Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Ice Cream Brownie Layer Cake

Ice Cream Brownie Layer Cake
Lauren Dawes
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Je plannen voor feestdagen zijn misschien niet zo opwindend als normaal, maar er gaat niets boven meerdere lagen chocolade om je humeur te verbeteren.

Velen van ons gebruiken deze extra tijd binnenshuis om echt te beginnen met bakken en koken.

Deze cake met ijs-brownie-laag is iets om jezelf op te trakteren dit paasweekend, zelfs als je het niet kunt delen met zoveel vrienden en familie als je had gewild. Als het een succes is, kun je het altijd bij de hand houden voor de volgende keer dat je iedereen, toch?

Gemaakt met magere yoghurt en onze bestverkopende Impact Whey Protein, is het een heerlijk smakend dessert dat ook boordevol eiwit zit - een enorme 42 g per portie! Perfect om je te helpen op het goede spoor te blijven met je macro's.

Voel je vrij om ook te experimenteren met je proteïne-smaken, we hebben gekozen voor een heerlijke combinatie van pure chocolade en salted caramel, maar als je al je favoriete Impact Whey in de kast hebt zitten, is dit hét moment om het te gebruiken!

Dus ga ervoor - iedereen verdient nu wel iets lekker!

Voor 8

https://youtu.be/9EgYlhhcrhQ

 

Ingrediënten

Toppings:

Methode

1) Verkruimel eerst de Protein Brownies in een magnetronbestendige kom. Doe vervolgens 15-30 seconden in de magentron op een lage stand zodat ze een beetje warm zijn (dit maakt het gemakkelijker om ze plat te maken tot een basislaag). Doe ze in een grote ronde cakevorm en gebruik de onderkant van een glas of spatel om ze plat te maken tot een gelijkmatige laag. Zet opzij.

2) Bereid vervolgens je eerste ijslaag voor door de helft van de yoghurt te mengen met de pure chocolade Impact Whey Protein. Klop tot je een glad, volledig gecombineerd mengsel hebt en giet het dan in de cakevorm bovenop de browniebasis.

3) Spuit een royale laag chocoladesuikervrije siroop op de yoghurtlaag en vries vervolgens 30 minuten in.

4) Bereid ondertussen de tweede ijslaag voor door de resterende helft van de yoghurt te mengen met het gezouten karamel-eiwit.

5) Haal de cakevorm na 30 minuten uit de vriezer en giet de tweede yoghurtlaag erop. Gebruik een spatel om het glad te strijken zodat het de hele cake bedekt. Vervolgens minimaal 4 uur invriezen, maar bij voorkeur een nacht.

6) Het leuke deel - bedek je laagcake met veel eiwitrijke lekkernijen! We hebben gekozen voor een winnende combinatie van enkele van onze beste #TreatWithoutTheCheat-snacks, zoals stukjes Protein Rocky Road, Baked Cookie, Break Bar en Layered Bar.

7) Serveer en geniet!

Voedingswaarden per portie (zonder toppings):

Probeer dit recept hierna:

Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein