Onze atleten

Wees een bondgenoot en Break The Bias

Er is geen reden waarom het versterken en vieren van de prestaties van vrouwen beperkt zou moeten blijven tot één enkele dag per jaar. Maar Internationale Vrouwendag is zeker de dag om dit streven een specifieke focus te geven, aangezien we ons inzetten voor #BreakTheBias.

Veel mannen beschouwen zichzelf als natuurlijke voorstanders van gendergelijkheid, maar aangezien ze de ervaring niet rechtstreeks kunnen beleven, blijft onwetendheid bestaan ​​over de uitdagingen waarmee vrouwen dagelijks worden geconfronteerd. Een sleutelfactor is communicatie, het openen van een eerlijke dialoog in ieders voordeel. Om zich aan te sluiten, kan iedereen zijn bewustzijn verbeteren om situaties beter op te merken en te spreken of te handelen wanneer dat juist is. Het gaat erom dat je op één lijn zit, en niet verdeeld bent.

Geen dominantie meer van het gewichtengebied. Nooit meer staren of persoonlijke ruimte negeren. Niet meer ongemakkelijk voelen. Het is de sportschool. Iedereen die aanwezig is, heeft het recht zich welkom en veilig te voelen.

We spraken met enkele van onze meest inspirerende vrouwelijke ambassadeurs om erachter te komen wat het voor hen betekent om een ​​bondgenoot van break the bias te zijn en hoe dit kan worden bereikt.

Farah Fonseca

Farah heeft een sportschool voor alleen vrouwen opgezet om een ​​veilige ruimte voor vrouwen in de fitnessindustrie te creëren. Farah erkent dat bondgenootschap verder gaat dan alleen de fitnessindustrie, het moet overal aanwezig zijn. Ondersteuning is essentieel op de werkvloer, in nachtclubs en relaties. Hoewel ze niet veel vraagt ​​- bondgenootschap is in haar ogen eenvoudig.

“Het zou gewoon iemand moeten zijn die je steunt. Iemand die heel ondersteunend is in wat vrouwen willen doen.”

Als winnaar van de sterkste vrouw ter wereld weet Farah dat ze in staat is om haar eigen strijd aan te gaan als ze ooit in een uitdagende situatie terecht zou komen, hoewel dit niet betekent dat ze geen hulp zou waarderen als het zover zou komen.

“Intimidatie zou iets zijn dat ik zelf zou kunnen oplossen, als het echter is alsof iemand letterlijk je persoonlijke ruimte niet zou verlaten, dan zou ik misschien hulp willen.”

Bondgenoot zijn betekent voor alle vrouwen iets anders, dus communicatie is de beste manier om ervoor te zorgen dat je bondgenoten weten wat je van hen nodig hebt. Spreek je uit bij twijfel.

“Ik vind wel dat vrouwen mannen moeten kunnen helpen, omdat het misschien iets is dat ze niet begrijpen… Want hoe de ene vrouw hulp ziet, is hoe een andere vrouw dat niet ziet… Communiceer hoe je ondersteund wilt worden.”

Ella Mintram

Ella is een enthousiaste sportschoolbezoeker. Zoals de meeste vrouwen heeft ze negatieve reacties ervaren en het gevoel dat ze niet thuishoort in bepaalde delen van de sportschool. Dit is een van de redenen waarom mannelijke bondgenootschap zo belangrijk is. Het is belangrijk dat vrouwen weten dat ze de steun hebben van de mannen om hen heen, zodat ze weten dat ze welkom zijn in fitnessruimtes.

“In termen van daadwerkelijk een bondgenoot zijn, gaat het om realiseren dat denigrerende opmerkingen en termen niet OK zijn om als grap te gebruiken …. Als je in de sportschool bent, moet je je er wat meer van bewust zijn dat vrouwen zich waarschijnlijk ongemakkelijker zullen voelen omdat het een door mannen gedomineerde omgeving is en ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk naar hen staart en meer moeite doet om ervoor te zorgen dat de vrouw zich op haar gemak voelt. Als ze in een ruimte is, geef haar die ruimte dan.”

Maar wat betekent een bondgenoot zijn voor Ella? Iedereen met respect behandelen, ongeacht hun geslacht.

“Focus op de individualiteit van een persoon en niet op hun geslacht. En je mond houden als je niets aardigs te zeggen hebt.”

“Behandel vrouwen op dezelfde manier als je mannelijke vrienden. Behandel iedereen hetzelfde.”

Het ligt niet allemaal aan mannen. Vrouwen spelen tevens een cruciale rol. Niemand kan progressie maken zijn zonder duidelijke communicatie.

“Proberen je vrienden bewust te maken, die jongens zijn, hen vertellen en uitleggen wat ze moeten doen om ervoor te zorgen dat ze voorkomen dat ze iets doen dat verkeerd kan worden opgevat – dat is de beste manier om mensen er bewust van te maken, door zaken uit te leggen.”

Nicole Latham

Nicole is een 21-jarige studente en powerlifter. Samenleven in door mannen gedomineerde omgevingen is een tweede natuur. Ze laat het haar er niet van weerhouden om haar ruimte in te nemen, en ze omringt zichzelf met bondgenoten.

“Een bondgenoot voor mij is iemand die niet bang is om voor andere mensen op te komen. Iemand die niet aan de zijlijn zit, als ze andere mensen zien worstelen, zorgen ze voor anderen.”

Sophie Goodman

Sophie is een lifestyle- en fitnessinfluencer die haar pagina gebruikt om met haar volgers te chatten, te inspireren en te motiveren. We spraken met haar over de redenen waarom ze zich niet altijd thuis voelde in de sportschool, waaronder haar maagmanchetchirurgie en gewichtsverlies. Maar uiteindelijk riep ze het vertrouwen op om door te breken in de krachtruimte.

“Een stigma loslaten… het moet net zo goed van mannen komen als van vrouwen. Het is allemaal goed en wel om een ​​beweging voor vrouwelijke empowerment te hebben. Maar als je de mensen die bewustzijn nodig hebben niet informeert, komen we niet ver.”

“Mannen zijn het aan de vrouwen in hun leven verplicht, zoals hun moeders, hun zussen, dochters, nichtjes, om zich om te draaien en elke vorm van seksisme of elke vorm van genderongelijkheid die ze zien of horen te bestrijden.”

En over het vooruitzicht dat vrouwen mannen helpen bondgenoten te worden, is Sophie helemaal voor.

“Ik denk dat vrouwen mannen kunnen helpen bondgenoten te worden. Ik denk dat het gaat over vrouwen die hun mannelijke vrienden roepen als ze iets discriminerends horen… Maar ik denk niet dat het alleen de verantwoordelijkheid van vrouwen is. Ik denk juist zoveel als je mensen kunt bewustmaken.”

Bericht om mee naar huis te nemen

Een bondgenoot zijn is een van de eenvoudigste en meest effectieve manieren om vrouwen sterker te maken in intimiderende ruimtes, zoals de sportschool. De behoeften van vrouwen begrijpen, je bewust zijn van verontrustend gedrag en je uitspreken wanneer dat nodig is. Zoals bij zoveel dingen zijn communicatie en respect de sleutelwoorden.

Geïnspireerd?

LEES DIT OOK:

The Hijabi Boxer over hoe ze van plan is 'de wereld van boksen te veranderen'

Onze atleten

The Hijabi Boxer over hoe ze van plan is 'de wereld van boksen te veranderen'

2021-11-04 14:00:52van Monica Green

Transman over het vinden van zijn plek in de fitnesswereld

Onze atleten

Transman over het vinden van zijn plek in de fitnesswereld

2022-02-19 20:00:50van Emily Wilcock

Alex Tilinca verandert de game voor transbodybuilders

Onze atleten

Alex Tilinca verandert de game voor transbodybuilders

2022-02-15 20:00:20van Emily WilcockEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.