Op zoek naar een snelle en vullende lunch terwijl je thuis werkt? We zijn er voor je.
Niall Kirkland is terug en deze keer serveert hij een superlekkere lunch voor je doordeweekse lunches – alle drie zijn gevulde sweet patatos zien er heerlijk uit, en ze zijn allemaal gemaakt met alledaagse ingrediënten waarvan we zeker weten dat je ze al in je keuken hebt.
Omdat het nu beslist niet het moment is om op zoek te gaan naar iets obscuurs in de gangpaden van de supermarkt, toch?
Of je nu in de stemming bent voor Mexicaans of gewoon een geruststellende klassieker wilt, er is voor iedereen iets om naar uit te kijken tijdens de volgende lunchpauze.
Elk recept serveert 1
Ingrediënten
Guacamole:
- 1 zoete aardappel (gewassen)
- ½ avocado
- ¼ ui (fijngehakt)
- 1 teentje knoflook (fijngemaakt)
- ½ rode chili (zonder zaadjes en fijngehakt)
- 2 eetlepels. tomaten (fijngehakt)
- Handvol koriander (fijngehakt)
Tuna Mayo:
- 1 zoete aardappel (gewassen)
- 1 blikje tonijn
- 1 volle eetlepel. mayonaise
- Een scheutje citroensap
- 1 theelepel. chilivlokken
- ¼ ui (fijngehakt)
- 1 teentje knoflook (fijngemaakt)
- ¼ komkommer (fijngehakt)
Fajita Chicken:
- 1 zoete aardappel (gewassen)
- 1 theelepel. kokosnootolie
- 100 g kipfilet (in dunne plakjes)
- ½ ui (in dunne plakjes)
- ½ peper (in dunne plakjes)
- 1 volle eetlepel. fajita kruiden
Extra’s:
- Geraspte cheddar
- Gehakte koriander
- Lente-uitjes (fijngehakt)
- Zure room
Methode
1. Verwarm je oven voor op 200 ° C / 400 ° F.
2. Prik uw zoete aardappel helemaal in met een vork en bak vervolgens 45-50 minuten in de oven.
3. Maak ondertussen een van de drie vullingen:
4. Voor de guacamole: doe de avocado, ui, knoflook, chili, tomaten en koriander in een kom en pureer het samen met een vork tot een gladde guac.
5. Voor de tuna mayo: voeg de tonijn, mayonaise, citroensap, chilivlokken, ui, knoflook en komkommer toe aan een kom en meng goed.
6. Voor de fajita chicken: verwarm de kokosolie in een koekenpan, voeg de kipfiletreepjes toe en kook 5-10 minuten. Voeg vervolgens de ui, peper en fajita-kruiden toe en kook nog een paar minuten, zorg ervoor dat de kip volledig gaar is.
7. Als de zoete aardappel gebakken is, haal hem dan uit de oven, laat hem afkoelen en snijd het uiteinde eraf en in het midden om te openen.
8. Vul het nu met je vulling naar keuze! Voeg extra toppings toe – Niall is in voor een royale hoeveelheid geraspte kaas op de tonijn en een extra klodder zure room op de andere twee.