Sommige dagen heb je gewoon geen tijd of geduld voor uitgebreide maaltijden of ingewikkelde recepten, dat begrijpen wij als geen ander.
Gelukkig voor ons heeft Niall Kirkland deze supereenvoudige BBQ-kippentaco’s bedacht. Ze barsten van de smaak, staan bol van gesmolten kaasachtige goedheid en kunnen in minder dan 20 minuten worden gemaakt.
Dient 3
Ingrediënten
- 400 g kipfilet (in blokjes)
- 1 theelepel. knoflookkorrels
- 1 theelepel. paprika
- Zout en peper naar smaak
- 75 ml Suikervrije saus (BBQ)
- 1 eetl. 100% Kokosolie
- 2 paprika (in blokjes gesneden)
- 6 minitortilla’s
- 60 g magere cheddar (geraspt)
- ½ rode ui (fijngehakt)
Optionele toppings:
- Geraspte sla
- Koriander
Methode
- Verwarm je oven voor op 180 ° C / 350 ° F.
- Voeg eerst de kip, knoflookkorrels, paprika, zout, peper en Suikervrije saus (BBQ) toe aan een grote kom en meng ze.
- Verhit vervolgens een eetlepel kokosolie in een grote koekenpan en voeg de kip toe.
- Bak de kip 7-8 minuten op een middelhoog vuur, onder regelmatig roeren tot het gaar is en haal van het vuur.
- Voeg nu de paprika’s toe en bak een paar minuten, of tot de peper licht is verkoold.
- Bouw vervolgens je taco’s op een gevoerde bakplaat – beginnend met mini-tortilla’s, geraspte cheddar, gekookte kip en vervolgens rode ui.
- Bak de taco’s gedurende 8 minuten, bedek ze met geraspte sla en koriander en geniet ervan!