Supplementen

De beste vitamines voor baardgroei

We kunnen wel zeggen dat de baard terug is.

De eens verouderde mode, die alleen geliefd was bij zilverharige, vriendelijk ogende tachtigplussers zoals oom Albert, Captain Birdseye en Father Christmas, heeft de laatste tijd overal volgelingen ontsproten, dankzij de opkomst van ‘The Hipster’. Met 1/3 van de heren die een soort gezichtsfuzz heeft en een €50 miljard mannelijke verzorgingsmarkt die elke dag groeit, zet je je schrap voor een flinke baard, herschik je je mannenknot en spring op je eenwieler; want de baard is hier om te blijven.

In dit artikel bespreken we hoe je je baardgroei kan ondersteunen. Daarbij komen vier belangrijke vitamines aan bod.

Artikel geschreven door Sophie Angell.

vitamines voor baardgroei

Hoe laat je een baard groeien?

Je vermogen om een ​​baard te laten groeien hangt af van hoe je lichaam reageert op het mannelijke hormoon, testosteron. Dihydrotestosteron, een bestanddeel dat wordt gesynthetiseerd uit testosteron, stimuleert de mannelijke ontwikkeling en genderspecifieke kenmerken. Mannen die meer ontvankelijk zijn voor dihydrotestosteron hebben meer kans om een ​​volle, borstelige baard te laten groeien, maar hebben ook meer kans om uiteindelijk kaal te worden.

Kan je dieet je vermogen om een ​​baard te laten groeien beïnvloeden?
Kortom, ja.

Haar wordt voornamelijk gemaakt van het eiwit keratine, een keten van aminozuren die wordt geproduceerd door de consumptie van eiwitten in je dieet. Een gezond, uitgebalanceerd dieet is essentieel voor een gezonde haargroei, tekorten aan vitamine B, C en E zijn de meest voorkomende oorzaken van een slechte haargezondheid.

Beste vitamines voor baardgroei

Als je moeite hebt om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je lichaam nodig heeft, zijn vitamines een geweldige manier om een ​​gezond voedingspatroon aan te vullen. Deze essentiële macronutriënten – koolhydraten, eiwitten en vetten uit je dieet, en micronutriënten – vitamines en mineralen, zullen de functie van je haar, huid en nagels helpen ondersteunen en je bestaande haarzakjes behouden en herstellen.

Vitamine B

Pantotheenzuur, ook bekend als vitamine B5, zet de koolhydraten, eiwitten en vetten uit je voedsel om in essentiële voedingsstoffen die de cellen in je lichaam nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

Een tekort aan B-5 kan leiden tot haaruitval en vroegtijdige vergrijzing, terwijl een gezonde dosis de bloedsomloop in je haarzakjes bevordert.

Bekijk hier meer voordelen van B vitamines:

8 gezondheidsvoordelen van B-vitamines

Supplementen

8 gezondheidsvoordelen van B-vitamines

2021-09-20 14:00:32van Claire Muszalski

Biotine

Biotine is een lid van de vitamine B-complex dat van nature voorkomt in eieren, zalm en bladgroenten. Biotine bevordert de aanmaak van keratine en levert een essentiële functie in het proces van haargroei en -onderhoud.

Vitamine C

De zonnevitamine bevat antioxidanten die een gezonde follikelgroei bevorderen. Vitamine C draagt ​​ook bij tot de normale werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel, beschermt cellen tegen oxidatieve stress en ondersteunt de vorming van collageen voor gezond haar, huid en nagels.

Ontdek hier alles over vitamine C:

Alles over vitamine C | Wat is het? | Symptomen bij een tekort? Voordelen? Bronnen?

Supplementen

Alles over vitamine C | Wat is het? | Symptomen bij een tekort? Voordelen? Bronnen?

2022-02-10 12:00:17van Claire Muszalski

Vitamine E

Vitamine E is een krachtige antioxidant en in vet oplosbare vitamine die van nature voorkomt in veel plantaardige oliën, sojabonen, noten en zaden. Vitamine E gaat aan het werk door DNA, eiwitten en lipiden te beschermen door bij te dragen aan de bescherming van de lichaamscellen tegen oxidatieve stress. De verhoogde doorbloeding bevordert gezond haar en huid en vermindert de kans op vroegtijdige vergrijzing.

Vond je dit artikel nuttig?

LEES DIT OOK:

Haarversterkende supplementen

Supplementen

Haarversterkende supplementen

2021-11-12 07:00:43van Myprotein

De beste vitamines voor de winter

Voeding

De beste vitamines voor de winter

2022-01-03 07:00:29van Myprotein

Winterschoonheidsroutine: hoe je je huid kunt laten stralen

Voeding

Winterschoonheidsroutine: hoe je je huid kunt laten stralen

2022-01-22 07:00:28van MyproteinMyprotein

Myprotein

Schrijver en Expert