Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

Dan Tai vertelt ons waarom blessures niet het einde van je carrière hoeven te zijn

Dan Tai vertelt ons waarom blessures niet het einde van je carrière hoeven te zijn
Isaac Syred
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Isaac Syred

Instagram-model en allround fitness-atleet Dan Tai is door hard werken en veel doorzettingsvermogen terecht gekomen waar hij nu is. Van jongs af aan toonde hij al passie voor sport door rugby te spelen in Hong Kong toen hij pas drie jaar oud was. Dit kwam mede door de aanmoediging van zijn ouders. Later ging hij zelfs professioneel spelen net zoals zijn idool Jonah Lomu.

Het was echter toch niet helemaal voor hem en Dan ging uiteindelijk een ander pad in door een aantal zware blessures. Door deze blessures was hij lange tijd out en zat hij tot aan zijn nek in de medische rekeningen. Hij had het gevoel dat hij op een dieptepunt zat en dat had het einde voor Dan kunnen zijn.

Dan stopte echter niet. Hij stond weer op en begon hard te trainen om zijn potentieel weer te bereiken. Nu is Dan een fitnessmodel op Instagram en wil hij meedoen aan functional fitnessevenementen.

Het begin

Dan begon zijn leven in Hong Kong met zijn ouders die rugbyfans waren. Dit betekende dat hij al van jongs af aan bij rugby betrokken was. Zijn ouders moedigden hem altijd aan om fit te worden en hij kwam natuurlijk in een rugbyclub terecht.

“Ik herinner me dat ik als kind door de stadions liep voor de rugby sevens. Ik heb nog steeds een van de rugbyballen die ze vroeger voor ons gooiden. "

Dan werd steeds sterker in zijn rugbycarrière, speelde voor North Yorkshire op provinciaal niveau en ging naar een school die bekend stond om zijn rugby-afkomst. Hij was een atleet van hoog niveau en was altijd ongelooflijk fit. Dan had een enorme passie voor de sport en herinnert zich de tijd dat zijn vrienden hem zagen spelen ...

"Ik speelde voor North Yorkshire en ik vertelde mijn vrienden dat er een wedstrijd was, maar ik had niet verwacht dat iemand zou komen kijken. Het was geweldig dat ze me daadwerkelijk zagen als een goede rugbyspeler. "

Het harde werk ging door en het duurde niet lang voordat hij professioneel ging spelen. Dan herinnert zich de dag dat hij een contract kreeg, de beste herinnering buiten het veld die hij heeft tijdens zijn periode als rugbyer.

“Toen ik mijn eerste contractaanbieding kreeg, was ik in de sportschool en werd mijn maat gebeld. Hij liep toen weer naar binnen met een grote glimlach op zijn gezicht. Toen werd ik gebeld, ik dacht ‘no way’, de zenuwen waren er, maar het was alles wat ik ooit wilde. "

Het was alles wat hij ooit wilde en zijn harde werk wierp zijn vruchten af, maar wat er daarna gebeurde veranderde zijn carrière en zijn leven.

De blessures

Helaas zijn sommige carrières in de sport gehuld in blessures en in sommige gevallen kan dit leiden tot vervroegd stoppen voor de gezondheid van een atleet. Helaas liep Dan een vreselijke reeks blessures op waardoor hij geen rugby kon spelen.

Het begon allemaal toen Dan tussen rugbyclubs wisselde en hij zich ook aan het voorbereiden was om internationaal voor Hong Kong te spelen. Hij had eerder een schouderblessure opgelopen en was aan een tweede operatie toe - als atleet is dit vrij normaal omdat bijna iedereen weleens een blessure oploopt.

"Tien dagen voordat ik de operatie moest ondergaan, brak ik mijn achillespees, ik kon mijn schouder niet laten opereren vanwege de krukken. Ik had veel medische schulden nu ik zonder club zat - niemand wil een geblesseerde speler die twee operaties nodig heeft. "

De pech hield daar niet op. Hij keerde terug naar rugby en brak met zijn pols. Diep van binnen wist Dan dat dit het einde was van zijn rugbycarrière, maar hoewel hij alle mogelijke pech naar zich toe had gekregen, stopte hij niet.

"Rugby ging niet zoals ik wilde en dat gebeurt nou eenmaal, het is een baan aan het eind van de dag. Ik moest lange termijn denken. Dus ik had een baan nodig en ik werd PT omdat ik de cursus rugby had gevolgd toen ik jonger was. "

Dit was nu allemaal ongeveer 3 jaar geleden en Dan is er nog steeds in geslaagd om van kracht naar nog meer kracht te gaan. Hij heeft wat advies voor iedereen die heeft geleden zoals hij heeft gedaan.

“Als een deur sluit, gaat een andere open. Ik geloof dat alles gebeurt met een reden, maar je moet die reden vinden. "

Dit benadrukt de kracht van het karakter dat Dan heeft en laat zien dat je niet alleen maar kunt blijven zitten en medelijden met jezelf hebben, je moet erop uit en aan iets nieuws werken.

De transitie

Nadat hij tijdens zijn rugbytijd een PT-kwalificatie had behaald, realiseerde hij zich dat hij zichzelf als PT moest verkopen.

"Ik zag mensen meedoen aan bodybuilding-shows, maar ik wilde dat niet echt doen. Ik heb een fotoshoot geboekt, ervoor betaald en de fotograaf heeft de foto's gepost en dat heb ik ook gedaan. "

https://www.instagram.com/p/CD118mTFEXy/?utm_source=ig_embed

 

Dit simpele idee bracht Dan tot meer mogelijkheden in modellenwerk en omdat hij het naar een hoger niveau wilde tillen, moest hij ervoor zorgen dat hij ook optimaal trainde. Dus begon hij over te schakelen naar functional fitness en het was een natuurlijke fit voor Dan.

“Rugby was altijd een mix van cardio en gewichten - je hebt kracht, snelheid en power nodig, samen met de conditie om 80 minuten op het veld te blijven. Ik voelde dat er een leegte was toen ik stopte met spelen, omdat ik graag het harde functionele werk doe. "

Dan traint hard. Echt hard. Hij doet 2 sessies 5 dagen per week en omdat hij zichzelf wil echt wil testen, vindt hij de tijd om daarbovenop nog een sessie te doen.

Door al deze training is herstel de sleutel voor Dan en hij zal er altijd tijd voor vinden. Of het nu gaat om een ​​uurtje strekken of ontspannen door piano te spelen of naar muziek te luisteren.

"Ik zorg er graag voor dat mijn zenuwstelsel en geest worden hersteld"

De toekomst

Dit is slechts het begin voor Dan en hij heeft grote ambities om in de toekomst te concurreren in functional fitness.

'Ik wil meedoen met de grote jongens. Ik heb mezelf in rugby erg onder druk gezet, nu wil ik van deze ervaring genieten en tegelijkertijd hard werken. "

https://www.instagram.com/p/CE9FqwNg9Qz/?utm_source=ig_web_copy_link

Wat nog indrukwekkender is, is zijn verlangen om twee boeken te schrijven. Dan wil mensen altijd helpen hun eigen potentieel te zien en het goede voorbeeld te geven, met het leven dat hij heeft gehad, om mensen te inspireren.

"Op een dag zou ik graag een boek of twee willen uitgeven, een persoonlijke autobiografie en de andere een ondernemersboek."

Deze houding getuigt van hoe goed hij zich heeft aangepast aan zijn blessure-ellende en als hij een boek schrijft, weten we dat het interessant zou zijn om te lezen.

Dan's bericht om mee naar huis te nemen

Hij werd van jongs af aan door zijn ouders geïnspireerd en vervulde de droom om een ​​professionele rugbyspeler te worden. Blessures lieten hem een ander pad inslaan. Dan is  dan ook buitengewoon gemotiveerd en heeft een inspirerend karakter voor iedereen die met dezelfde problemen worstelt.

Geniet van het moment, maar sta meer open voor verandering en wees vooral ruimdenkender

Isaac Syred
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Isaac Syred
Isaac is een merk communicatie student met een passie voor alles wat met fitness te maken heeft. Hij heeft altijd een passie voor voetbal gehad, speelde op een hoog jeugdniveau en heeft 4 jaar aan competitief kickboksen gedaan. De afgelopen jaren heeft Isaac zich gefocused op het continu verbeteren in de sportschool, van zowel functional fitness als de meer bodybuilding-stijlen van trainingen. Hij is er sterk van overtuigd dat je altijd voldoende balans moet hebben in je leven en brengt zijn weekenden graag door met vrienden.
myprotein