misschien was het een nauwgezet trainingsplan dat duurde tot de bank je naar binnen lokte, of een lean bulk die snel 'dirty' werd. Maak je geen zorgen, we hebben enkele tips en hacks om je te helpen van ‘gemotiveerd’ over te gaan naar de magische wereld van ‘toegewijd’.

1. Meal prep voor de ochtend

Je hebt een slechte dag gehad. Je bent bijna flauwgevallen van je training en je hebt er genoeg van. Voordat je jezelf op de bank laat vallen met de afstandsbediening van de tv en een zak chips, STOP.

Bereid je eten en je kleding voor, zodat je morgen de ultieme motivatie voor het sporten hebt. Ga niet zitten, kleed je niet om. Doorbreek wat voor ‘honey-I’m-home routine’ je ook hebt, totdat het eten, de supplementen en de outfit van morgen klaar zijn, klaar om op te pakken en te gaan.

2. Wees niet bang voor visuals

Je hebt misschien een foto van een shirtloze Jake Gyllenhaal, om wat voor redenen dan ook, op je badkamerspiegel geplakt. Je hebt Southpaw misschien ook net gekeken en hebt besloten dat je super droog moet worden.

Wat je trainingsinspiratie ook is, we zijn visuele wezens, dus gebruik visuele aanwijzingen in je voordeel. Gebruik die afbeelding voor motivatie om uit bed te komen als je wekker afgaat, zet hem op je koelkastdeur of staar er naar voordat je aan je leg day begint.

3. Maak een afspeellijst

Tenzij de radio of wat voor onzin de luidsprekers van je sportschool je ook aandoen, je op weg helpt, zal het nemen van wat tijd om je afspeellijst te verfijnen je een voorsprong geven. Je workout-afspeellijst is de soundtrack van je workout. Negeer het op eigen risico.

We hebben heel veel afspeellijsten voor je klaar staan ​​op Spotify om je door elke training te helpen. Probeer onze topkeuzes.

https://open.spotify.com/playlist/513K1CC89U0nXVEAML0i2U?utm_source=embed_v2&go=1&play=1&nd=1

4. Toon progressie

Het hebben van een X aantal dagen achter / voor je kan een geweldige motivatie zijn. Zes weken tot Ibiza met de jongens? Tel die dagen af. Twee weken geleden dat je je training voor het laatst verruilde voor een avond op de bank? Feliciteer jezelf en markeer het.

Vooruitgang zien is een geweldige manier om die fitnessmotivatie vast te houden. Gebruik een whiteboard in je keuken of gewoon een bordpen en je badkamerspiegel. Wat dan ook werkt voor jou.

Houd het visueel en specifiek - 5 weken in een cut van 16 weken is veel tastbaarder dan een algemener doel om ‘clean te eten tot ik minder dan 10% lichaamsvet heb’.

5. Tel de herhalingen naar beneden, niet naar boven

Met ‘Nog één herhaling’ is de kans groter dat je er voor gaat gaat dan als je 9 van de 10 herhalingen hebt geteld en ermee stopt. Het is ook nog eens spannender.

6. Maak foto's, geen metingen

Gaat de weegschaal niet in de richting die je wilt? Het kan zijn dat je dieet niet werkt, of je hydratatie, of omdat je met succes een ongewoon grote zoete aardappel hebt gegeten voor het diner van gisteravond ...

In principe kunnen er een heleboel verschillende redenen zijn, afhankelijk van zoveel variabelen, waarom ke weegschaal je 's ochtends als eerste van streek probeert te maken. De bescheiden vergelijking-selfie liegt echter nooit, dus gebruik deze in plaats daarvan voor je motivatie en inspiratie voor de sportschool.

7. Langzaam en gestaag

Als je je nieuwe levensstijl / dieet / trainingsregime op volle kracht volgt, kan het moeilijker worden dan nodig is. Het is belangrijk om het duurzaam te laten zijn, zodat je na een paar weken niet zomaar burned-out raakt.

Begin klein en werk naar boven in plaats van te stoppen, omdat het niet allemaal 100% gaat. Een sportschoolsessie per week is beter dan geen (hetzelfde geldt voor leg days). Kleine veranderingen tellen in de loop van de tijd op - en dat geldt ook voor je trainingsmotivatie.

8. Pak uitdagingen aan

Sarah van de marketingafdeling was gisteren jarig en bracht een taart mee en ze vindt het verschrikkelijk als jij het ook niet neemt. En er is gratis pizza in de kantine. En nu is het zondagavond en zit je diep in een chocoladetaart. Rustig. Aanpassen. Overwinnen. Herstellen.

Een fout maken is volkomen normaal - het betekent echter niet dat je net zo goed de hele zaak kunt schrappen. Dit is waar je die fitnessmotivatie moet gebruiken om door te gaan. Voorzie je eigen fitnessinspiratie van brandstof, ook al is het met een stukje chocoladetaart.

9. Verwijder verleidingen

Je partner komt thuis en is op zoek naar die zak chips, zonder dat ze wist, dat jij die zak door het badkamerraam in de tuin van de buren hebt gelanceerd.

Kom proactief van verleidingen af ​​voordat de onbedwingbare trek begint, maar zorg ervoor dat je degene die bij je moet leven niet van streek maakt.

Die cyclus van gemotiveerd zijn, dan weer minder, en dan weer herstarten, is voor iedereen hetzelfde. Iedereen. Het is geen persoonlijke mislukking, dus vat het niet zo persoonlijk op! Denk aan de long game en verwacht dat het niet de hele tijd soepel zal verlopen.

10. Doorzettingsvermogen

Vergeet niet dat motivatie en toewijding doorlopende processen zijn. Het belangrijkste is dat je jezelf eraan blijft herinneren waarom je bent begonnen, hoe goed je het doet, en dat je niet op moet geven!

Bericht om mee naar huis te nemen

De eerste stap naar succes is om te beginnen. Dus ga erop uit en gebruik deze tips onderweg voor de ultieme boost van je fitnessmotivatie. Het ergste dat je kunt doen, is helemaal niets, dus begin klein en je zult versteld staan ​​van waar je binnen enkele maanden staat.

Monica Green
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Monica Green
Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.
myprotein