Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Zingy Chicken Burger | Fakeaway Recepten

Zingy Chicken Burger | Fakeaway Recepten
Lauren Dawes
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Deze zelfgemaakte burger zal je vrijdagavond geweldig maken.

Sommige burgers zijn gewoon zo verdomd goed dat je er niets aan kunt doen, dan er alleen maar over dagdromen. En met dit supereenvoudige fakeaway-recept kun je die droom waarmaken - ongeacht naar welk doel je werkt.

We hebben deze serie afhaalopties gecreëerd om je op het goede spoor te houden terwijl je nog steeds kunt genieten van de smaken en maaltijden waar je regelmatig naar verlangt - deze sappige kipfilets gecombineerd met een onweerstaanbaar pittige, knapperige coating zul je hoe dan ook heerlijk vinden.

Maak ze nu en bedank ons ​​later!

Maakt 4

https://youtu.be/Xoie05_osZM

 

Ingrediënten

Voor de zingy kipfilets:

  • 80 g pittige tortillachips
  • 1 theelepel. chilipoeder
  • 1 theelepel. knoflookkorrels
  • 1 theelepel. paprika
  • 4 kipfilets
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 50 g maïzena
  • Caloriearme kookspray

Voor de hamburgers:

  • 4 hamburgerbroodjes met sesamzaad
  • Handvol slabladeren
  • 2 tomaten (in plakjes)
  • Saus naar keuze

Methode

1) Verwarm eerst je oven voor op 180 ° C.

2) Doe de tortillachips, chilipoeder, knoflookkorrels en paprika in een zak met ritssluiting en gebruik een deegroller om het mengsel in fijne kruimels te breken.

3) Zet ​​vervolgens een handige setting op om je kipfilets te maken - je moet drie ondiepe kommen of licht afgeronde borden uitlijnen. In de eerste moet je maïzena doen, in de tweede moet je het losgeklopte ei hebben en de tortilla-mix in de derde legen.

4) Bereid de kipfilets voor door ze droog te kloppen met een stuk keukenpapier. Gebruik vervolgens een tang om de eerste in de maïzena te leggen - zorg ervoor dat de kipfilet volledig bedekt is. Ga vervolgens verder om de gecoate kipfilet in de eierwas te dopen en daarna de pittige tortillamix. Herhaal dit voor de resterende kipfilets.

5) Plaats elke gecoate kipfilet op een bakplaat en een spray met caloriearme kookspray. Bak gedurende 25 minuten, haal dan voorzichtig de bakplaat uit de oven en draai elke kipfilet om. Spray de andere kant van elkaar met wat meer caloriearme spray en bak vervolgens nog eens 20 minuten.

6) Bereid ondertussen je hamburgerbroodjes door ze doormidden te snijden. Voeg een royale hoeveelheid peri peri-saus toe aan het onderste broodje en leg er een paar slablaadjes en plakjes tomaat bovenop.

7) Zodra de pittige kipfilets helemaal gaar en goudbruin zijn, leg je ze op de tomaten en sla. Voeg vervolgens nog een scheut peri peri-saus of suikerarme ketchup toe en maak de hamburger af met de bovenkant van het broodje.

7) Geniet!

Voedingswaarde per portie:

Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein