Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

Waarom een bodybuilder creatine mindert voor een show

Waarom een bodybuilder creatine mindert voor een show
Emily Wilcock
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Emily Wilcock

Ryan Terry, winnaar van de Arnold Classic UK 2021, neemt momenteel wat welverdiende vrije tijd voordat hij aan de voorbereiding van Mr Olympia begint. En met zijn vrije tijd koos hij ervoor om vragen van een paar gelukkige volgers te beantwoorden. In zijn coldtub, sauna en hottub natuurlijk. Want waar zou je anders een Q&A filmen?

https://youtu.be/-qsbA0rGSyI

 

Er was een reden waarom Ryan besloot deze video op te nemen in zijn herstelhut. Hij scheurde onlangs een deel van zijn lat. Hij is zich bewust van de verbeteringen die hij moet aanbrengen voordat hij de competitie aangaat, en een van de gebieden waaraan hij heeft gewerkt, is zijn rug. Maar zijn vastberadenheid leidde tot overtraining en blessures.

Sindsdien heeft hij zijn herstelroutine aangepast, wat vrije tijd genomen en zal van de fout leren. En daar is hij nu: bijkomen in het ijsbad.

Wat is je volgende wedstrijd?

Als competitieve bodybuilder heeft Ryan altijd zijn ogen op de prijs gericht. En op welke prijs heeft hij zijn zinnen gezet? De Mr Olympia-titel. Het is nog een tijdje weg, dus Ryan neemt wat tijd met het gezin door en geniet van een vakantie voordat hij zich volledig gaat voorbereiden. Hij zal zich in de aanloop naar de competitie 20 weken voorbereiden, wat langer is dan hij ooit eerder heeft gedaan. Hij is 12-16 weken gewend, dus dit wordt een uitdaging. Maar hij heeft er zin in.

Topsupplementen voor een beginnende trainer?

Voor Ryan zijn dit de beste supplementen, ongeacht je ervaringsniveau. Of je nu vijf minuten of vijf jaar in de sportschool bent geweest, hij raadt eiwitpoeder, creatine en een goede sport-multivitamine aan.

Normaal gesproken zou Ryan zeggen dat voedsel altijd supplementen vervangt, maar in het geval van eiwitten werkt een poeder waarschijnlijk sneller en kan het na de training snel in je systeem terechtkomen.

Creatine is geweldig als het je doelen zijn om spieren op te bouwen en je kracht te vergroten. Het is een van de meest onderzochte supplementen en er is voldoende wetenschappelijk bewijs voor de voordelen ervan.

En je kunt niet fout gaan met een goede multivitamine om ervoor te zorgen dat je alle essentiële vitamines binnenkrijgt.

Wie zijn twee van je fitness iconen?

Ryan bedroog deze vraag door drie iconen te geven, maar wie kan het hem kwalijk nemen? Hij heeft een geweldig stel om uit te kiezen. Ten eerste, Flex Wheeler voor bodybuilding lichaamsbouw. Hoewel Ryan eigenlijk nooit bodybuilder wilde worden, bewonderde hij altijd zijn lichaamsbouw. Next up, Flex Lewis voor zijn werkethiek. Hij respecteerde altijd hoeveel tijd hij voor zijn fans maakte. En tot slot, en niet verwonderlijk, Chris Bumstead. Niet alleen heeft hij het fenomenaal goed gedaan voor zichzelf en voor de sport, hij spreekt ook openhartig over de minpunten van de sport.

Ga jij jezelf weer coachen voor de Olympia?

Als je een Ryan-fan bent, weet je dat hij zichzelf coachte voor de Arnold Classic - en won. Hij regelde zijn eigen training-, voeding- en afvalprogramma, wat een enorme hoeveelheid werk is naast al het trainen en eten. Maar hij vond het leuk dat hij verantwoordelijk was voor zijn eigen resultaat, en het was de beste voorbereiding die hij ooit heeft gedaan.

Moet je creatine volledig verminderen of weglaten als je probeert te cutten?

Je hoeft creatine absoluut niet te minderen, hoewel creatine-monohydraat op waterbasis is en je een licht gezwollen uiterlijk geeft. Als je er op een bepaalde dag droog uit wilt zien, kun je het misschien een paar dagen of een week ervoor minderen, wat Ryan doet.

Een andere optie als je creatine liever niet mindert, is om je bron over te schakelen naar creatine-ethylester, wat kan helpen.

Bericht om mee naar huis te nemen

En als je, zoals ik, nieuwsgierig bent, ga dan naar de volledige video op Ryan's kanaal. Blijf op de hoogte voor de start van zijn voorbereiding voor de Olympia-wedstrijd - je wilt het niet missen.

Meer zien van Ryan?

BEKIJK DIT OOK:

Emily Wilcock
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Emily Wilcock
myprotein