Een winnende combinatie van de juiste ingrediënten – deze fully loaded sweet patato skins is waar je over gedroomd hebt. Bak een dienblad voor je vrienden de volgende keer dat ze langs komen of houd ze allemaal voor jezelf voor het bereiden van maaltijden..
Dit is weer een geweldig recept van Niall Kirkland, de skins zijn gevuld met een heerlijke kipmix in fajita-stijl – heerlijk toch?
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 4 zoete aardappelen
- 1 eetl. 100% Coconut Oil
- Caloriearme kookspray
- 400 g kipfilet (in blokjes gesneden)
- 2 paprika (in blokjes gesneden)
- 1 rode ui (fijngehakt)
- ½ pak fajita kruiden
- 70 g cheddarkaas (geraspt)
- 75 ml zure room
- 100 g bruine bonen (uitgelekt)
- Handvol koriander (gehakt)
Methode
- Verwarm je oven voor op 200 ° C / 400 °
- Bereid de zoete aardappelen door ze te wassen en de uiteinden af te hakken. Leg ze vervolgens op een bakplaat, prik ze helemaal in en bedek met kokosolie.
- Bak vervolgens je zoete aardappelen 50 minuten in de oven.
- Bereid ondertussen je fajita-kippenmix door een paar sprays kookspray of kokosolie in een grote koekenpan te verwarmen en de kipfilet toe te voegen.
- Bak de kip 5-6 minuten, voeg dan de paprika en ui toe en bak nog 2-3 minuten.
- Voeg nu je fajita-kruiden en een scheutje water toe als je kip er wat droog uitziet of blijft plakken.
- Bak nog eens 4-5 minuten onder regelmatig roeren en haal dan van het vuur.
- Nadat je zoete aardappelen zijn gebakken, haal je ze uit de oven en laat je ze 10 minuten afkoelen.
- Snijd nu een deksel van elke zoete aardappel en schep met een lepel het vruchtvlees van de zoete aardappelen eruit en voeg toe aan een grote mengkom.
- Zodra je het meeste vlees uit de zoete aardappels hebt gehaald, pureer je ze in een mengkom en voeg je je fajitamix, kaas, zure room, bruine bonen en koriander toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Vul nu elke schil van zoete aardappel met dit fajita-mengsel van zoete aardappelen en bedek vervolgens met wat geraspte kaas.
- Bak je zoete aardappelen nog 15-20 minuten voordat je ze verwijdert en laat afkoelen.
- Garneer met koriander en lente-uitjes en geniet ervan!