Onze atleten

Man verliest 10 kg spieren in 90 dagen

We hebben allemaal van die dagen dat we gewoon geen zin hebben om naar de sportschool te gaan. Bob, vriend van YouTube-ster en Myprotein-ambassadeur Stan Browney, had een van die dagen dat hij zichzelf blesseerde.

Bob houdt normaal gesproken van sporten, maar door de blessure kon hij drie maanden lang niet echt sporten. Dus wilde Stan een experiment uitvoeren. Hoeveel spiermassa zou Bob in deze tijd verliezen?

Bob had er geen zin in toen hij werd uitgenodigd om met een vriend in het park te komen sporten, maar hij ging toch. De training begon goed en Bob voelde zich goed. Hij voltooide sets front levers en muscle-ups, maar het ging mis toen hij aan zijn tweede set pull-ups met één arm begon. Hij hoorde een plop en wist meteen dat hij zijn biceps had gescheurd. Au.

De dag nadat Bob zich had verwond, bezocht hij de studio van Stan om zijn maten te laten nemen. Hij zou gedurende de periode van zijn herstel niet in staat zijn om enige vorm van lichaamsbeweging te doen, dus hij wilde precies weten hoeveel spiermassa hij in die tijd zou verliezen.

Nog 89 dagen te gaan

Linker biceps: 35cm

Rechter biceps (geblesseerd): 36,5 cm

Gewicht: 70,9 kg

Drie dagen nadat Bob voor het eerst bij Browney was ingecheckt, werd Bob geopereerd om zijn biceps te herstellen. Hij was opgewekt ondanks dat hij zijn arm niet kon gebruiken. Een paar weken later werd zijn cast vervangen door een robotarm om te helpen met mobiliteit, en was het tijd voor een nieuwe check-in.

Nog 69 dagen te gaan

Linker biceps: 34cm

Rechter biceps (geblesseerd): 32,5 cm

Gewicht: 68,5 kg

Hoewel hij beperkt was in wat hij kon doen, liet Bob zich niet volledig tegenhouden door zijn blessure. Hij deed drie leg days per week in de sportschool en wandelde veel. Om spierverlies te verminderen, at hij een eiwitrijk dieet en had hij een calorieoverschot.

1 dag te gaan

Linker biceps: 32cm

Rechter biceps (geblesseerd): 31cm

Gewicht: 66,6 kg

Gedurende 90 dagen van beperkte lichaamsbeweging verloor Bob ongeveer 10 kg spieren en kwam 3 kg vet aan. Hij worstelde soms met zijn lichaamsbeeld, maar zijn tijd aan de zijlijn was voorbij en de volgende 90 dagen stonden op het punt te beginnen.

Bericht om mee naar huis te nemen

Hij heeft misschien jaren werk verloren tijdens zijn herstel, maar met Browney aan zijn zijde hebben we er alle vertrouwen in dat Bob het allemaal weer kan oppakken tijdens zijn 90-daagse challenge. Met veel motivatie en een blessure om van te herstellen, zijn we er zeker van dat we binnenkort geweldige dingen van hem zullen zien. Blijf kijken.Emily Wilcock

Emily Wilcock

Schrijver en Expert

Emily is studying Business Management & Marketing at the University of Birmingham and is currently on her intern year. She has a keen interest in both writing and fitness, so is happy she can now combine the two. She likes to spend time with her friends, both in & out of the gym.