Onze atleten

Proberen een niet-optilbare dumbbell op te tillen

Als er iets in deze wereld is waar Stan Browney van houdt, dan is het iets heel moeilijks voltooien, iets dat maar heel weinig mensen hebben bereikt, of een wereldrecord breken.

Op de agenda deze keer – een dumbbell optillen die slechts één andere persoon heeft weten op te tillen. Zelfs The Beast, Eddie Hall, lukte het niet.

Wat maakt ze niet te tillen…

Voor een ongetraind oog zien ze er vrij standaard uit, alleen rond aan de randen. Maar dat is waar je je zou vergissen. Het zijn circushalters.

Op een ochtend arriveerde er een vrachtwagen met de circushalters erin geladen. Het startpakket bevatte zes verschillende gewichten: 20 kg, 31 kg, 42 kg, 53 kg, 64 kg en de niet-hefbare hoeveelheid, 78 kg.

De vangst – de diameter van het handvat ondersteunt geen eenvoudige grip, en om de uitdaging aan te gaan, kun je maar één arm gebruiken.

Om je enige verwijzing te geven naar de gripmaat: een bakje Jelly Belly BCAA is dunner dan de grip op de halter. Het is ongeveer zo groot als een appel.

De eerste twee gewichten waren, zelfs gezien de grootte van de grip, geen partij voor Arjen of Browney.

De problemen kwamen toe toen ze de derde halter bereikten – 42 kg.

De circushalters waren bedekt met een dunne laag olie en in combinatie met de grootte van de greep waren ze bijna onmogelijk op te tillen – en ze waren nog lang niet in de buurt van de bekende ‘ontilbare’ halter.

De derde halter kostte wat pogingen, maar ze hebben het uiteindelijk gehaald. De vierde was echter waar ze hun match ontmoetten. Maar de uitdaging was nog niet voorbij.

Bekijk hier de poging van Browney:

Het geheim van een succesvolle lift is blijkbaar alleen de halter met je vingertoppen vastpakken.

De eerste stap omvatte het verwijderen van alle olie – dat is geen deel van de uitdaging. Stap twee, veel krijt. Stap drie, de nieuwe grip. En na talloze pogingen wisten ze de vierde halter op te tillen.

Bericht om mee naar huis te nemen

Browney’s uitdagingen zijn altijd intens en schijnbaar onmogelijk – maar hij slaagt er altijd in om het voor elkaar te krijgen.

Denk jij dat je het in je hebt om de niet-tilbare halter op te tillen?

Meer weten over Stan?

LEES DIT OOK:

Meet The Athletes: Stan Browney | "Sinds mijn 15e heb ik nog maar één doel voor ogen'

Onze atleten

Meet The Athletes: Stan Browney | "Sinds mijn 15e heb ik nog maar één doel voor ogen'

2021-11-30 12:00:15van Just van den BrekelEmily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.