Ga door naar belangrijkste inhoud
Onze atleten

Waarom Emelye Dwyer’s psychologische kracht haar een winnaar maakt | Forever Fit

Waarom Emelye Dwyer’s psychologische kracht haar een winnaar maakt | Forever Fit
Evangeline Howarth
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Iedereen die volledige toewijding heeft aan zijn sport of fitness, weet dat het bereiken van doelen een even grote psychologische uitdaging kan zijn als een fysieke - soms is het psychologische nog wel een grotere uitdaging.

We vieren de mensen die elke dag tegenslagen overwinnen om Forver Fit te blijven. Omdat levenslange toewijding om dag in dag uit fysieke uitdagingen aan te pakken ongelooflijke kracht en vastberadenheid vereist.

Om je te inspireren om ook door te blijven gaan op weg naar jouw doelen, spraken we met een vrouw die deze kracht belichaamt - zowel van binnen als van buiten. Dit is functional fitness atleet Emelye Dwyer haar verhaal.

 

Emelye begon haar fitness journey als actrice en danseres. Ze maakte echter een moedige stap weg van alles toen ze zich realiseerde dat een carrière in acteren niet voor haar was weggelegd.

“Je loopt een kamer binnen met een paar jongens die achter een tafel zaten en iemand aan een piano. Drie van hen denken dat je fantastisch bent en de anderen denken dat je helemaal niks kan, ik vond dat heel moeilijk. "

In een tijd in haar leven waarin ze zich een beetje verloren voelde, vond Emelye functional fitness wat haar de duidelijkheid gaf die ze nodig had.

“Wat ik leuk vind aan functional fitness is dat het volledig objectief is. Je bent de snelste, de sterkste, de fitste, of je bent het niet. Ik hou van die duidelijkheid over waar mijn training naartoe gaat. Het is echt meetbaar, dus ik kan elke dag, week of maand de vooruitgang zien die ik maak. "

"Ik herinner me dat ik dacht dat dit écht het coolste was dat ik mijn hele leven heb gedaan"

"Ik herinner me dat ik dacht dat dit écht het coolste was dat ik mijn hele leven heb gedaan. Er vlogen barbells rond, mensen gooiden touwen heen en weer, burpees - het was gewoon zo'n geweldige sfeer en het was op dat moment dat ik absoluut verslaafd raakte aan de sport. "

Deel uitmaken van een fitness community kan een enorm positieve invloed hebben op je motivatie en ervaring met de sport. Dit is iets dat Emelye ook heeft ondervonden.

"Ik voelde me gewoon meteen opgenomen in deze geheime club van mensen die samen lijden en het vervolgens gaan vieren en daarna hun dagelijkse leven gaan leiden."

Emelye's nieuwe liefde voor functional fitness leidde er al snel toe dat ze wilde competen, slechts vier maanden na haar eerste sessie meldde ze zich aan voor een interne competitie, waar ze uiteindelijk tweede werd.

"Toen bedacht ik dat ik met een beetje hard werken alles kon doen en kreeg ik een coach."

Ze besefte dat haar succes rechtstreeks in verband stond met hoe hard ze werkte - iets waardoor ze nog harder wilde trainen.

"Ik merkte dat ik mezelf echt probeerde te pushen in de klas en aan de top van het whiteboard wilde staan."

Het feit dat ze haar vooruitgang kon meten, had ook een grote invloed op haar motivatie om te trainen.

“Ik wist dat hoe dan ook, mijn absoluut best goed genoeg zou zijn. Er komt precies uit wat je erin stopt. '

Emelye heeft haar positieve en proactieve houding niet alleen door geluk. Het afgelopen jaar werkte ze met een mindset coach, Emma Hackett van Limitless Coaching.

"Het heeft mijn perceptie over hoe ik mijn atletische prestaties benader, hoe ik mijn atletische prestaties beoordeel en hoe ik aan een wedstrijd deelneem, volledig veranderd."

"Ik ben autistisch en dit zijn de zaken die ik nodig heb om ermee te dealen, dit zijn mijn superkrachten."

Met deze begeleiding heeft ze haar autisme niet kunnen zien als iets dat haar zou tegenhouden, maar juist als een uniek voordeel dat haar kracht geeft.

"Ze heeft me geholpen om vaardigheden te ontwikkelen in overeenstemming met autistische neigingen die mij ten goede komen. Dus, om het niet als een negatief label te gebruiken en te denken als "Oh, ik kan het niet doen, ik ben autistisch, heb medelijden met me." Maar wees meer als "Ik ben autistisch en dit zijn de dingen die ik moet doen om ermee te dealen en dit zijn mijn superkrachten. ””

"Er is een geweldig artikel van Forbes dat spreekt over ADHD bij sporters en dat het mensen daadwerkelijk het voordeel geeft waar ze al het andere kunnen blokkeren en gewoon volledig kunnen inzoomen en zich kunnen concentreren op de taak die voor hen ligt, dat is best cool!"

Emelye heeft ook praktische dingen die ze doet om elke dag op het goede spoor te blijven.

“Dus aan het einde van elke training moet ik opschrijven wat er mis is gegaan, wat niet zo goed ging en wat ik de volgende keer anders zou doen. Ik schrijf dat op het bord, ik maak er een foto van en leg het in bed. '

Naast wat ze haar geest voedt, is Emelye gepassioneerd over wat ze in haar lichaam stopt en is ze al een aantal jaren helemaal vegan.

"Het hebben van een plantaardig dieet heeft mijn huid echt opgeruimd en ik heb ook het gevoel dat ik veel energie heb. Het stelt me ​​in staat om mijn dieet in te vullen met veel verschillende kleuren groenten en noten en zaden en alle andere goede dingen die onze mooie aarde te bieden heeft. "

"Als je afval in je lichaam doet, dan ga je daar echt niks goeds uit halen, maar als je het juiste spul erin doet - gezond, heerlijk voedsel dat is gekweekt door de zon en goed water, dan kan je lichaam daar echt veel meer mee. Je bent wat je eet, je bent wat je aan supplementen neemt en je bent wat je elke dag doet. '

"Je hebt nooit een slechte workout - je hebt een ontzettend geweldige workout, of je hebt een 'karakterontwikkelingstraining' "

Emelye is op haar routine gaan vertrouwen om zoveel mogelijk uit elke training te halen en haar gefocust te houden op haar doelen. Ze heeft strikte regels voor het stellen van doelen die ook werken voor haar.

“Als je een fitnessdoel hebt, moet je ervoor zorgen dat het een slim doel is - het moet meetbaar zijn, want als je niet meet waar je bent wanneer je met een doel gaat beginnen, is het echt moeilijk om op koers te blijven. Je denkt: "Kom ik daar ooit?" Maak ik progressie? 'Dus zet zelf kleine benchmarks en zorg ervoor dat je jezelf beloont.'

Ze weet ook beter dan zich zorgen te maken over niet controleerbare dingen die haar prestaties kunnen beïnvloeden.

“Soms kan het stellen van doelen tegen dingen waar je geen controle over hebt behoorlijk ontmoedigend zijn. Een voorbeeld is als mijn doel zou zijn naar een competitie te gaan en iedereen te verslaan, dan zitten daar oncontroleerbare dingen in omdat er misschien iemand anders in die competitie komt die waanzinnig goed is. "

“Maar als ik meedoe aan een doel om naar de competitie te gaan en naar mijn beste vermogen te presteren en al het harde werk dat ik in mijn training heb gestoken te verzilveren, dan heb ik mijn doel bereikt - en als er daarnaast iets anders gebeurt, dan is dat maar zo. "

Emelye Dwyer is Forever Fit

Dit is een vrouw die weet dat de echte kracht achter je vermogen van binnenuit komt en dat hard werken je op allerlei manieren beloont. Haar mentale bewustzijn heeft haar laten zien dat fitness zoveel meer is dan alleen winnen - er zijn enorm veel belangrijke lessen te leren.

“Forever Fit zijn betekent dat ik mijn nichtjes en neven op elk moment van de dag kan optillen. Het is in staat zijn om de energie te hebben om ze keer op keer een heuvel op te fietsen. Het betekent dat ik voor de wachtrijen op de gigantische roltrappen in de metro kan komen en de trap naar boven kan oplopen en nog steeds de deuren kan uitlopen zonder te buiten adem te zijn. Forever Fit zijn voor mij betekent gezond zijn van binnen en van buiten. "

Ontdek hier meer over Forever Fit.

Evangeline Howarth
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Evangeline Howarth

Evangeline heeft al vanaf jonge leeftijd deelgenomen aan competitieve sporten." Als gekwalificeerde RYA Dinghy Instructor begrijpt ze het belang van goede voeding voor extreme en duursporten, met name door haar ervaring in Team GBR Squads en het aanmoedigen en coachen van haar eerste universiteitsteam.

In haar vrije tijd houdt Evangeline van hardlopen - vooral van marathons. In de weekenden zul je merken dat ze watersporten doet of op een heuvel wandelt. Haar avonden besteden ze aan een HIIT-sessie of squats in de sportschool voordat ze pittig gaat eten met een ton groenten - yum!

Lees hier meer over Evie's ervaring.

myprotein