Dit is de perfecte romige veganistische pasta zonder poespas. Je maakt het binnen no-time!
Ultra romig, boordevol rokerige, pittige, verkoolde geroosterde rode pepersmaak. Voor wie maak jij het?
Ingrediënten
- 1 grote rode paprika
- 1 handvol cherrytomaatjes
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 100 g pasta (gekookt)
- 150 g cashewnoten
- 1 tl kokosolie
- 1 snufje zeezout
- 1 snufje zwarte peper
- 1 schuitje amandelmelk
Tip: Voor je pasta zijn volkoren- en speltpasta goede keuzes.
Method
Verwarm je oven voor op 180°C. Leg de kokosolie op een bakplaat en laat deze 2-3 minuten in de oven smelten.
Snijd de paprika in stukjes en leg deze samen met de tomaten en de geperste knoflook op de bakplaat. Roer alles door elkaar zodat alles gelijkmatig met de olie bedekt is.
Breng op smaak met zeezout en zwarte peper en bak ongeveer 20 minuten tot de groenten zacht zijn.
Doe vervolgens alle ingrediënten in de blender samen met de cashewnoten en een flinke scheut amandelmelk om alles te laten mengen.
Mix tot een gladde en romige massa en voeg indien nodig meer melk toe.
Voeg de saus toe aan een pan op laag tot middelhoog vuur en roer de gekookte pasta erdoor tot alles gloeiend heet is.
Voeg desgewenst gekookte kip of ham toe voor extra eiwitten.