Ga door naar belangrijkste inhoud
Studenten

7 tips om gefocust te blijven wanneer je thuis studeert

7 tips om gefocust te blijven wanneer je thuis studeert
Monica Green
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Monica Green

Slechts 10 minuten op Instagram. Dan bevind je je per ongeluk op TikTok. Dan is er ineens een uur verstreken, heb je geen idee wat je net hebt gezien en ligt je werk nog steeds voor je neus. Vervelend genoeg is dit voor velen van ons redelijk bekend, en met zoveel universiteiten die studenten vragen om online colleges te volgen en vooral thuis te blijven, moeten we meer dan ooit tevoren thuis studeren.

Als je genoeg hebt van uitstelgedrag en deadlines steeds dichterbij komen, kan het implementeren van een paar van deze tips je focus beter dan ooit maken.

1. Maak een schema

Vaak doelloos (of verwoed) proberen om alles in één keer gedaan te krijgen, betekent dat we uiteindelijk niets gedaan krijgen. Dit kan echt overweldigend aanvoelen en je het gevoel geven dat je helemaal niets wilt doen.

Wanneer je je dag met online colleges, opdrachten of een essay begint met een deadline van minder dan 24 uur, stel je een schema op voor wanneer je wat gedaan gaat krijgen.

Door zowel je werkuren als je pauzes in te plannen, krijg je een beetje structuur in je dag en krijg je voldoening van het afvinken van elke taak.

2. Leg je telefoon aan de andere kant van de kamer

Misschien wel de moeilijkste tip om aan te pakken, maar de verleiding om je telefoon op te pakken en slechts een paar minuten (of uren) te scrollen, is te veel om te weerstaan.

Je telefoon in een andere kamer plaatsen is een geweldige manier om hem een ​​uurtje of zo te vergeten. Als je verslaving aan sociale media zo erg is, vraag je huisgenoot dan misschien om het een uur lang voor je te verbergen en stel je aandacht echt op de proef.

Als je je schermtijd met 50% ziet dalen, kun je enorm trots op jezelf zijn.

3. Regelmatige kopjes thee

Dit is waarschijnlijk een no-brainer voor de meesten van ons, maar een kopje thee heeft een wereld van voordelen als je thuis studeert. Een warme, geruststellende kop thee en misschien wat chocolade is essentieel om je humeur tijdens het studeren te stimuleren.

Het geeft je een reden om een ​​pauze te nemen terwijl de waterkoker kookt en geeft je iets te doen terwijl je je aan het studeren bent.

4. Regelmatige pauzes

Je denkt misschien dat je gefocust moet blijven, je moet blijven studeren en niets anders doen. Maar je geest een pauze geven van je werk, is de sleutel om je energie op peil te houden. Jezelf 10-15 minuten pauzes geven om te doen wat je maar wilt, is de sleutel om geen burn-out te veroorzaken en om je aandacht vast te houden wanneer je weer aan het werk gaat.

Maak een korte wandeling buiten om wat frisse lucht te krijgen, of drink een kopje thee in de tuin. Hierdoor voel je je fris en energiek.

5. Blijf gehydrateerd en eet goed

Misschien wel de belangrijkste tip in deze lijst om op te letten.

Je energie op peil houden begint met wat je in je lichaam stopt. Zorg ervoor dat je altijd een waterfles bij je bureau hebt en vergeet deze niet te drinken. Zorg ervoor dat je goede, gezonde maaltijden eet om je door te laten gaan (snacken met wat chocolade en chips mag ook).

Het is echter ook van vitaal belang om je micronutriënten op peil te houden om je focus tijdens het studeren te houden. Als je op zoek bent naar een vitamineboost bovenop je maaltijden, probeer dan een van onze dagelijkse Multivitamin Gummies of een vitamine B om je brein als een goed geoliede machine te laten draaien.

6. Luister naar een afspeellijst

We hebben het niet over een meezing-sessie in karaoke-stijl, behalve dat tot later op de dag, maar iets dat je echt zal helpen om je te concentreren.

Velen van ons hebben een hekel aan stilte en hebben tijdens het werk iets nodig om naar te luisteren. Als dit klinkt zoals jij, probeer dan wat kalmerende (maar niet zo kalmerende dat je in slaap valt) achtergrondmuziek te vinden. Afspeellijsten zonder songteksten zijn misschien het beste voor diegenen onder ons die moeite hebben om te multitasken, dit zal je hele studie-ervaring een beetje minder alledaags en wat beetje leuker maken.

Er zijn ook veel afspeellijsten die beweren je concentratievermogen daadwerkelijk te verbeteren; zeker het proberen waard.

7. Neem een ​​pauze in de sportschool

De hele dag aan een bureau zitten en naar een laptop staren, kan je soms wat duf laten voelen. Je gewrichten voelen aan alsof ze 20 jaar oud zijn en je billen zijn een beetje verdoofd.

Bewegen is essentieel voor je lichaam en geest als je thuis probeert te studeren.

Of je nu de voorkeur geeft aan yoga om je geest te kalmeren na een lange dag studie, of als je de stress van de dag kwijt wilt raken, bewegen is essentieel voor zowel mentale als fysieke gezondheid.

Aan het einde van de dag een uur sporten, is misschien net wat je nodig hebt om je focus te houden.

Bericht om mee naar huis te nemen:

Effectief studeren vanuit huis is een enorme uitdaging, vooral voor degenen onder ons die erg veel moeite hebben zich te concentreren. Het goede nieuws is dat er dingen zijn die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk uit je thuisstudiesessies haalt. Zorg er dus voor dat je voldoende kopjes thee, je favoriete snacks en genoeg tijd hebt om iets te doen waar je van houdt en om te sporten.

Toekomstige jij zal je met een volledig aangevinkte checklist er dankbaar voor zijn.

Op zoek naar meer studententips?

LEES DEZE OOK:

Monica Green
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Monica Green
Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.
myprotein