Voeding

Winterschoonheidsroutine: hoe je je huid kunt laten stralen

Winterweer kan grote schade aanrichten aan onze huid. Van de harde wind tot onze verwarming thuis, onze huid is constant aan het vechten om vocht vast te houden en gezond te blijven. Om je huid deze winter te laten stralen, hebben we een routine van 4 stappen samengesteld, ontworpen om gevoeligheid aan te pakken, huidoliën in balans te brengen en de inname van collageen te stimuleren.

Door: Alice Turner.

Winter huidverzorgingsroutine: hoe je je huid kunt laten stralen

Stap 1: Reinigen

Zelfs tijdens de koudere maanden is het belangrijk om onze huid te reinigen om ervoor te zorgen dat deze klaar is voor actuele producten om in diepere lagen te dringen. We raden een romige, niet-strippende reiniger aan, omdat deze een natuurlijkere pH-waarde heeft en de huid in balans houdt. Dit is extra belangrijk in de winter, wanneer een droge huid kan leiden tot irritatie, vooral op onze wangen, waardoor aandoeningen zoals rosacea verergeren.

Stap 2: exfoliëren

De huid kan in de winter dof worden met droge schilfers die voorkomen dat vocht onze poriën bereikt. Een manier om dit te bestrijden is door middel van exfoliatie, fysiek of chemisch. Voor fysieke exfoliatie raden we jojoba-kralen of haver aan om ervoor te zorgen dat je niet te hard scrubt en je huid irriteert. Als je ervoor kiest om een ​​chemische exfoliant te gebruiken, zorg er dan voor dat je begint met een zacht zuur (zoals melkzuur) om tolerantie op te bouwen. En als je dat toch doet, vergeet dan niet om SPF zelfs in de winter te gebruiken.

Na het exfoliëren is het belangrijk om weg te blijven van echt hete douches. Door het koude weer krijg je misschien trek in een warm bad, maar dit zal de huid ontdoen van natuurlijke oliën en bijdragen aan de gevoeligheid.

Stap 3: Voed je huid

Ongeacht je dagelijkse routine, speelt je dieet een grote rol in de gezondheid van ons haar, onze huid en onze nagels. Reiniging en hydratatie kunnen het beste worden gevolgd door enkele vochtvasthoudende ingrediënten:

  • Hyaluronzuur

De zwaargewicht kampioen in deze arena is hyaluronzuur. Dit molecuul kan 1000x zijn lichaamsgewicht in water vasthouden. Ons lichaam produceert van nature hyaluronzuur, maar onze niveaus nemen na verloop van tijd af, wat kan leiden tot een droge, verouderde teint. Supplementen zijn een geweldige manier om het niveau van binnenuit te verhogen.

  • Collageen

Collageen helpt niet alleen om vocht vast te houden, maar het geeft de huid ook structuur en stevigheid. Een recente studie toonde aan dat suppletie van collageenpeptiden gedurende vier weken resulteerde in ‘verbeterde huidhydratatie, elasticiteit en verminderde ruwheid’ op de huid.(1)

Stap 4: Hydrateren

De laatste (en belangrijkste) stap in onze huidverzorgingsroutine is een vochtinbrengende crème! We raden ’s ochtends een lichtgewicht crème aan en in de avond een zwaardere om je huid te helpen herstellen. Zoek naar ingrediënten zoals ceramiden die kunnen helpen de beschermende barrière van je huid te versterken. Breng voor die extra ondersteuning een vochtinbrengende crème aan als je huid vochtig is om dat vocht vast te houden.

Vond je dit artikel nuttig?

LEES DIT OOK:

De beste vitamines voor de winter

Voeding

De beste vitamines voor de winter

2022-01-03 07:00:29van Myprotein

Werken collageensupplementen? Wat is het beste type?

Supplementen

Werken collageensupplementen? Wat is het beste type?

2020-05-29 06:00:48van Claire Muszalski

Werken vitamines voor haar, huid en nagels echt?

Supplementen

Werken vitamines voor haar, huid en nagels echt?

2021-05-06 07:00:12van Claire Muszalski


  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6835901/


Myprotein

Myprotein

Schrijver en Expert