Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

One-Pot Coconut Chicken & Rice | Easy Meal Prep

One-Pot Coconut Chicken & Rice | Easy Meal Prep
Lauren Dawes
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Rijk, romig en vol van smaak - dit is de juiste bereiding van kip en rijst.

Niall Kirkland trapt het nieuwe jaar af met dit heerlijke one-pot recept om je te helpen je voeding vanaf het begin op orde te krijgen. Het is ideaal om op zondagavond een hele batch te maken, zodat je de voldoende hebt voor de hele week.

Eerst maak je een eenvoudige marinade om al die kruiden en smaak vast te houden, maar daarna gaat alles gewoon in dezelfde pan - dus maak je geen zorgen over de afwas. Dit is huisgemaakt eten op zijn best.

Voor 4 personen

https://youtu.be/rVF--ywwYqY

 

Ingrediënten

Voor de kip:

  • 5-6 kippendijen zonder vel
  • 2 eetlepels. yoghurt
  • 1 theelepel. gember
  • 1 theelepel. kurkuma
  • ½ theelepel. chilipoeder
  • ¼ theelepel. zout

Voor de pot:

  • 1 eetl. kokosnootolie
  • 1 ui (in dunne plakjes gesneden)
  • 2-3 teentjes knoflook (geraspt)
  • 1 theelepel. gember (geraspt)
  • ½ theelepel. chilipoeder
  • 250 g basmatirijst (geweekt en uitgelekt)
  • 1 kan lichte kokosmelk
  • ½ grote mok gekookt water
Serveren:
  • Gehakte cashewnoten
  • Koriander

Methode

  1. Voeg de kippendijen, yoghurt, gember, kurkuma, chilipoeder en zout toe aan een kom en meng goed tot de kip helemaal bedekt is. Zet opzij en laat minstens 15 minuten marineren, bij voorkeur een hele nacht.
  2. Verhit kokosolie in een grote diepe pan of ovenschaal op middelhoog vuur en voeg de kippendijen toe.
  3. Kook 5 minuten voordat je het omdraait en kook nog eens 5-10 minuten tot de kip gaar is. Haal uit de pan en zet apart.
  4. Voeg de ui toe aan de pan met een klein scheutje water en bak 5 minuten. Voeg dan de knoflook, gember, chilipoeder en nog een scheutje water toe. Roer constant tot de ui bedekt is met kruiden en laat 2 minuten bakken.
  5. Roer de basmatirijst door de ui en kruiden en voeg dan de kokosmelk en een halve mok gekookt water toe. Roer alles goed door, breng aan de kook en plaats de kippendijen weer in de pan op de rijst.
  6. Dek af met een deksel en laat 15-20 minuten koken, tot de rijst gaar is.
  7. Garneer met gehakte cashewnoten en koriander- en geniet ervan!

Voedingswaarde informatie

Calorieën470
Totaal vet17g
Totaal koolhydraten28g
Eiwit24g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein