Ga door naar belangrijkste inhoud
Training

5 fitnessdoelen die je jezelf kunt stellen tijdens de zelfisolatie

5 fitnessdoelen die je jezelf kunt stellen tijdens de zelfisolatie
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Kun je je squat-PR niet testen of je benchpress niet verbeteren vanwege de lockdown? We hebben een aantal nieuwe fitnessdoelen die je kunt stellen om jezelf naar een hoger niveau te brengen.

Doelen zijn de drijvende kracht achter progressie, het stellen van enkele goede doelen houdt je op koers voor nieuwe niveaus van kracht, esthetiek en flexibiliteit. Ze zullen echter relatief zijn ten opzichte van je lichaamstype en conditie, dus verander ze naar je eigen voorkeuren- maak je niet te druk om de details. Wat je doelen ook zijn, maak ze meetbaar, specifiek en met een deadline, en maak je klaar om enkele fitnessboxen aan te vinken.

 

1. Het kunnen doen van Bakasana: de kraaienhouding

Het stellen van yogadoelen kan je gezondheid verbeteren en stressniveaus verminderen, en de kraaipositie is een interessante, uitdagende om naar te streven. Het is een armbalanshouding, die je stabilisatoren en balans tot het uiterste duwt.

De kraai poseert, zoals de naam al doet vermoeden, als een kraai: je balanceert op je armen en heft je romp in de lucht met je knieën tegen je ellebogen.

Dit is een tussenliggende pose, die moet worden gedaan als onderdeel van een yoga-routine thuis, dus zorg ervoor dat je jezelf er naartoe opbouwt. Het zal je triceps en buikspieren flink aanspreken en de beweging heeft ook wat polssterkte en flexibiliteit nodig.

Met wat oefening kom je er wel. Vergeet niet om wat kussens te gebruiken om je te redden als je onvermijdelijk valt - maak je geen zorgen, het overkomt ons ook.

 

2. Ren 10k in minder dan een uur

Dit doel hangt af van je huidige fitnessniveau, maar 10k lopen in minder dan een uur is voor veel mensen een goed, solide en haalbaar doel. Haal het meeste uit je toegestane dagelijkse dosis lichaamsbeweging en kijk of je 10 kilometer in onder een uur kunt rennen!

Je kunt je route maken met online kaarten: 5 km van je huis en 5 km terug. Volg de route en tijd zelf totdat je je huis bereikt. Als je normaal gesproken niet van cardio houdt, doe het dan rustig aan en begin met kortere afstanden, want jezelf blesseren is zeker geen fitnessdoel.

 

3. 25-30 push-ups in één set

De bescheiden push-up is een geweldige equalizer: het herinnert iedereen eraan dat ze er niet zo goed in zijn. Je bereikt altijd een punt waarop het te moeilijk wordt om je lichaam van de vloer te duwen, hoe sterk je ook bent. Hoe zwaarder je bent, hoe moeilijker het is. We vergeten ook hoe effectief het is om volume op je borst te krijgen.

25-30 herhalingen in één set is een goed, gematigd doel voor iedereen die zich normaal gesproken niet waagt aan push-ups, maar als je er wel ervaring mee hebt; stel gerust een hoger doel. Dat is het mooie van push-ups: ze zijn verstelbaar.

 

4. Voltooi een Muscle-up

De Muscle-up: mogelijk het coolste en moeilijkste om te kunnen. Iedereen wil het leren, maar weinigen zullen het ooit kunnen. Als je niet zeker weet hoe je een Muslce-Up moet doen of hoe je de kracht kunt opbouwen om daar te komen, leer dan eerst de basistechniek. Het zal kracht, tijd en timing vergen. Je hebt rugkracht nodig onder de bar en schouder- en armkracht erboven.

Het is echter een erg een hele coole feesttruc, dus ga ervoor.

 

5. Heb tegen het einde van de isolatie een sixpack

Het is hét doel van elke persoon die naar de sportschool gaat, maar  hoeveel van ons krijgen  een sixpack waar we trots op zijn?

Zoals alles komt het neer op de grote drie: training, voeding en slaap. Toch is de belangrijkste factor je lichaamsvetgehalte; als je lichaamsvet te hoog is, zullen de buikspieren nooit doorschijnen.

Dus wat is de reden dat je nu een sixpack kunt krijgen?

Nou, als je thuis bent, zal er geen onvoorspelbaarheid zijn met het voedsel dat je eet. Geen verrassingspizza's met vrienden of afhaalmaaltijden tijdens een avondje uit. Meer dan ooit kun je je voorspelbare, meetbare eetgewoonten toepassen. Je kunt je voedselinname meten: alles wat uit de koelkast en in je mond komt, kan bekend zijn en gewogen worden, dus dit is een goed moment om te gaan cutten.

En als je thuis blijft, is het gemakkelijk om de hele dag door buikspieroefeningen te toen - zittend op de bank, je bed, waar dan ook.

Dit is een fantastische kans om dit universele doel te bereiken. Maak dit je belangrijkste focus van zelfisolatie en krijg die sixpack voor de zomer, zelfs als je het niet op het strand kunt laten zien...

Bericht om mee naar huis te nemen

Als je je normale fitnessdoelen niet kunt bereiken, moet je andere manieren vinden. Stel nieuwe doelen waar je in je normale routine misschien nooit aan toe bent gekomen. Het zal voor hernieuwde energie zorgen, zodat je nieuwe successen kunt vinden in deze zelfisolatie.

Genoten van dit artikel? Lees deze ook:
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein