Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

Sterkste broers ter wereld ontvangen Sporting Blues Award

Sterkste broers ter wereld ontvangen Sporting Blues Award
Myprotein
Schrijver en Expert1 jaar Ago
Bekijk het profiel van Myprotein

Luke en Tom Stoltman zijn geen onbekenden met grote prestaties. Luke won de titel van Europe's Strongest Man in 2021 en Tom Stoltman is de tweevoudig regerende World's Strongest Man. Hun nieuwste titels zijn echter een ander soort succes.

Luke en Tom woonden een ceremonie bij op de universiteit van hun geboorteplaats, de University of the Highlands and Islands (UHI) Inverness, om eretitels te krijgen als erkenning voor hun sportieve prestaties. De broers ontvingen Sporting Blue-awards en hielden ook een toespraak voor de afstuderende studenten.

Wat is de Sporting Blues Award?

De Sporting Blues belichten uitstekende sportieve prestaties. Er zijn veel verschillende soorten Sporting Blues-awards, variërend van UHI Inverness's eigen studenten die strijden op universitair niveau tot atleten die strijden op wereldkampioenschapsniveau.

De awards, gelanceerd in 2017, erkennen sportieve prestaties van een breed scala aan atleten met een connectie met UHI Inverness. De broers Stoltman voegen zich bij een indrukwekkende lijst van alumni, waaronder de Schotse voetballer Graeme Shinnie en rolstoelbasketbalspeler Ben Lietch.

De overwinningen vieren

Luke ging naar Instagram om zijn dankbaarheid voor de prijs te uiten en noemde het 'een heel speciale dag'. Hij zei ook dat het "iets was dat ik nooit voor mogelijk had gehouden, maar ik ben buitengewoon dankbaar" en maakte van de gelegenheid gebruik om "onze geweldige vrouwen te bedanken voor hun steun zoals altijd."

Tom zei dat het "surrealistisch" was om de prijs in ontvangst te nemen en noemde het "een dag om nooit te vergeten" voor alle betrokkenen.

De broers kregen de kans om hun ervaringen te delen met de eindexamenklas en bedankten de gemeenschap in Highland voor hun steun tijdens hun loopbaan.

Ondanks dat ze volgeboekt en druk waren, maakten Tom en Luke tijd in hun schema om zowel de prestaties van de studenten van UHI Inverness als die van henzelf te vieren. Het verdedigen van andere atleten en het vieren van de overwinningen is precies waar het bij sport om draait.

Bericht om mee naar huis te nemen

Het is een mooi moment om te zien dat twee van de grootste ambassadeurs van Myprotein worden geprezen voor hun bijdrage aan sport en fitness. Felicitaties aan de gebroeders Stoltman voor het ontvangen van hun Sporting Blues-awards - we zijn er zeker van dat hun succes daar niet zal eindigen.

Vond je dit artikel leuk?

BEKIJK DIT OOK:

Myprotein
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Myprotein
myprotein