Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Krijg 230 g eiwit per dag met deze recepten

Krijg 230 g eiwit per dag met deze recepten
Emily Wilcock
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Emily Wilcock

We gaan steeds dieper de herfst in. De avonden worden langer en om de een of andere reden zit er pompoenkruid in alles. Het is dus tijd om de meal prep op te frissen. Ruil de smoothiebowls in voor stevige stapels pannenkoeken en wissel salades af met pasta. Comfort food staat op het menu en daar zijn we gek op!

Marino Katsouris is geen onbekende in de keuken. Hij kookt vaak een soort macro-vriendelijke traktatie. En hij kreeg de memo met de herfst meal prep. Zijn dagelijkse maaltijden zijn genoeg om iedereen tevreden en vol te houden. Ze zijn eiwitrijk, stevig, warm en vullend. En er is geen pompoenkruid in zicht. Noteer alles wat je lekker vindt en voeg de ingrediënten toe aan je volgende wekelijkse winkelsessie.

Ontbijt

Stel je voor: je bent nog steeds gebundeld in je kamerjas en de meest luchtige sokken die je bezit. Je stapt de keuken binnen, kijkt één keer naar buiten naar de regen, wind en de grijze lucht en je weet dat er maar één geschikt ontbijt is: pannenkoeken.

Ingrediënten

Instructies:

  1. Voeg alle ingrediënten toe aan een blender.
  2. Bak op middelhoog vuur.
  3. Maak je stapel compleet met je favoriete toppings.

Lunch

Een perfecte optie, of je nu vanuit huis werkt, lunch nodig hebt om mee naar kantoor te nemen, of je hebt een drukke dag voor de boeg en de dag ervoor iets klaar te maken - een kip-boeddha-kom. Het klinkt mooi, maar het is vrij eenvoudig en je kunt het je eigen maken door je favoriete groenten op te nemen.

Ingrediënten

  • 170 g kip
  • 100 g jasmijnrijst (droog)
  • Een halve avocado
  • Groente naar keuze

Instructies:

  1. Bak je kip in een koekenpan tot hij gaar is.
  2. Terwijl je kip kookt, kook je de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Bereid je groenten voor en duik erin.

Snack 1

Als het 15.00 uur wordt, heb ik maar één ding in mijn hoofd: een snack. En het wordt niet veel beter dan een smoothie vol goedheid om je te helpen tot het avondeten. En de smoothies van Marino zijn altijd een overwinning.

Ingrediënten

Instructies:

  1. Voeg al je ingrediënten toe aan een blender.
  2. Mixen tot een gladde substantie.
  3. Serveer in je favoriete glas.

Diner

Elke maaltijd met pasta is een favoriet van mij, en deze is geen uitzondering. Een bord vol heerlijke tomatenpasta met daarop een eiwitrijke kabeljauwfilet - dat staat meteen op mijn lijstje voor volgende week.

Ingrediënten

  • 100 gram pasta (droog)
  • 100 g tomatenpastasaus
  • 200g kabeljauw

Instructies:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Terwijl de pasta kookt, bak je de kabeljauw tot hij helemaal gaar is.
  3. Roer de tomatensaus door je pasta.
  4. Schep het op, maak een foto voor je vrienden en geniet ervan.

Snack 2

En terwijl je je op de bank nestelt om je favoriete true crime-documentaire te kijken, is het duidelijk tijd voor een snack. En een verfrissende Griekse yoghurtbowl klinkt alsof het perfect ervoor is.

Ingrediënten

Instructies:

  1. Gooi alles in een kom en geniet.

Macro's

Calorieën: 3.000kcal

Eiwit: 230g

Koolhydraten: 350g

Vet: 70g

Bericht om mee naar huis te nemen

Nou, dat heeft me veel gegeven om over na te denken en heeft de lengte van mijn boodschappenlijst aanzienlijk verlengd. De kabeljauwpasta is een duidelijk ja, en dat geldt ook voor al het andere.

Wil je meer recepten van Marino?

BEKIJK DIT OOK:

Emily Wilcock
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein