Onze atleten

Maak kennis met Phyllida: Overdag Actief & Activist in de Nacht

Op 22-jarige leeftijd ging Phyllida Swift op een vrijwilligersreis naar Ghana die de loop van haar leven voor altijd veranderde. Na een auto-ongeluk tijdens haar verblijf in Afrika, werd Phyllida wakker met de helft van haar gezicht opengesneden.

Dit is hoe Phyllida omging met de uitdagingen na het ongeluk en hoe ze werkt aan het veranderen van de perceptie van gezichtsmisvormingen over de hele wereld.

“Ik haatte het dat mensen medelijden met me zouden hebben”

In doodsangst, met gebroken botten en verwondingen over haar hele lichaam, werd ze naar het ziekenhuis gebracht om te worden behandeld. Het was hier waar ze tot het besef kwam dat ze voor het leven littekens op haar gezicht zou hebben, ze kon het niet verbergen.

De ervaring was zo intens dat Phyllida vertelt: “het voelt alsof het nooit is gebeurd, het is als een ‘out of body experience’.” Ze herinnert zich dat ze een hekel had aan medelijden van mensen die dachten dat ze zich nooit zelfverzekerd of mooi zou kunnen voelen. Dit voedde haar alleen maar om te bewijzen dat ze allemaal ongelijk hadden, wat ze een “grote drijvende kracht in het leven” bestempeld.

“Littekens hebben me een doel gegeven”

Nadat ze aanvankelijk moeite had om haar litteken en het sociale stigma dat ermee gepaard ging te verwerken, begon Phyllida te praten over haar ervaringen met de liefdadigheidsinstelling Changing Faces UK, opgericht door brandwondoverlevende James Partridge. James richtte vervolgens Face Equality International op, waar Phyllida nu CEO is, en doorgaat met het destigmatiseren van gezichtsmisvormingen en het openen van het gesprek wereldwijd.

“Het gaat niet om afvallen; het gaat erom dat je constant nieuwe bewegingen leert”

Fitness is een hulpmiddel van onschatbare waarde geweest voor Phyllida op haar weg naar zelfliefde en gedurende haar hele carrière. Door haar lichaam maximaal te trainen in elke functionele fitnesssessie, krijgt Phyllida elke keer weer kracht, en zien waartoe haar lichaam in staat is, geeft haar die boost van zelfrespect.

Bericht om mee naar huis te nemen

We kunnen allemaal inspiratie opdoen en belangrijke lessen leren van Phyllida, daarom vieren we al haar prestaties en haar voortdurende inspanningen om gezichtsmisvormingen te destigmatiseren.

Op zoek naar meer inspirerende verhalen?

LEES DIT OOK:

Maak kennis met Lucie: angst op zijn kop zetten met tumbling gymnastiek

Onze atleten

Maak kennis met Lucie: angst op zijn kop zetten met tumbling gymnastiek

2021-06-29 12:00:13van Monica Green

Maak kennis met Hannah: kunstenaar & avonturier met een passie voor zwemmen in open water

Onze atleten

Maak kennis met Hannah: kunstenaar & avonturier met een passie voor zwemmen in open water

2021-06-30 09:00:25van Evangeline HowarthMonica Green

Monica Green

Schrijver en Expert

Monica komt oorspronkelijk uit het zuiden van Londen en studeerde af aan de Universiteit van Leeds met een graad in filosofie. Nadat ze tijdens haar studie haar liefde voor de sportschool ontdekte, voelde Monica zich aangetrokken tot krachttraining, wat haar enorm hielp tijdens stressvolle tijden als student. Ze schreef voor een populaire studentensite, en ontwikkelde haar vaardigheden als auteur en schreef dan ook regelmatig trending stukken. Ze vindt het geweldig dat ze haar liefde voor schrijven kan combineren met haar passie voor de sportschool. In haar vrije tijd houdt Monica van koken, nieuwe restaurants uitproberen met vrienden en nieuwe wandelpaden verkennen.