Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Chocolate Hazelnut Flapjacks

Chocolate Hazelnut Flapjacks
Lauren Dawes
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Deze flapjack bites zijn je nieuwe favoriet..

Niall Kirkland heeft een ongelooflijk eenvoudig, gezond en lekker recept voor ons gemaakt... Zijn flapjacks met chocolade-hazelnootvulling zijn de perfecte snack om je energieniveau op te laden na een zware training of een lange dag op kantoor. Maak gewoon een batch en houd ze bij de hand voor wanneer je wat zoete koolhydraten nodig hebt om je op te peppen.

Ze zijn van nature gezoet met honing en samengebonden met pindakaas om ze extra smaak en textuur te geven ten opzichte van een gewone flapjack. We keuren het ook volledig goed om enigszins overboord te gaan met de toppings, die Protein Spread-laag moet dik zijn.

Maakt 16

https://youtu.be/w64717LkrM4

Ingrediënten

Toppings:

Methode

  1. Verwarm je oven voor op 175°C/350°
  2. Meng in een grote kom haver, kaneel en zout.
  3. Voeg vervolgens in een magnetronbestendige kom de pindakaas, honing, kokosolie en vanille toe en doe in de magnetron gedurende 60 seconden om te smelten. Eenmaal in de magnetron, meng tot het volledig is gecombineerd.
  4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng door elkaar. Voeg vervolgens de melk toe en mix tot het volledig gemengd is.
  5. Breng het mengsel over naar een 8 "x 8" beklede bakplaat en druk het gelijkmatig plat met een spatel.
  6. Bak de flapjacks 10-12 minuten en laat ze daarna afkoelen.
  7. Smelt de Protein Spread in de magnetron tot het vloeibaar is, giet het dan op de flapjack en verdeel het gelijkmatig. Smelt vervolgens de pindakaas en sprenkel in lijntjes over Nutella en maak swirls met een tandenstoker of dun mes. Breng over naar de koelkast of vriezer om te koelen tot de toppings zijn gestold.
  8. Snijd je flapjacks in 16 even grote happen en geniet ervan!

Voedingswaarde informatie

Calorieën153
Totaal vet4g
Totaal koolhydraten14g
Eiwit4g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein