Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

5 Self-Care Tips Voor Je Volgende Workout

5 Self-Care Tips Voor Je Volgende Workout
Myprotein
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Myprotein

Naar de sportschool gaan is natuurlijk al een vorm van self-care, maar vaak zien we het alleen als zelfzorg voor het lichaam. Het is belangrijk om ook in de sportschool voor je geest te zorgen, omdat dit je trainingen echt kan verbeteren en degenen onder ons die een druk leven leiden, kan helpen.

We hebben 5 tips verzameld om de volgende keer dat zaken wat overweldigend aanvoelen, uit te proberen en je wat extra zorg nodig hebt tijdens je sessie om er zeker van te zijn dat je er elke seconde van geniet.

Ga fit en vroeg

Als je vaak laat op de avond gaat sporten, ben je waarschijnlijk gewend om je een weg te banen door een drukke sportschool op zoek naar een vrij apparaat. De vroege ochtenden in de sportschool zijn een stuk rustiger, waardoor je tijdens je training extra de tijd kan nemen, zonder enige druk.

Je dag beginnen met een training kan je meer energie geven en je hoofd leegmaken, klaar voor wat de dag te bieden heeft. Hoewel dat alarm van 6 uur 's ochtends misschien niet als zelfzorg lijkt, is het dat zeker wel.

Neem extra tijd om uit te rekken

Het is maar al te gemakkelijk om een ​​goede rekoefening te verwaarlozen en de voordelen ervan voor flexibiliteit en focus te negeren.

Door extra tijd voor jezelf te nemen om je te concentreren op het strekken van het hele lichaam, worden niet alleen je spieren goed opgewarmd om blessures te voorkomen, het kalmeert de geest en brengt je in de zone voor je training. Het is de perfecte manier om je spieren en geest extra te verzorgen.

Probeer naar een podcast te luisteren

Of je nu de motivatie bent kwijtgeraakt of je gewoon bewuster wilt zijn tijdens het trainen, luisteren naar podcasts tijdens het sporten kan je redder zijn.

Als je je gebruikelijke muziek inruilt voor een podcast, kan dit helpen om een ​​drukke geest tot rust te brengen, zodat je gedachten gericht zijn op waar je naar luistert en niet op de stress van het dagelijks leven.

Er zijn zoveel fitness- en trainingspodcasts waaruit je kunt kiezen om je tijdens je sessie te motiveren. Luisteren naar anderen over hun liefde voor training, en tips en trucs, kan het extra zetje zijn dat je nodig hebt om een ​​goede training te doorstaan.

Focus op langzame en gecontroleerde bewegingen

In plaats van te haasten om zoveel mogelijk sets zo snel mogelijk af te krijgen, neem je de tijd voor je bewegingen.

Door alles te vertragen en je te concentreren op gecontroleerde bewegingen, kun je je vorm perfectioneren, wat zorgt voor een effectievere sessie. Deze focus neemt de druk weg en zorgt ervoor dat je nadenkt over wat je op dat moment doet, in plaats van wat je daarna gaat doen.

Zweet het uit in de sauna

Als je het geluk hebt een sportschool met sauna te hebben of een sauna in de buurt, dan is het zeker een must om het uit te proberen als je wat extra zelfzorg aan je routine wilt toevoegen.

De sauna biedt voordelen voor je lichaam, zoals het zuiveren van je luchtwegen, het openen van je poriën en het ontspannen van spieren na de training. De sauna is dan ook een geweldige afsluiting van je sessie.

Naast de fysieke voordelen is het zo ongeveer een van de meest ontspannende dingen die je kunt doen. De tijd nemen om voor de komende dag bij je eigen gedachten te zijn, zal leiden tot een gezondere, meer bewuste headspace.

Heb je geen sauna? Probeer na je sessie een lange douche of bad te nemen om te ontspannen.

Bericht om mee naar huis te nemen

Naar de sportschool gaan kan net zo belangrijk zijn voor je geest als voor je lichaam. Het is gemakkelijk om alles op de automatische piloot te doen en te vergeten om voor beide dingen in de sportschool te zorgen, en als je extra voorzichtig bent, kun je de twee op één lijn brengen. Als de dingen overweldigend aanvoelen en de sportschool je ontsnapping is, kan het nemen van een paar van deze zelfzorgstappen je trainingen verbeteren om ze nog gunstiger te maken voor je geest en lichaam.

Myprotein
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Myprotein
ounded around a kitchen table in 2004, Myprotein’s vision has always been to revolutionise how we power movement. In 2011 Myprotein became part of the THG family, and by 2016 we proudly claimed the title of the world’s leading online sports nutrition brand. Over the last 20 years, we’ve created game-changing supplements like Clear Whey and Dry Scoop Pre-Workout and launched new brands tailored to your needs including MP, Myvitamins, Myvegan and MyPRO. We exist to break boundaries. To help you cut through the noise in the fitness industry and get down to the information you can trust. Our blog features articles from trusted PT’s, nutritionists and dieticians with tons of experience in the industry. We listen to what topics you’re interested in, and dip into our pool of experts to give you information you can trust.
myprotein