Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

2 Pasta-alternatieven voor al die paniekaankopen

2 Pasta-alternatieven voor al die paniekaankopen
Lauren Dawes
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Droom je van de tijd dat de planken gevuld waren met meer dan alleen lasagnevellen?

Als je een beetje op ons lijkt, verlang je nog meer naar een grote kom pasta nu deze niet op het menu staat. Maak je geen zorgen, onze favoriete kok Niall Kirkland weet wel wat hij moet doen, zo laat hij zien met deze eenvoudige en supergezonde pasta-alternatieven.

Maak plaats voor courgetti en ... squashetii?

Het enige wat je nodig hebt is een spiraalsnijder, dan heb je vrijwel onbeperkt toegang tot alle  pasta die je maar wilt. Het is niet alleen een handige truc om dat pennevormige gat in je hart te vullen, maar het is ook een geweldige manier om extra vitamines en mineralen binnen te krijgen, terwijl de koolhydraten relatief laag blijven.

In combinatie met een eenvoudige maar heerlijke saus, zullen deze pasta-alternatieven echt een schot in de roos zijn als het gaat om een ​​heerlijk avondmaal. Probeer ze eens.

Voor 1 persoon.

https://youtu.be/XiJSr_Be7to

 

Ingrediënten

  • 1 courgette of ½ grote pompoen (geschild)
  • ½ el. 100% Coconut Oil
  • ½ rode ui (fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • Handvol cherry tomaatjes (gehalveerd)
  • Handige asperg tips (fijngehakt)
  • ½ theelepel. witte wijn azijn
  • 1 handvol spinazie
  • ½ theelepel. chilivlokken
  • 1 theelepel. oregano
  • 2 theelepels pesto
Optionele toppings:
  • Handvol pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 25g pancetta

Methode

  1. Gebruik een spiraalsnijder om lange dunne noedels te maken van een courgette of pompoen. Als je pompoen gebruikt, moet je de pompoen eerst inkorten zodat deze past.
  2. Verhit nu kokosolie in een pan met antiaanbaklaag en voeg de knoflook en rode ui toe.
  3. Bak 3-4 minuten voordat je de cherry tomaatjes, aspergetips en witte wijnazijn toevoegt.
  4. Laat 5 minuten op matig vuur sudderen en voeg dan de spinazie, chilivlokken en oregano toe. Roer het door en dek het 3-4 minuten af ​​om de spinazie te verwelken.
  5. Voeg nu je courgetti of squashetti toe aan de pan. Als je courgetti maakt, doe dit dan met 2 tl in de pan. van de pesto, roer goed en de noedels worden binnen 2 minuten zacht. Als je squashetti doet, volg dan hetzelfde proces, behalve bedekken en laat 5 minuten sudderen om zacht te worden.
  6. Maak af met een topping naar keuze - Niall is dol op een combinatie van parmezaan en pijnboompitten, met ook een beetje pancetta op de squashetti.

Voedingswaarden per portie (met toppings):

Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein